• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam

Też chciałam zgłebić temat nk. Nawet byłam w swoim laboratorium które wspólpracjue ze śląskim laboratorium analitycznym a kobietka mi mówi że nie zna tego badania:shocked2:nawet nie miała go w cenniku, no i tak mi zeszło ponad dwa tyg i zapomniałam o tym:sorry:
Ale znalazłam na diagnostyce panel DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.) HEMATOLOGIA
ale niestety nie ma ceny i czasu oczekiwania na wyniki:sorry:

A ja wczoraj byłam na małych zakupach dla mojej chrześnicy i dla maluszka koleżanki. Dziś idziemy się z m zapatrzyć;-) Kupiłam superaśne spodenki sztruksowe granatowe i koszulkę ala jeansową. Ale jak weszłam w dział dzieciecy to odpłynęłam Tymonek jak się urodził miał 4,2 kg. A na ostatnim usg w 40 tyg miał 3,4 według lekarzy. Umęczyli koleżankę do naturalnego porodu, rozwarcie doszło do 8 a później zmalało, trwało to 5-6 godzin. W końcu po krzykach rodziny zrobili jej z łaską cesarkę. No i mały okazał się duży, a do tego pępowina okręcona wokół nóżki choć na wypisie lekarskim ma napisane że wokół szyji:szok:nikt jej nie powiedział prawdy. Był lekko niedoteleniony, dostał 7 pkt i trafił do inkubatora bo pozarażali go bakteriami, miał zkażenie oczka. Została naspzikowany antybiotykami. Ale na szczęscie wraca do zdrówka. Rośnie jak na drożdzach. Koleżanka po porodzie powiedział że nie dziwi się że jest taki mały przyrost nasturalny jak tak traktuję kobiet na porodach.

Dziewczyny na komorki nk zrobcie fenotypy komorek nk, bo sama subpopulacja limfocytow nic nie da. Najlepiej robic w laboratoriach przy szpitalach akademickich. W gdansku w uck robia.

Olusia, sykatynka, GizaS - ja robiłam immunofenotyp na który składa się: CD3+, CD4+, CD8+, CD19+, NK, RATIO CD4/CD8, CD5+CD19+. Kosztuje to 400 zł w Provicie i czekałam na wynik ok tygodnia.

Olusia – NK muszą być poniżej 12%. Dodatkowo dostałam badania na zespół antyfosfolipidowy tj.: p/c p. kariolipidowe (chyba tak to się nazywa, bo nie bardzo umiem doczytać), antykoagulant tocznia, p/c B2-glikoproteinie; nadkrzepliwość wrodzona tj.: czynnik V Leiden, mutacja 20210-G-A genu protrombiny; homocysteina; kariotypy. Do GC pojadę, albo zaraz po pracy, albo wieczorkiem, jeszcze nie wiem. A Ty jak się masz?? Imprezka udana??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry