reklama

Kto po in vitro?

hej dziewczyny
jak wam mija weekend.
aga jutro wielki dzien. jak samopoczucie? i jak twoje zarodki?
mnie bardzo boli brzuch, chyba od jajników. boje sie hyper, ale poza bólem brzucha nie mam innych objawów więc chlam wode jak lolitka kazala i mam nadzieje, ze jakoś mi przejdzie. i czuje się jakbym miała dostać okres.

hej, nie moge ustawić sygnatury, ustawiam, zapisuje a potem jej nie ma????

ok, nieważne, już jest!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
lolitko...jesli sa jakies ziolka albo cokolwiek na:
1) lepsza prace jajnikow, tzn. ja mam regularne cykle, ale poniewz to FSH podwyzszone, co laczy sie z jakoscia jajeczek, myslalam o tym czym mozna poprawic jakosc oocytow. Jesli mozna?
2) lepsze ukrwienie edno. Bo moze zamiast tej lutki daloby sie bardziej naturalnie. A moze ta aspiryna? Orzechy juz wcinam :-)
3) i cos na stresa...bo juz mnie sciska przy tym czekaniu...a jak wiesz jeszcze tak na prawde nic nie zaczelam.

Dzieki z gory
Sciskam

I za wszyskie Was trzymam kciuki, a teraz szczegolnie za Ciebie kahaaa i aga.
Bedzie dobrze...kiedys musi sie udac!!!

A no i dziewczyny co z ta sygnaturka, jak ja wstawic:confused:
Nikt mi nie poradzi??? :-(

ktos musi no.... jak sie dzisiaj czujeszkochana

a na co chcesz te ziolka? na progesteron czy na 1 faze ?

jak dlugo Ty ta lutke juz bierzesz? Powinnas ja odstawic min 1 cykl przed badaniami zeby obraz byl czysty. Organizm nie oczyszcza sie w ciagu kilku dni - daj mu troszke dluzszy okres czasu

Z 1dniem trza dzwonic bo juz w 3 dniu musisz pierwsze badania zrobic..(choc mozna tez 2 do 4 dnia ale nie pozniej)

testuje sygnaturke

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lolitko...jesli sa jakies ziolka albo cokolwiek na:
1) lepsza prace jajnikow, tzn. ja mam regularne cykle, ale poniewz to FSH podwyzszone, co laczy sie z jakoscia jajeczek, myslalam o tym czym mozna poprawic jakosc oocytow. Jesli mozna?
2) lepsze ukrwienie edno. Bo moze zamiast tej lutki daloby sie bardziej naturalnie. A moze ta aspiryna? Orzechy juz wcinam :-)
3) i cos na stresa...bo juz mnie sciska przy tym czekaniu...a jak wiesz jeszcze tak na prawde nic nie zaczelam.

A no i dziewczyny co z ta sygnaturka, jak ja wstawic:confused:
Nikt mi nie poradzi??? :-(
Masz dostepu do ziol sroki lub klimuszki? Sa gotowe mieszanki na lepsza prace jajorkow. Duzo dobrych zeczy o nich slyszalam. Ja ich nie mam i pije osobno rozne ziolka. Daj znac

Na stresa to tylko melisa i dziurawiec, ale te z kolei nie sa zbyt dobre na plodnosc wiec kiszka
Na endo ziol nie znam. Na endo to trza winko, ale nie wiecej niz 200ml dziennie, wit E i B6, duzo ryb zwlaszcza tlustych, orzechy brazylijskei

z sygnaturka to chyba ewelinka pisala wyzej...wroc jedna strone wstecz kochan

testuje sygnaturke

no i dziala:)

Agus - super ze juz lepiej. Trzyma mocno kciuki za jutro i piekne zarodeczki

stymulkow u mnie brak....
za to siedze i sie kuzwa ucze bo mam egzamin w srode (zeby uprzedzic pytania, ucze sie dunskiego). zaraz jakis obiad sobie zapodam

co u Ciebie Ewelina?

Witam - jestem nowa na forum i od kilku dni dokładnie wczytuje sie we wszystko o czym piszecie. Kilka dni temu dowiedzialam sie ,ze mam wodniaka w jajowodzie :-( Troche to trwalo, poniewaz przez 2 lata bylam faszerowana roznymi hormonami.W Novum poradzona mi laparoskopowe usuniecie jajowodow i rozpoczecie kuracji do in vitro. Czy któraś z Was moje drogie miała doczynienia z paskudztwem jakim jest wodniak? Jestem totalnie zalamana , bo mam 25 lat i nie wiem co robic. Z jednej strony myślę sobie, że im wcześniej tym lepiej.... a z drugiej jesli usune jajowody to zostaja mi tylko proby z in vitro:zawstydzona/y: Nie wiem co robic...

Pozdrawiam serdecznie

Destiny

Ja osobiscie nie mialam z tym doczynienia, ani nikt z moich znajomych. Bardzo mi przykro ze Cie to spotkalo.... I wiem ze latwo mowic zebys sie nie denerwowala, ale moja rada jest taka zeby sie nie zalamywac, ocenic na trzezwo sytuacje i dzialac. Placz nic nie pomoze....DZIALAJ kochana

Wodniaka trzeba usunac zwlaszcza jesli jest duzy. Jesli jest maly niby mozna na wstrzymanie wziasc ale przy ivf moze stanowic zrodlo infekcji a moze tez byc ciaza jajowodowa wiec lepiej wyciac.

Nie wiem czy niestety - dla Ciebie pewnie teraz tak - ale IVF jest jedyna rzecza ktora Ci pozostaje jesli chcesz miec malenstwo. Nie ma szanse na ciaze naturalna przy takim scenariuszu

Hejka Kochaniutkie wpadłam na chwileczkę , bo zamierzam przed jutrzejszym mam nadzieję szczęśliwym dniem się wyspać, mam nadzieję że moje zarodeczki mają się dobrze i że naprawde tym razem już się uda.Odezwę się jutro o ile net nie będzie się kiepścił:tak:pozdrówka
Kahaaa odpoczywaj wszystlko będzie oki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry