reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

z nim to nie taka łatwa sprawa bo za cwany jest... wyparzyć go karze :-p
Już doszedł do tego że smok ma dziury... zobaczymy jak długo go będzie trzymać... na razie prosił o nowy :-p ale mu powiedzieliśmy że nie ma smoczków dla takich dużych chłopców...
jak te mini dziurki-nacięcia nie pomogą to jutro zrobie większe...w końcu go musi wyrzucić...

Aga...ja przy Weronice się w dziurki nie bawiłam, zrobiłam raz a konkretnie;-). Obcięłam smoka i powiedzialam ,że myszy go tak załatwiły. Myslałam,że będzie awantura, a ona tylko wzięla go do bużki sprawdziła,że nic z tego i poszła wyrzucic do smieci. Co prawda chciala nowego,ale powiedziałam to samo co Ty. Na drugi dzien pytała tylko o niego, więc przypomnialam jej ,że przeciez sama go wyrzuciła. Potem jeszcze u teściowej na popoludniowej drzemce, kazala jej dzwonic do tatusia zeby kupil smoka...heheheh, ale nie plakała, awantur nie robiła, jakoś gładko nam poszło na szczęście. Oczywiście drugiego miałam w szufladzie na wszelki wypadek..heheh;-). Także powodzenia Ci zyczę, oby u Was też gładko poszło.

reklama
A moje dziecie nadal nie chce spac.Czy tak zdrowo dla takiego maluszka jest takie niespanie?

O to niespanie wczoraj pytałam lekarki. Mojej też zdarzało się przesypiać np 1 godz w ciągu całego dnia. Pytała się czy śpi na dworze. Jeśli dziecko ładnie śpi na dworze, a w domu nie, to może mieć za dużo bodźców i nie może zasnąć. Wtedy należy stworzyć odpowiednie warunki do spania. Cisza, półmrok. Ewentualnie większą część dnia spędzać na dworze.

Wczoraj mieliśmy szczepienie, całe szczęście 1 ukłucie. Mała tak strasznie płakała. Biedactwo moje.
Ładnie przybiera na wadze. W ciągu 20 dni przybrała 1 kg. Pępuszek się chowa, groziła jej przepuklina.
Kazała oczywiście układać małą na brzuszku jak najczęściej. Jeśli nie będzie ćwiczyć mięśni karku, wszystko będzie później opóźnione, siadanie, podnoszenie się itp.

Z bioderkami jeszcze nic nie wiem co i jak. Mamy wizytę kontrolną 18 czerwca.

13 podgrzewam i tez nie chce. Smarowac miodem nie bede, bo skorka wyprawki niewarta. Konstancja miala niezwykle krotki i burzliwy romans ze smokiem, trwal on raptem 5 minut i juz raczej sie nie powtorzy. POmyslalam sobie, ze jak juz bedzie bardzo zle bede jej kawalek reczniczka moczyc w wodzie i to bedzie ssac - tak mi sie zdaje.

hahaha- u nas tez skype czesto bywa zawodny :-D

Polcik kima, a ja sie napatrzyc na nia nie moge... Tez macie takie schizy, i stale sie w te brzdace gapicie??? Z podziwu wyjsc nie moge, ze taki cud powstal w moim brzuszku.........

taaaaaaa ja już nie budzę:)
no dobra weszłam na wyższy etap...
nie biore Alicji do karmienia jak się wierci -dziś to przetrwałam
wzięłam dopiero jak wcinała swoją dłoń na śpiocha -a odgłos taki jakby golonkę jadła conajmniej
i było to 7,5h -a moja koszula nocna mimo wkładek dała się wykręcać
haha...
Moja akurat nic nie ssie jak sie obudzi sama. Zazwyczaj nawet nie placze, ale zaczyna nawolywac roznymi "ojjj", "aajj", "ejjj"...

Ciekawe o ktorej dzis sie obudzi...

jej, Sebek spal dzis 7 godz!! a nie jadl 7,5:szok::szok::szok: teraz wlasnie konczy sniadanko (po 20 min ssania). Jak to jest, ze w nocy wytrzymuje 7 godz bez jedzenia, a w dzien po 2 juz by najchetniej znowu piers dostal...

reklama
dobra, Sebastian spi a ja szybko sniadanko zrobilam (moje ukochane czekoladowe platki na mleku:-)) i teraz wcinam az mi sie uszy trzesa! Czuje sie normalnie jak na poczatku ciazy, bo znowu ciagle glodna jestem:zawstydzona/y: i jak czegos nie zjem po karmieniu (nawet o tak wczesnej porze, bo u mnie jest 6 rano) to nie ma mowy o zasnieciu:-(
z innej beczki, to bylismy wczoraj w konsulacie RP i wniosek o paszport Sebcia zlozony:tak: odnior dokumentu za 2 tyg, wiec bedzie juz z czem do ojczyzny leciec:-) nadadza nam od razu pesel wiec bedzie mniej formalnosci juz w Pl do zalatwienia. A wlasnie, czy ktoras juz moze ubiegala sie o becikowe? jak to jest z tymi zaswiadczeniami od gina? naprawde wystarczy to o 1 wizycie, czy nadal upieraja sie przy 3 i to 1szej przed 10 tyg? Kurcze, jeszcze to bede jakos musiala ogarnac. Ale tys zl piechota nie chodzi - na szczepionki bedzie:-p

Do góry