reklama

Kto po in vitro?

reklama
Liskka, chodzi mi o to, że te kiepskie nasienie jest nieprawidłowe pod kątem genetycznym, i nawet jak sami wstrzykują plemnika do komórki, to i tak to nic nie daje, bo coś na poziomie genetyki działa niekorzystnie na podział zarodka.
Punkcję mam mieć w poniedziałek, ale na 100% jutro będę wiedziała:-)

Cześć dziewczyny!
Kurczę, powiem Wam, że ja nawet nie wiem, co miałam, icsi, ivsi czy inne... zaufałam lekarzowi prowadzącemu mnie...
Przez ostatnich parę lat robiłam tak, że podważałam to, co mówili mi lekarze, sama szukałam w necie, na forach, na własną rękę robiłam milion badań... Ale jak zdecydowaliśmy się na in vitro, postanowiłam, że na razie nie będę kombinować - lekarz ma wyniki badań moich i badań męża, widzi, co się dzieje i jednak, jak by nie patrzeć, zna się na tym o wiele lepiej niż ja. Na dodatek dr P. ma dobrą opinię, znam już kilka osób, które dzięki niemu mają dzidzię, więc zaufałam... jak na razie wygląda na to, że dobrze zrobiłam...

sykatynka a ja mam wrazenie ze każdy lekarz mowi co innego..np. nasze zarodki dr P dr Nau dr Niem ze zarodki były dobre dr K ze zarodki były slabe..
to samo z komorkami dr P i dr K ze nie ma roznicy z mrożonymi oocytami jest tak sam jak z zarodkami tylko cena dwa razy wieksza za procedurę, a wszyscy mi mowia na forum ze zle zroblam ze zamrozliłam oocyty;-( i szczerze komu tu ufac...co do lekarzy byli i tacy w Novum co nam dawali 50% szans bo ja zdrowa jestem a teraz się nie krępują i mowią ze mamy tylko 25% szans bo nasienie kiepskie i co z tego ze ja zdrowa... komórki miały się nie zapłodnić, a się obie zaplodnily, zarodki miały nie rozwijać a się rozwinely...i np. teraz lekarze mówią żeby zapłodnić wszystkie komórki, wszystkie 15 i czy im zaufasz? bo aj im nie ufam;-P

Ostatnia edycja:
aisa, dr brzoska jest cuuuudowna!!!! jakbym jeszcze kiedys miala byc w ciazy to ide tylko do niej :)

ja mialam imsi bo bralam wszystko co najlepsze. czy mialam wskazania czy nie ;)

co do lekarzy. jak sie trafi na dobrego, trzeba mu ufac bo to w koncu on studia skonczyl. wiedza z forow internetowych to hmmmm...

ja swojego nigdy nie kwestionowalam. sam mi wypelnial papiery. i dobrze na tym wyszlam.

booooozeeee zeby tylko moja 6bc jeszcze zyla.... i zeby zostala!!!!!!! nie jestem w stanie o niczym innym myslec.

Tak czytam Wasze opinie o przewadze IMSI nad IVF i ICSI i mam mieszane uczucia. Chodzi o to ,że robię sobie nadzieje , bo my mieliśmy IMSI ,ale jak wiecie ureaplasma mogła zniweczyć wszystko:wściekła/y: teraz jak ją wypędziłam to może się uda:zawstydzona/y:
Z drugiej strony obiecałam sobie ,że nie będę zbytnio przeżywać porażki , bo w sumie mamy niejedną szansę ....ale co będzie z moich obiecanek ...zobaczymy:zawstydzona/y:

Dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty: Anulla za prenatalne, Quinnie za szczesliwe i udane crio. Sykatynka masz dzisiaj wizytę serduszkową?
Nie chciałaby ktróraś z was zastąpic Doroty w prowadzeniu kalendarza. Jesteście na bieżąco i aktywnie sie udzielacie?

reklama
aisa79 ja akurat dzisiaj jestem w domu to szaleje na forum, więc jeszcze raz wrzucę ;-)
miło by było żebyście same się dopisywały ;-) bo ciężko zapanować nad tym kalendarzem...

Aisa77 ja mysle ze wszystko będzie dobrze tym razem, bo czemu nie;-) urea naprawdę mogła utrudniać zaciążenie trzymam kciukasy;-) jest już czysto dzieciaczkowi będzie dobrze;-)

Ladygodiva no trochę wiary w swoje zarodeczki;-) takie ładne masz ;-) zebysmy mieli blastki to byłoby super...

LISTOPAD

06: Quinnie - udany criotransfer
06: Anulla28 - badania prenatalne, wizyta u prowadzącego
06: Hess - wizyta stymulacyjna

07: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
07: mmm.. - wizyta przed stymulacją
10: Aisa79 - badania prenatalne

10: buniaczek29 - wizyta przed crio
10: gos1512 - kontola
10: calineczkaa - punkcja
12: Luize - podglądanie bliźniaków

12: sykatynka - wizyta serduszkowa