reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Drobi w sumie nawet sie nie zastanawiałam czy lubię...wymyśliłam sobie ze ma być na cacy, a ze szkoda mi kasy na zatrudnianie malarzy to ja będę odmalowywać pokoje i już :)
)

marcioszku dopytaj lekarza czy mozesz przebywac w chemikaliach( farbie) tyle czasu. Mnie uczuliła kolezanka, która ma niepełnosprawne dzieciątko, że ona malowała własnie mieszkanie w ciazy i jak mały sie urodził i sie okazało, ze sa problemy to wszyscy lekarze wpierwszej kolejnosci zadawali 2 pytania: czy w ciazy była prześwietlana lub czy miała kontakt z chemikaliami.

Cześć dziewczyny, ciężko było nadrobić to co naskrobałyście, ale jakoś się udało :)
Kitki - mimo, że sama rodziłam w Zdrojach i również doświadczyłam nieprzyjemności z ich strony podczas jedynej wizyty na ip to przez to co napisałaś, chyba wybiorę się na Pomorzany na cc. Nie wiem tylko jak to jest, bo na bank będę miała skierowanie na cc i chyba sama mogę sobie wybrać szpital, co? To straszne co przeżyłaś :/
Sweetka szkoda, że w połowie ciąży przytrafiła Ci się taka niemiła niespodzianka :/ Odpoczywaj kochana, na pewno wszystko się dobrze ułoży
rsz91 gratuluję ruchów
aaa i witam nową koleżankę na forum :)

u mnie ogólnie wszystko w porządku, ale od dwóch dni tak bardzo boli mnie biodro, że prawie się przewracam jak chodzę :(

Chyba jakieś choróbsko chce się do.mnie przykleić bo jakoś w gardle mnie drapie i mdli mnie. Do tego w nocy chyba coś mi w ręce przeskoczylo bo wyprostowanie ręki bardzo mnie boli. :szok:
Już nie mogę się doczekać wizyty w przyszłym tygodniu :-)

Marciosz bardzo ładne imię Alicja:-D

marcioszku dopytaj lekarza czy mozesz przebywac w chemikaliach( farbie) tyle czasu. Mnie uczuliła kolezanka, która ma niepełnosprawne dzieciątko, że ona malowała własnie mieszkanie w ciazy i jak mały sie urodził i sie okazało, ze sa problemy to wszyscy lekarze wpierwszej kolejnosci zadawali 2 pytania: czy w ciazy była prześwietlana lub czy miała kontakt z chemikaliami.

Sweetka nie strasz ! Ja dzisiaj malowałam na szczęście tylko jedna ścianę i w sumie zajęło mi to z 30 min przy otwartym oknie I wogole, ale resztę to już chyba zostawię mojemu mężowi a sama się do teściowej na parę dni wyprowadzenie :):):)

Śliczne imię marciosz :) u nas najprawdopodobniej będzie Julka ale trzeba potwierdzić czy to na 100% kobita będzie :)

A co do bólu rąk to mi zaczynają w nocy małe palce u rąk dretwiec :/ w sumie nie wiem co o tym myśleć :) eh zawsze coś... :)

hey!
klaudyna super ze wizyta udana, gratuluje córeczki :)
Kitki a myslalam ze takie traktowanie ciążarnych to tylko w uk, smutne to troche. do czwartku juz nie długo, odpoczywaj i w razie czego nospa.
ja juz nie moge doczekac sie mojej wizyty, juz w sobote z rana :)

widze ze juz temat wózka poruszany. ja mam po adzie wozek, jak nowy , tylko ze w pl. zastanawiam sie czy nie kupic w uk używanego. ja sie nastawiłam na quinny buzz. zobacze w lutym, jesli wychacze jakos okazje to kupie quinny.

dziewczyny jak u was z ruchami dzidzi, kitki, rsz? u mnie juz bardzo wyraźne, czuje codziennie ;)
dzisiaj wreszcie zakupilismy drugie auto , dla mnie :) wreszcie nie bede całymi popołudniami uziemiona w domu. ada dzis mi powiedziała ze wreszcie bedziemy mogłysame pojechac do mc'donalds i tata nie bedzie wyzywal bo nie bedzie wiedział, hehe

Szanowna Pani,
należy pamiętać, że o podaniu No-Spy w okresie ciąży i laktacji decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt No-Spa można zastosować u pacjentek w okresie ciąży i laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. Ważne jest obserowanie swego organizmu i kontakt z lekarzem przy najmniejszych wątpliwościach.

Ostatnia edycja:
Widze, ze Julki popularne u nas na forum :-)

Ja osobiscie na czas malowania zamierzam sie wyniesc do mamy. I nie malowalabym sama, to jednak chemia nawet jak producent obiecuje bezpieczenstwo.

Hej dziewczynki,
ja dziś po pracy wybrałam się na odstresowujące zakupy :-)
Porobiłam dzieciakom prezenty mikołajkowe , mężowi fajny portfelik zakupiłam:tak:
O sobie i brzuszku też nie zapomniałam, kupiłam sobie kilka fajnych ciążowych rzeczy w H&M. Ostatnio w Twoim Stylu była karta z rabatem 20%. Coraz mniej komfortowo czuję się w zwykłych spodniach, cisną i muszę rozpinać jak siedzę. Kupiłam więc 3 pary spodni, powinno starczyć na jakiś czas :-)
Dla maluszka jeszcze nic nie kupowałam, w przyszłym tygodniu mam wizytę połówkową, obiecałam sobie, że najwyżej później poszaleję.

SWEETKA trzymaj się dzielnie, wszystko będzie dobrze. To raczej prewencja, ale uważaj na siebie!

DROBI ani się obejrzysz a brzuszek Ci wydmie, mnie teraz tak wydęło, dosłownie w ciągu kilku dni! A naprawdę miałam nadzieję, że będę szczupłą ciężarówką tym razem....

MARZENKO to wiek mamy podobny, fajnie, że masz takie dobre samopoczucie i nosi Cię. Ja też dobrze się czuję, od kiedy czuję ruchy, zaczęłam wierzyć, że faktycznie jestem w ciąży. Ale nie ukrywam, że pierwsze 4 miesiące spałam strasznie dużo, teraz ciut lepiej, ale przemęczona jestem. Może jak pójdę na L4 odżyję, tak sobie obiecuję:-)

KAROLINA zdrówka życzę dla domowników!

NICE witaj i pisz dużo!

BEATA jak ładnie to nazwali "edukacja przedporodowa" - fajna sprawa, u nas nie słyszałam, zwykłe szkoły rodzenia. Choć pewnie zakres zajęć podobny z tego co piszesz.

RSZ - życzę udanego wypadu, pozwiedzajcie, zrelaksuj się, dobrze Ci to zrobi :-)

KITKI - faktycznie dziwne że ból się utrzymuje po antybiotykach. Lepiej podjedź na wizytę i sprawdź. Trzymaj się dzielnie.

TYŚKA - dobrze, że to nic poważnego, ale szybko zareagowalaś i przejdzie zaraz.

ANTUS - a coś masz z biodrem? czemu Cię boli? to chyba nie związane z ciążą?

reklama
Jestem już po warsztatach. Było fajnie. To są warsztaty tyko dla pierworódek - czyli dla totalnie zielonych ;-)

Dzisiaj mówili nam o witaminach dla dzieci oraz zmysłach i ruchach/odruchach niemowlaków (które kiedy są prawidłowe, a które kiedy powinny budzić obawy i nakłaniać do kontaktu z lekarzem).

Za tydzień ma być wszystko o szczepieniach, a za kolejny tydzień ma być logopeda.

Do góry