reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Bigosik pysia, ale niestety przy drażliwym układzie pokarmowym lepiej odpuścić sobie takie potrawy w ciąży niestety :zawstydzona/y: Ostatnio miałam możliwość zjedzenia grochóweczki, ale mam tak wybredne dziecko, że pewnie nie za ciekawie by się to dla mnie skończyło :zawstydzona/y:

A co do ciuszków, to jeśli potwierdzi się że to w 100% dziewczynka, to mam całą wyprawkę dla niej do 4 lat bo mam siostrzenicę właśnie w tym wieku, a ona jest z tych co nie szurają kolanami po podłodze, więc wszystkie ciuszki po niej są w idealnym niemal stanie :-D Ale pewnie i tak kupię kilka ciuszków z czystej radości kupowania :-D

reklama
Witam Kwietnióweczki !
Niebo co do twoich wątpliwości wzwiązku z duphastonem to ja tez mogę ci powiedzieć że jeszcze do tej pory go łykam sama zastanawiałam się poco to tak długo więc chyba nie zaszkodzi

A jeśli chodzi o te wyprawki to ja jeszcze nawet o tym nie myślałąm ale teraz to chyba tak jak wy zacznę coś kupować od grudnia bo taka kasa to naprawdę lepiej rozłożyć w czasie chociarz mam nadzieję ze od bratowej coś mi sie ostanie ona rodzi w lutym więc jej maluszek zdąży wyrosnąć zanim mój się urodzi :-). Jedynie za wózkami troszkę się na necie rozejrzałam i mam mętlik w głowie bo taki jak mi się podoba to kosztuje tyle co cała wyliczona wyprawka dla maluszka przez Silkę :szok: a raczej nas nie stać na tyle.
Silka widziałam ze planujesz kupić materac gryczano kokosowy , ja ostatnio oglądałam program o materacykach dla dzieci i mówili że najlepszy jest z tej pianki poliuretanowej czy jak ona się nazywa i że powinien lekko się uginać pod dłonią więc lepiej się gdzieś upewnić co do tych materacyków sama bedę miała dylemat :confused:

Hej !! Właśnie poczytałam o materacach dla niemowląt i najlepszy jest niezbyt twardy materac właśnie z włóknami kokosa :tak: Aczkolwiek z pianki poliuretanowej podobno też jest dobry, tyle, że PODOBNO nie przepuszcza powietrza :confused: No nie wiem... Ja w każdym razie kupię kokosowo-gryczany. Jeżeli byłoby coś nie tak z maluszkiem, byłby uczulony, itp. to wtedy zmienię :tak::-) No i porozmawiam jeszcze z moją położną, albo panią ginekolog co One o tym sądzą.:happy2:

Znalazłam ten post na Staraczkach i zamieszczam. Dotyczy madiujki. Jej koleżanka zamieściła :

Madzia ma dobry nastrój i co najwazniejsze, bardzo pozytywne myslenie :biggrin2: Pogadałyśmy sobie troszkę i mówi ze pomimo tych bóli jest dobrej myśli i wierzy ze wszystko jest i bedzie dobrze :biggrin2: Dzidzius jest uparty (jak mówi Madzia po rodzicach ;-)) i nie chce pokazac co skrywa miedzy nóżkami...;-) Dziś Madzia widziała jak Ludek-Cudek ssał łapkę na USG :biggrin2: Słodkie!!! :biggrin2:
Lekarz mówił że te bóle to być może pęcherz... Porobią Madzi badania i pewnie kilka dni w szpitalu potrzymaja. Najważniejsze ze Maluszek zdrowy, szyjka nie jest skrócona. Na pewno bedzie dobrze!!!

nie martwcie sie proszę cenami wyprawek....jeszcze jest spokojny czas by zweryfikować co chcemy by było nowe, a co może być używane...to znacznie obniży koszty wyprawki:-):-):-):-) i pewnie z ratunkiem przybędzie też rodzinka:-):-):-):-) tylko warto im powiedzieć co dokładnie jest potrzebne dla dzidzi:-):-):-):-)

Nie wiem jak wy, ale ja padam. Mala juz usnela to i ja chyba sie poloze wczesniej!
Dobranoc wszystkim i spokojnej nocy! Wysypiajcie sie poki mozecie :))))) pozniej oj oj bedzie ciezko :-D;-)

Dzień dobry
Madziujku trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze i wracaj szybko (jak tylko się da):tak::tak:

Udało mi się wstać przed10:-) a moja piesia się na mnie za to obraziła:sorry2: ech, spać nie mogę bo mi trochę ciężko. Jak na lewym boku, to okej, ale a wznak czy po prawej stronie chwilę wytrzymam i czuję jak mi się oddech skraca:shocked2:
Ale spoko, dzwoniłam do gina i jest dobrze, bo to rośnie brzuszek i uciska na przeponę:dry:

Też mocno trzymam kciuki za naszą Madziujkę. Mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy i już niedługo znowu będzie z nami :tak:

No i wiem już prawie wszystko na temat usg;-)
mam kolegę, który kończy studia i będzie ginekologiem (o zgrozo ma praktyki w szpitalu w którym chcę rodzić)
był u mnie na kawie, to go wypytałam o te badanie i głównie o usg.
No więc z najnowszych badań wynika, że usg wykonywane przez dobry (!!!) sprzęt nie jest szkodliwe. Aczkolwiek potwierdza się, że maluszki go nie lubią i dlatego jeśli nie ma wskazań nie powinno się go wykonywać za często.
I potwierdził mi jeszcze raz, że najważniejsze są badania krwi i moczu oraz wywiad.

reklama
Hej dziewczynki !!

Ja tylko na chwilkę powiedzieć Dzień Dobry, bo muszę jechać odebrać wyniki i po wypis ze szpitala, bo jeszcze nie odebrałam :sorry2:

U Nas dobrze, dzidziuńka grzeczna :-D nic nie kopie :no:, ale wczoraj wieczorkiem ruszała się przez kilka minutek :tak:

Uciekam pod prysznic :-)

Do góry