reklama

Kto po in vitro?

Wróciłam od lekarza :( jak na razie w piątym dniu stymulacji "wychodowałam" 2-3 jajeczka :( zmiana zastrzyków na menopur i cetrotide w dawkach po 300, jeden rano drugi wieczorem. W sobotę następna wizyta. Jestem załamana taką małą ilością jajeczek. Czy to możliwe aby do soboty było więcej jajeczek?

A kiedy mialabys miec punkcje? Dawki dostaniesz teraz ogromne! Mi na menopurze bardzo szybko rosly wiec i tobie moze nadgonic. Mi raz estradiol w kilka dni o pare tysiecy skoczyl i to wlasnie po menopurze.

reklama
[FONT=&quot]zula_5 [/FONT]
wiem kochana, na całe szczęście wizytę u genetyka mam już w poniedziałek rano więc jakoś przeżyję. Oby tylko nie odebrał mi nadziei bo to już będzie koniec. Wszystkiego się mogłam spodziewać ale takich wyników kariotypu….Boże…Czyli w moim przypadku badania genetyczne okazały się strzałem w dziesiątkę, nawet bym nie wiedziała że jestem tak obciążona genetycznie i że mam takie ryzyko przeniesienia tego na córkę, no właśnie tylko na córkę, bo syn byłby zdrowy, ale jak tu zaplanować płeć.
Przy In vitro- jeśli podejdziemy- będziemy mieć pewność że warto podchodzić ryzyko będzie mniejsze bo nie zapłodnią „chorej” komórki, gdybym zaszła naturalnie bardzo bym ryzykowała. Boże, może nic się nie dzieje bez przyczyny…
[FONT=&quot]darii [/FONT]
Gratuluję z całego serca!!

Maja bardzo mi przykro ... ale wiesz jest światełko w tunelu - w Invicta można zrobić badania genetyczne zarodków i wykluczyć choroby, można również w takich przypadkach zbadać pleć zarodka i wtedy dostaniesz zdrowego dzidziulka - głowa do góry :tak:

gotadora słyszałam o tym ale już chyba nie będzie nas stać na to żeby całą procedurę zaczynać od nowa, jeżdżąc przy tym z Wrocławia do Warszawy:( Szkoda że w Invimedzie nie wykonują takich badań:(

Buziulek, powtorz jutro bete. Ja dzisiaj pojechalam, bo mialam straszne bole @ A ja mam naprawde silne bole przed i w trakcie @. Caly czas bralam no spe, wczoraj tak mnie bolalo, ze chcialam juz lyknac cos co mi pomoze, a to sa naprawde silne leki. I bylam przekonana, ze nic z tego nie bedzie i wezme cos co mi ulzy, nawet wczoraj z M rozmawialismy, ze od razu wracamy po maluszka. Takze teraz to juz wiem, ze bole takie same jak przy @ sa tez w ciazy. Takze lec jutro powrorzyc bete. Mi dr tez kazala powrorzyc za 2 dni

Dari- już rozmawiałam z M i rano polecę zrobić betę a po południu będę miała wyniki, tak dla siebie, żeby się nie denerwować i nie czekać z niecierpliwością na sobote. Wiesz Dari boli mnie zupełnie inaczej jak wczoraj bo zamiast brzuch (takie rozpychanie) to teraz ataki bólu pleców. Już się wyryczałam jestem spokojniejsza, porozmawiałam z szefową, trochę mi się lżej zrobiło.

reklama
Zula kurcze nie rozumiem jednej rzeczy, byłam przebadana od gory do dołu na początku naszej drogi !! i wyniki były ok, teraz przed każdym podejściem lekarz zleca podstawowe badani i uważa że wyniki są ok. przeraża mnie to, że moje tsh za wysokie a lekarz uważa że w porzadku :/
to któraś wytlumaczy mi co z tym tsh???
Zula ciskam kciuki za stymulacje

Asia i ja kiedys metformax brałam :) i jakie to czasy były 49 kg wagi :) mojej
Darii gratuluę :) piękna beta !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry