reklama

Kto po in vitro?

reklama
Już jestem w domu, ale tak, byłam w Św. Zofii. Naprawdę, ten szpital jest godny polecenia, troszkę się naczekałam, ale po raz pierwszy od jakiegoś czasu wyszłam z wizyty spokojna i pewna tego, że wiem na czym stoję. I tym samym i ja dołączam do grona czekających na hrabiankę @ !!!!
Jeśli nie przyjdzie do końca grudnia, mam się zgłosić na dyżur do tej lekarki. Jeśli przyjdzie, to mam się zgłosić do niej na kontrolę zaraz po @. A powiedziała jeszcze, że nawet jakby miała się nie pojawić i trzebaby było jakoś działać, to ona mi nie zrobi łyżeczkowania tylko histeroskopię :)
A tym samym, jeśli normalnie przyjdzie, to teoretycznie w następnym cyklu wg dra Pałki mógłby być transfer... chociaż w czwartek przejdę się w końcu do mojej prof. Jerzak, niech się wypowie, czy z taką homocysteiną jest bezpiecznie się starać, czy lepiej ją obniżyć...
W poniedziałek zapobiegawczo spróbuję się zapisać do kunickiego w okolicy świąt - wtedy powinna sie pojawić hrabianka, niech i on powie, jak sugeruje działać.
Powiem wam, że po wizycie u tej lekarki jestem jakoś pozytywnie nastawiona, uspokoiła mnie bardzo... jakoś tak zaczęłam wierzyć, że wszystko będzie dobrze...

Sykatynka, jeśli chodzi o homocysteinę, to Kunicki stwierdził, że sama suplementacja wit. z grupy B oraz kwasem foliowym wystarczy. Co do femibionu, to i tak zalecił ten zwykły kwas w dawce 5 mg.

Generalnie nie zaleca badania poziomu homocysteiny, tak też mam napisane w wytycznych po wizycie....bo już samą suplementacją zabezpieczamy się przed jej wzrostem. Nic innego nie da się zrobić. Powiedział, żeby nie czytać forów, bo tam różne rzeczy piszą.

Calineczka ale ja suplementuje Wit z grupy b i kwas foliowy i nadal mam podniesiona, wiem ze innego rozwiązania nie ma ale ciekawa jestem czy powinno się czekać do obniżenia tego poziomu czy nie trzeba.... Chociaż ja chyba jak mi za miesiąc trochę nie spadnie to nie zaryzykuję kolejnego transferu....

Hess, tak dla facetów na potencję;-)
Stymen zawiera w sobie DHEA;-)Czyli hormon naprawczy komórek. Pani w aptece też mi powiedziała, że przychodzą po DHEA starsi panowie, mający problemy z potencją:-).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry