Hwj Iza moj maly moze nie ma splaszczonej glowy ale ciagle spi na jednej stronie tzn oprzewraca glowe w jedna strone... i czasem dziwnie odchyla ja do tylu...Ale powioem cI ZE moj maly tez w nowy etap wchodzi bo tez woli juz jesc co 4 godzinki....i strasznie duzo wierzbi juz raczkami i nozkami jak chce brac go na raczki to az sie cieszy i i moczyu szeroko otwiera i wszystko mu chodzi raczki i nozki no mowie Ci.... jakie postepy z dnia na dzien dzisiaj ma rowno 8 miesiecy.... tyle juz aguuuu mowi jakie to fajne a jeszcze fajniejsze jest to jak wzdycha sobie..... a jaesli chodzi o ten jego katar cholerny to on sie ciagnie w poiatek minie juz 4 tygodnie...wiecie on by mi lewpiej o stokroc jadl gdyby nie ten katar bo biedny nie ma jak oddychac i sie meczy i z jedzenia rezygnuje a widze ze glodny bo szarpie smoka na boki.... no ale co zrobic...wczoraj zamowilam na allegro medela onhaklator i bede inchalacje mu robila... moze to cos da jak myslicie???Nianiu masz racje przy 1 dziecku jest inaczej wychowywanie dziecka wtedy jest niemal ze jednym wielkim klebkiem nerwow...inaczej sie na to patezylo ...a teraz jest lajtowo przy drugim bo juz wiemy czego sie spodziewac mozemy po dziecku... hahah i fakt faktem trzeba tatuskow czasem niekiedy operowac musze miec duzo kontaktu z naszymi pocuechami a oni czesto sie migaja od tego oni sa jak cioice pieciominutowki....cyloi tacy na 5 minut a potem niech mama sie nim zajmie....hahha alwe z czasem rosnie wiuez miedzy nimi...wiec i chetniej z malenstwem przesiaduja haha 
potem sen do 2.30 i znów po karmieniu bujanie prawie do 4, no i pobudka o 5.30 (czyli w sumie 4 godziny spania) i od tej pory to juz tylko z mamusia i tatusiem bo o lozeczku i spaniu nie ma mowy i do teraz - 10 oczywiscie na raczkach musze ja lulac, a ona zamknie oczka i otworzy i zamnknie i otworzy :-( no i gdzie tu sie wyspac? a placze juz tak glosno jak sama albo jak sie jej na kolankach nie buja, mozna powiedziec ze ryyyczy i piszczy no ja nie wiem czemu, tak już sie nauczyła i nie dam rady duczyc a mi sie juz lakac z tego wszystkigo chce :-
wiec znów wielkie ukłony w stosunku do Kasi