reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane. Ja do południa mam czekać na wyniki progesteronu. Kusiło mnie żeby zrobić betę ale zapytałam o cenę i odpuściłam. Boję się że coś nie tak będzie bo czuję się mega okresowo dzisiaj. Łyknęłam już nospę. Miałam plamienie jak byłam w wc i przyznam że jestem wystraszona. Oby do wtorku następnego. Chyba oszaleję. Jutro biorę się do pracy zeby nie myśleć.

reklama
Bziumelka - nie masz racji i nie wprowadzaj dziewczyn w błąd. Albo źle zrozumiałaś lekarza albo podali Ci kryteria dla par spoza "rządówki". Poczytaj sobie umowę którą podpisałaś w klinice -tam masz wszystko czarno na białym. Oczywiście jak się robi in-vitro prywatnie to uwarunkowania są inne, ale rządowy program ma pewne założenia, których nie może łamać bo po prostu danej klinice nie zwrócą kosztów.

Esiek to moze moja klinika "naciaga" przepisy bo doskonale pamietam moja rozmowe z embriolog i wiem ze mroza w 3dobie.... Moze poprostu potem ciagna do blastki nie wiem jak to wyglada ale wiem o czym rozmawialysmy, z drugiej strony jak im niby to sprawdza?? Moze gdzies jest jakis haczyk i oni go wykorzystuja. Nie wiem mowie wam tylko to co mi mowili, moj juz szedl do zamrozenia w trzeciej dobie bo cos sie zle rozwijal ale jak sama embriolog mowila ze spojrzala na niego ostatni raz i stwiedzila ze sie "naprawil" no i go zostawia do piatej doby.

Hej kochane. Ja do południa mam czekać na wyniki progesteronu. Kusiło mnie żeby zrobić betę ale zapytałam o cenę i odpuściłam. Boję się że coś nie tak będzie bo czuję się mega okresowo dzisiaj. Łyknęłam już nospę. Miałam plamienie jak byłam w wc i przyznam że jestem wystraszona. Oby do wtorku następnego. Chyba oszaleję. Jutro biorę się do pracy zeby nie myśleć.

Oj to napewno jest plamienie bo sie zarodki wgryzaja:-):-):-):-) Idealnie pasuje dzien cyklu do takiego plamienia wiec bedzie dobrze zobaczysz!!!!

U mnie 0 objawow:-( Tylko mnie choroba bierze, gardlo boli i brak mi sil... Jutro ta beta, mam nadzieje ze wyjasni albo w jedna albo w druga strone. Najbardziej boje sie bety 2 bo wtedy nic nie bedzie wiadomo.

Ostatnia edycja:
Bziumelka - wydaje się to mało prawdopodobno, bo oni są kontrolowani zewsząd. Natomiast ty kończąć procedurę otrzymasz pełen wypis z opisem co Ci podali, jakiej klasy i kiedy oraz co zostalo zamrożone, jakiej klasy i w której dobie - taki cały dokument.
Myślę, że możesz po prostu spytać raz jeszcze :)

JoM - u mnie nic się nie dzieje (łykam grzecznie tabletki) a mimo to mam w głowei niezły kołowrotek. Myśli mi tak wirują, że czasem zasnąć przez to nie mogę... Normalnie muszę wyluzować ale jak? Szkoda, że nie mamy przycisku reset:(

Swoja droga to bardzo restrykcyjne przepisy sa w tej rzadowce... Tylko 6 zapladniaja, 1 podaja i mroza w 5 dobie... Troche kasy przeplywa przez palce:-(:-( Przepisy powinny byc troche bardziej elastyczne i dopasowane do konkretnego przypadku...

JoM - u mnie nic się nie dzieje (łykam grzecznie tabletki) a mimo to mam w głowei niezły kołowrotek. Myśli mi tak wirują, że czasem zasnąć przez to nie mogę... Normalnie muszę wyluzować ale jak? Szkoda, że nie mamy przycisku reset:(

Ja mam dosłownie tak samo :-) Chciałabym w końcu na coś się zdecydować, a nie potrafię i głowa mi pęka od tych wszystkich myśli. JA CHCE WYŁĄCZYĆ MYŚLENIE W TEJ DZIEDZINIE :-) Jak ktoś wie jak to zrobić to będę wdzięczna za receptę :baffled:

Jo.M. - tyle Cię nie było, że ja myślałam, że poleciałaś na Malediwy bez nas :-D

Kinga - ja też myślę, że maluszki się wgryzają i za to bardzo trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czy któraś z Was wie jak się ustawia, żebym mogła wysyłać potwierdzenie odczytania e-maila. Nie umiem tego znaleźć.

Kinga, Bziumelka, Agitek, Lila myśleć pozytywnie, bo to połowa sukcesu, postaram się Was zarazić moim mega optymizmem - mocno Wam wszystkim kibicuję i tym wymienionym i Tym nie wymienionym również ( jeszcze nie ogarniam do końca, wszystkich, bo ku mojemu zaskoczeniu jest tu nas bardzo dużo- cieszę się że trafiłam na to forum :)
Twarde kobitki, bo nas Was wszystkie tu nazywam:) przeglądając Wasze historie...jako początkująca,ale z bagażem doświadczeń - kolejne nurtujące mnie pytanie, co sądzicie o suplementach , witaminkach typu vita-miner prenatal lub femibion natal 1 przed planowanym transferkiem warto sie w coś takiego zaopatrzyć, czy to jakaś ściema i szkoda kasiorki. Podczas ostatniej wizyty wyleciało mi to z głowy, a mój doktorek mało pogadany.
Piszecie też o jakichś badaniach immunologicznych, jakie powinny być wykonane? ja ciągle łapie jakieś zapalenie pęcherza, czy coś w tym rodzaju, może warto by porobić jakieś badania...bo ja mam raczej mało juz czasu na eksperymenty :(

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny. Byłam wczoraj na wizycie. Mam 11 pęcherzyków. Ale są bardzo małe i muszę dalej brać zastrzyki. Estradiol zaledwie 212:( No ale mam nadzieję, że jeszcze się zwiększy. W poniedziałek prawdopodobnie mam punkcję. W piątek jeszcze mam wizytę i wtedy się okaże. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Lekarz był zaskoczony, że aż 3 w jednym jajniku i 8 w drugim jajniku jest pęcherzyków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry