reklama

Kto po in vitro?

Ewelajna zamroziliśmy pozostałe 15 i teraz mam stresa ile z nich się odmrozi...pocieszam się ze jakby miało cos z tego być to pewnie by się udało, bo przecież tyle kobitek ma hiperke i w ciąże zachodzą..a zamrożenie ich tez by je osłabiło, to były nasze jedyne zarodki teraz będziemy zapładniać więcej oocytów przynajmniej będzie z czego wybierać..;-) mam taką nadzieje..

buniaczek29 na samym początku ciężko jest zlokalizować pęcherzyk kiedy beta jest niska, zły przyrost bety czy jej niska wartosc często wskazuje na ciąże pozamaciczną, jak się takiej ciąży nie usunie skutkuje to np.rozerwaniem jajowodu :-( a czemu się pytasz??

reklama
Kate dziekuje Ci za wpisanie na liste tak wlasnie planuje testowac :) kochana gdzies kiedys czytalam ,ze przy hiperce jest wlasnie wieksza szansa na ciaze ale nie wiem czy to prawda.W mojej klincie estradool jest badany przy kazdej wizycie.Jezeli chodzi o oznaczenie zarodko bl wydaje mi sie ze to skrot od blastomerow czyli 2bl znaczy zarodek dwu blastomerowy i nie ma tu podanj klasy.Dziewczyny trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Calineczko nie stresuj sie tak. To ze sa slabsze wcale nie swiadczy ze odrazu sie nie uda. Ja mowiac szczerze wcale sie nie przejmowalam jakiej klasy sa zarodki. Wazne zeby byc pozytywnie nastawionym. Normalnie funkcjonowac nie szukac objawow i cierpliwie oczekiwac 10 dni ;) zleci niewiadomo kiedy.

Ewelajna, tylko aby transfer się odbył, szczególnie liczę na tego co w 3 dobie był 8b. I dwa pozostałe przestały się dzielić. Więc wiesz, tak kolorowo nie jest, aczkolwiek te moje 3 sny na tak, czyli na ciążę, dziś śnił mi się mój zmarły niedawno dziadek i pytał się mnie, czy nie jestem w ciąży, bo widział mój większy brzuch....I ta biedronka 3 dni temu w salonie.

Calineczko Wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Ja po punkcji dostalam informacje ze nasienie meza jest bardzo slabe i niewiadomo bylo czy jakiekolwiek beda sie dzielic. Pamietam ze bardzo to przezylam, ale jak poszlam na wizyte, pani doktor byla w szoku ze tak pieknie sie rozwinely i jest i az 6. Nie trac nadziei bo jutro mozesz byc mile zaskoczona ;) a jaki u was jest problem? U nas nasienie meza bardzo kiepskie. Ze mna wszystko ok.

Niestety tak, poniewaz kwestia finansowa byla tu decyzyjna. Przy poprzednim podejsciu splukalismy sie a jeszcze wtedy niebylo refundacji. Jakby nam sie teraz nie udalo to bedziemy mogli podejsc do rzadowki odrazu. Taka informacje pani doktor mi przekazala.

Calineczko tak naprawde wszystko moze sie zdazyc.Twoje zarodki moga ruszyc moje stanac.To juz sama natura zadecyduje.Musimy czekac.Moja siostra w zeszlym roku miala podane piekne 2 zarodki podobno swietnie rokujace i dupa zaden z nia nie zostal.A czasem te ktore embriolog oceni jako slabsze daja ciaze.Jutro sie dowiesz co z zarodkami a to dopiero poczatek :) my starczki musimy sie dlugo naczekac niestety

reklama
Ciąży macicznej się nie leczy. Zabieg się wykonuje- usunięcia ciąży
Dlaczego o to pytasz? Masz takie podejrzenie?
sama już nie wiem tak na prawdę :-(gdyż po transferze wyszła beta 1,34 czyli negatywna byłam pewna że szykuje się do kolejnego podania a zaczeły się jakieś dziwne rzecz dziać. Z 6 na 7 listopada byłam chora miałam wymioty i biegunkę obstawiałam, że to zatrucie ale test wyszedł (po namowie męża) pozytywny, kolejny też więc na wizycie powiedziałam o tym i że lekarka że to nie możliwe bo za długi czas po transferze, zrobiła bete wyszła 133 więc osłupiała, kazała przyjechać na kontrolę za 2 dni i znów beta i co lekarka miała nadzieję, że będzie spadać a ona urosła do prawie 300:szok:więc stwierdziła ze przy ciąży pozamacicznej to zazwyczaj beta albo spada, albo mało narasta, jutro znów jadę na wizytę i jak znów przyrosła tak jak powinna będzie szukać pęcherzyka. Po badaniu usg wszystko jest ok podobno moje endo trochę podrosło, niż na wizycie wcześniejszej. Stwierdziła, że jest możliwe że zaszłam w ciąże naturalnie :szok:stwierdziła że jest to możliwe bo niestety medycyna wszystkich przypadków nie jest w stanie przewidzieć. Wszystko było ok ale od dzisiaj rana zaczęłam plamić nie jest to jakieś mega plamienie ale zaczynam się denerwować co się dzieje. I ogólnie mogę być w naturalnej ciąży ale tez może to być pozamaciczna. Bo czy przy takiej becie może to być zagnieżdżanie zarodka ?
Jezu ja chyba oszaleje. Oczywiście mdłości mam, na zapachy jestem drażliwa itp., ale wiem, że to o niczym nie przyświadcza:-(niestety:-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry