reklama

Kto po in vitro?

U mnie mieli mrozic w trzeciej dobie ale w ostatniech chwili przedluzyli do 5doby poniewaz zarodek dobrze rokowal ale jesli nie rokowalby dobrze to bylby zamrozony w 3 dobie... Tak mialam ustalone z embriolog wiec juz sama nie wiem jak to jest...

reklama
Esiek – cieszę się, że odpoczęłaś :-)

_Infinity_ - &&&&&&& za transfer, fajnie, że znowu podchodzisz :tak:

Kinga_1 – &&&&&&&&&& za mega wysoki progesteron :tak: Ja chętnie bym się wybrała na basen, ale odkąd przystąpiłam do pierwszej stymulacji to nie byłam. Tak, jutro mam wizytę, dr musi sprawdzić czy tam się wszystko wyczyściło.

majka201, Magda33 – życzę Wam, żeby pobrali jak najwięcej ślicznych jajeczek.

mmm… - &&&& za podglądanko.

zula – priobiotyki biorę od kilku miesięcy. Teraz biorę priobiotyk Sanprobi Super Formula, który posiada siedem żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz dwóch prebiotyków. Ale one nie są dowcipine. Biorę 1 tabletke dziennie. Dodatkowo pije kefir domowy tzw. grzybek tybetański. Tu można poczytać więcej na ten temat: GRZYBEK TYBETAŃSKI (kefirowy) - SEKRETY. Choć przed świętami przestałam i jeszcze do niego nie powróciłam. Kiedyś stosowałam ten kwas mlekowy, chyba do tego powrócę. Na wyniku jet zapis: Streptococcus b-hem. Gr. B – cokolwiek to oznacza, do leczenia.

STYCZEŃ:

21: _Infinity_ - transfer blastusia :)
21: Kinga_1 - wysoki progesteron :)
21: Lilia♥ - wizyta w obecnej klinice
21: majka201 – punkcja
21: mmm… - kolejne podglądanko
21: Magda33 - punkcja

22: Zuzia2011 -
USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
22: Bziumelka - wysoka beta
22: majka201 - punkcja
23: mmm… - wstępna data punkcji
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
28: lalka - wizyta
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)

LUTY:

3: Lilia♥ -
wizyta w innej klinice
3: dorotav - wizyta u immunologa
10: genna - kolejna wizyta u immunologa

Dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że podziwiam Was za to, że same wbijacie sobie zastrzyki. Ja zrobiłam protest i powiedziałam, że tego robić nie będę. Mój M tak się wyuczył, że muszę przyznać, że świetnie mu to wychodzi. Ja panikowałam przy tym jak on mi wbijał zastrzyk. Nie wyobrażam sobie jakbym panikowała jakbym sama musiała to zrobić :-)

Dobranoc, śpijcie słodko tak jak ten słodziak poniżej :-)

Zobacz załącznik 605308

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny

Parę dni mnie nie było i chyba nie nadrobię już całych zaległości.

dorotav - Bardzo mi przykro , że się nie udało. Co tam u Ciebie , jaki masz plan?

ann.k1 - Kochana strasznie strasznie mi przykro. Brak mi słów nawet żeby Cię pocieszyć. Pozdrawiam

Lolitka - widzę , że znowu się pojawiłaś. Czyżby nowa stymulacja???

Ja dziewczyny byłam wczoraj z wynikami w klinice , żeby zakwalifikować się do rządówki. No i udało się , zapisali mnie do kolejki i mam zgłosić się jak zakończę leczenie u immunologa. Powiem Wam tak , że tak mnie lekarka wk....a , że szok. Spojrzała w moją historię , powiedziałam jej, że łącznie mam 8 transferów za sobą a ona na to " Ja Państwa oczywiście zakwalifikuję do rządówki ale przy tylu nieudanych transferach to nie wiem. No ale cuda się zdarzają" . Po prostu tak mi ciśnienie skoczyło , że szok. To nagadałam jej , że nie miało prawa się udać mając takie wirusy w organizmie , których nie sprawdzili cytomegalii a zwłaszcza chlamydii . Masakra jakaś , jak chciała mnie zniechęcić to jej nie wyszło:baffled:.
Wściekłam się bo jak bym znowu prywatnie płaciła to nie ma problemu z otwartymi ramionami by mnie przyjęła , a że mimo niskiego amh się zdecydowałam to już jej nie na rękę. Ja jej jeszcze pokarzę, Za karę nie dostaną zdjęcia mojej dzidzi do ich kolekcji;-).
No to wygadałam się .

Bziumelka , Kinga - Trzymam kciuki dziewczynki za wysokie bety.

Ostatnia edycja:
Lilia - Nie , przymknęła się bo co ma powiedzieć. Ja to i tak w miarę delikatnie powiedziałam ze względu , że jeszcze być może będę musiała ją oglądać ale jakby mój M tam był ze mną to nie wiem jak by to się mogło skończyć :-) Dziś masz znowu wizytę , tak? No to trzymam kciuki.

Dorotav o to tobie chodzilo?

APL p/c anty fosfo lipodowe to : wolne bialko s, antytrombina III, homocysteina, czynnik V leiden
ACA p/c kardiolipidowe to : koagulant toczniowy, p/c beta 2 glikoproteinie i JgG i IgM

Trzymam kciuki za udane trasfery.... :-)
Esiek – cieszę się, że odpoczęłaś :tak:

mmm… -kciuki za podglądanko.

Jo.M. ciesze sie ze zostalas zakwalifikowana.... rozumiem ze kwalifikowala ciebie dr Czerwinska?

Lilia trzymam kciuki za wizyte....:-)

Olusia - Tak bo mój dr M jest na urlopie więc wybrałam się do niej. I to raczej był mój ostatni raz . A Ty jak tam łykasz już anty? A te wszystkie specyfiki zakupiłaś już?

Lilia - musisz kupić takie szczepy bakterii, któe są ważne z punktu widzenia ginekologicznego. Te zwykłe to bardziej są pożyteczne dla ukłądu pokarmowego. Najważniejsze pałeczki kwasu mlekowego. Tylko nie teraz tylko jak przeleczysz te bakterie to koniecznie sobie kup i z 2 tygodnie używaj a potem właśnie można kupić płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym żeby dziadostwo nie nawracało. Oczywiście nie masz 100% gwarancji sukcesu ale spróbuj bojak będziesz tylko wybijać bakterie i jeść zwykłe probiotyki to będziesz wiecznie coś łapać. Trzymam kciuki mocno bo wiemjakie to cholerstwo:(
Jo.M - strasznie się za Tobą stęskniłam. Powiem Ci, ze ja uważam, że dr u któej byłaś generalnie jest humorzasta i o ile pasują mi godziny w których przyjmuje to nie wiem czy w kolejnym podejściu nie isć znów do M. Cieszę się natomiast, że masz kwalifikacje:)

Zula - Dzięki kochana jesteś. Tak dr Cz raczej do tych humorzastych należy. Ja na 100% będę do Pana dr chodziła , bo jakoś tak lepiej mi jest z nim się porozumieć , jedyny problem to właśnie jego godziny przyjmowania ale nie są te wizyty zbyt częste na szczęście więc da się przeżyć. A u Ciebie jak ta leci?

reklama
Bziumelka - nie masz racji i nie wprowadzaj dziewczyn w błąd. Albo źle zrozumiałaś lekarza albo podali Ci kryteria dla par spoza "rządówki". Poczytaj sobie umowę którą podpisałaś w klinice -tam masz wszystko czarno na białym. Oczywiście jak się robi in-vitro prywatnie to uwarunkowania są inne, ale rządowy program ma pewne założenia, których nie może łamać bo po prostu danej klinice nie zwrócą kosztów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry