reklama

Kto po in vitro?

reklama
mmm... zagłosowane :) swoją drogą aż mi ślinka cieknie :)

A ja dzisiaj będę się chwalić! Tydzień temu byłam na wizycie u gina z prywatnej opieki medycznej z pracy i zbył mnie samą cytologią, którą swoją drogą wyszła mi pierwszy raz aż taka dobra :)
Umówiłam się dzisiaj po raz kolejny bo zależało mi na skierowaniu na 4 badania, które zlecił mi mój gin z Kliniki a które mam w wykupionym pakiecie. I byłam u ginki która wypisała mi skierowanie bez problemu ale tylko na 2 te co chciałam bo 2 pozostałę stwierdziła, że wypisze mi endokrynolog, ale od siebie dorzuciała dwa inne na przciwciała :) także wizyta nr 1 zaliczona ze skierowaniem na 4 badania, ucieszyłąm się i to bardzo. Następna wizyta u endokrynologa i skierowanie na łącznie 16 badań :) + usg tarczycy. No miałam ochotę wycałować tą kobietę!
Na koniec miałam wizytę już u siebie w przychodni na NFZ u lekarza rodzinnego. Nie byłąm tam 3 lata więc postanowiłam się pokazać i zapytać o skierowanie do poradni genetycznej, które dostałam z automatu + 3 podstawowe badania na krew i mocz... więc mam cichą nadzieję, że uda mi się porobić te wszystkie badania sporo oszczędzając.
Podsumowując wywalczyłam dzisiaj 23 bezpłatne badania, usg tarczycy i skierowanie do poradni genetycznej.
Jestem w szoku :) i to sporym bo okazuje się że wystarczy trafić na odpowiedniego człowieka i sukces murowany.
Tylko endokrynolog jak wychodziłam z gabinetu powiedziała, że szefostwo ją zabije za te skierowania no ale ja tak prawdę mówiąc zasugerowałam tylko 2 a że była taka dobroduszna i zleciła mi pełen pakiet... to tylko się cieszyć.

O wynikach będę Was informować bo i sama jestem ciekawa co to mi powychodzi.

Od rodzinnego dostałam też receptę na Tardyferon Fol ze względu na kiepską morfologię po poronieniu. Brała może któraś z Was ten lek? Myślicie, że nie będzie on kolidował z tymi moimi wszystkimi badaniami hormonalnymi? Bo jeśli miałabym zaburzyć te wyniki to może wystarczy lepiej się odżywiać, żeby te wyniki krwi się poprawiły?

Aisa trzymam kciuki za drugą weryfikację!

Dorotka i Luize mocne kciuki za dorodne pęcherzyki :*

Cieszę się jak głupia... chyba pierwszy raz tak bardzo po poronieniu. Bo coś ruszyło, bo udało mi się dostać skierowanie na te wszystkie badania, no i jestem na liście! Na samym końcu ale jestem!

mmm, kochana jak możesz mnie katować takimi zdjęciami, o raju aż mi ślinka poleciała, już zagłosowałam, powodzenia życzę, a jak wygrasz pieczesz mi takie cuda :tak: Jak się czujesz ?

migotka25, ale super tyle badań i skierowanie załatwiłaś, kciuki za prawidłowe wyniki :tak:, a tych tabsów to ne brałam więc nie pomogę. Czas szybko minie :*

liskka, tak plamienia ustały - ale nie mówię nic, żeby nie zapeszyć:) jak miałam plamienia to był dzień, kiedy miałam dostać @, może dlatego. Nie wiem, narazie się uspokoiłam. Masz 18.09 - na pewno będzie pęcherzyk:) Ja też się boję, ale staram się myśleć pozytywnie i wierzę w mojego kropka, że się rozwija i rośnie:) Wcześniej nie wierzyłam, to teraz muszę mu to wynagrodzić :-D

migotka, to super wynik, gratuluję:) Tyle badań na nfz, to niezły wyczyn:) Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki:) Nie brałam tych tabletek, więc nie pomogę.

mmm - głos oddany:) No i jak taką ochotę nam narobiłaś, to proszę teraz nam pocztą poprzesyłać trochę :-D

Anulla28, ciesze sie :) ja mam cicha nadzieje zobaczyć juz serduszko, będzie to 6td3. Tez muszę w niego wierzyć ale czasam mam gorsze dni i nie potrzebnie czytam tyle na necie, ale chyba taka natura ze człowiek sie schizuje .

Kwiatuszek ,super ,niech sie rozwija zdrowo. Wysokiej bety !

liskka, no może, może i jest szansa. Twoja beta w 14dpt bardzo ładna:) pęcherzyk będzie widać na 100%, a za serduszko trzymam kciuki:) U mnie nie będzie jeszcze widać, bo to dopiero 18dpt będzie, ale jak zobaczę pęcherzyk to się już bardziej uspokoję:) Tylko niech ten czas szybciej leci :-D

reklama
kasik ja wlasnie z krwawieniem tez wyladowalam w szpitalu acard mi odstawili za trzy dni wzielam jedna tabl. i znow krew mi poleciala wiec kazal mi odstawic ten acard a clexane biore caly czas i brac mam acard mam odstawiony dopoki nie zniknie calkowicie daj spokoj tak sie zestresowalam ale jest poza kosmowka a ty gdzie go masz??? i lutke dowcipna mam odstawiona zeby tam nic nie wkladac a mam lutke podjezyk i duphaston

olusia co u ciebie???????????????????

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry