reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Qurcze, Asiu przeczytałam o tym, co Cię spotkało i jest mi bardzo smutno;-(
Uważam, że lekarki bezpodstawnie straszą Cię nie wiem czym. Skąd niby zmiany nowotworowe?Z endometrium???
Jeśli już się pojawiają takie zmiany, to chyba w dużooo starszym wieku, podchodząc do stymulacji wkółko mamy USG, podglądania, jesteśmy badane z krwi, nie wierzę, ze to coś poważnego. Niepotrzebnie Cię nastraszyły. Bierz teraz preparaty z żelazem, bo napewno wraz z krwią dużo Tobie go uciekło. WIerzę i wiem, że będzie dobrze.
Kate, dobrze, że jesteś, ciekawe artykuły zawsze podrzucasz:-)Na to wynika, że jak ktoś ma wysoki estradiol, to powinien mieć transfer w następnym cyklu.
Hess, jakoś dziwne jest to, o czym mówiła Pani genetyk, bo w sumie zdrowa jestem "genetycznie", a miałam jakieś felerne komórki. To czekamy na Twoje wyniki, pewnie te badanie to proforma, bo jesteście cali zdrowi:-)

reklama
calineczkaa niechcę być mądrzejsza od genetyka, bo może ma racje w końcu to Novum. A może chodziło mu o to że jak wszystkie oocyty padają w tym samym czasie to może nie jest to wina stymulacji. Bo stymulacje(agonista,antagonista), dawki gonadotropin jedne powoduję większy defekt wadliwych genetycznie komórek a inne nie. Jest mnóstwo artykułów badających tę zależność. Co do estradiolu to potwierdza się to co kiedyś usłyszałam od lolitki, jak estradiol powyżej 3000 to nie ma co transferować zarodków, bo cudu potrzeba żeby się udało. U nas w klinice transfery przeprowadzają nawet powyżej 6000. A w MZ to nawet nie mamy co z nimi dyskutować.

kate szczerze mówiąc jestem załamana....wciąż wyszukuję informacje w necie na temat raka endometrium ( inaczej trzonu macicy). Mimowolnie leją mi się łzy , bo niestety większość tego co wyczytam potwierdza najgorsze.

Fakt ,że ten rodzaj nowotworu atakuje głównie kobiety po 50 roku życia, ale 20 % przypadków to niestety kobiety miesiączkujące...:-( i właśnie obfite , wręcz krwotoczne miesiączki są pierwszym objawem.

Najgorsze jest to ,że hormony jakie brałam w trakcie stymulacji mogły być czynnikiem wywołującym , jakby przyśpieszającym objawy choroby, które bez nich pojawiły by się znacznie później.

Chore na raka trzonu mają opóźnioną menopauzę ....może wzrost mojego AMH też jest jednym z objawów

Do tego wszystkiego mam uraz do chodzenia do toalety. Za każdym razem boję się ,że krwawienie znów wróci. Tak jak wtedy po wizycie na IP.....przestaną działać leki to powróci krwotok ....przeraża mnie to.

Lookator :-)dziękuję

Ostatnia edycja:
Zobaczymy, po tej mojej stymulacji, jak to będzie, i się wtedy wysunie jakieś wnioski.
Teraz sobie uświadomiłam, że po cholerę ja brałam estrofem po transferze, jak mialam estradiol 2000????
Teraz, dzięki Wam, jestem mądrzejsza i w miarę możliwości jak będę miała też wysoki estradiol to będę oponować za transferem w następnym cyklu po punkcji.

Asia nie czytaj takich informacji na necie.. bedzie dobrze.. odczekasz teraz 2-3 miesiace i bedzie dobrze... ;-)

Hope witaj.. i przykro mi ze sie nie udalo i beta spadla!.. :-(

Dziewczyny ja pamiętam ze przy pierwszym ISCI estradiolu ,mialm ponad 5000, kazali mi jechać do szpitala następnego dnia punkcja i 5 dni pozniej transfer... W 6 dpt robilam sikany test juz byly 2 kreski.podobno przy hiperstymulacji lepiej się zagnezdza ale to tylko, ze słyszenia...

Ostatnia edycja:
reklama
Hope diest last Witaj, odpisałam ci na pw.
Ja miałam na recepcie 3 opakowanie nie wiem ile max można zapisać, lek mają na miejscu nie trzeba tego zgłaszać.

Kiki trzymam kciuki za bete, solostar & za udany transfer

Do góry