reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniówki 2010!!!

właśnie stłukłam lusterko...na milion maluteńkich części się rozbiło...nawet nie mam szans zliczyć :-(
a Snoopy znów zaczął krwawić, więc córcia z tatusiem znów na erce pojechali do weta :-(
no i Hanka nie chce spać, nie chce leżeć, nie chce się bawić :-(...
i głowa nie przestaje boleć :-(

fajny mam dzień :baffled:

ale chyba i tak lepsze to niż chore dzieciaki w domu :confused:

ide kawe robić, bo zasnę....

reklama
cześć kobitki...znowu upał - tak źle i tak nie dobrze
dziecie mi śpi w cieniu na balkonie a ja czekam na obiad- w taką pogode nie chce mi się nawet dreptać po mieście a żadnego parku w pobliżu ni ma:wściekła/y:
moje drogie wbiłam się dziś w sukienke , którą jeszcze dwa tygodnie temu nie mogłam wcisnąć- przeraża mnie to jak ja chudne- waże już mniej niż przed ciąża:szok:
tym oto sposobem mam kreacje na chrzciny i nie muszę wydawać kasy na coś co założe raz lub dwa....bo ja teraz jako matka wózkowa preferuje styl luźny sportowy :-D
Kiecunia jest w odcieniach fioletu więc będzie okazaj coby moje śliczne fioletowe buciki założyć , które zakupiłam w zeszłym roku jak szłam na komunie.yyeeeaaaa!

dziś jadę z Antoniem do mamuni na noc- bo jutro śmigam do fryzjera i zostawie dziecię mamię- po raz pierwszy ściągne jutro mliko bo jakoś unikam się z Panem laktatorem bo po próbie ściągnięcia mlika po wyjściu ze szpitala mam traume:zawstydzona/y:

Kamisia dawaj foty w kiecce i butach :-)

Monia- tulimy mocno co by ten dzien juz byl pepszy

cześć mamunie!
Kamisia ja też chętnie Cię zobaczę!
U nas chrzciny za 2 tyg, a nie mam jeszcze kreacji dla siebie i bąbla. Siostra obiecała mi coś przywieźć swojego, ale mam taką nieodpartą pokusę wydać trochę kasy na siebie :-) I fryzjer mnie też czeka..
Wy o takich skwarach piszecie, a ja w pracy mam lodówę! siedzę w sweterku :baffled:
Bogu dzięki, że w weekend palić słońce bedzie, bo zamierzam się konkretnie zrumienić. :-) a i chyba też na placuszek dam się nakręcić. spróbuję upiec

jak chłop mój przyjdzie to przywdzieje szatę i poproszę żeby mi pstryknął fote bo jak sama sobie zaczne robić to będę wyglądała jak pół doopy zza krzaka:)

pokaże moje trampki póki co

P7023210.jpg

Ostatnia edycja:
Hej Moje dziecie od 2 dni w samym pampku leży.
Wczoraj postanowiłam się wybrać na działkę do teściów. I wiecie co można zapomnieć idąc na działkę. Kluczy do działki :wściekła/y:
Dobrze, że mają parę drzewek, które dają cień. Ala leżała w gondolce osłoniętej moskitierą, a ja siedziałam na trawce. Musiałam czekać 2 godziny, aż mąż z teściem przywiozą mi klucze.
Dziś niestety jesteśmy z małą w domku. Czekam, aż trochę się ochłodzi i wyjdę gdzieś ok 17 na spacerek.

Odpływam ;-) jak większość zresztą.
Byliśmy w Renomie (galeria), bo tam klima działa, no a poza tym do kuzyna na urodziny jego dziecięcia jutro dygamy, a w pn. do mojego papy i prezenty musiałam zakupić. Bartek się spisał- nawet nie zakwilił, ale nie spał wcale a wcale (jakoś mnie to nie dziwi). Potem po raz pierwszy od X czasu poczłapałam do naszego mięsnego, a tam tyż klima i prawie siłą musiałam się stamtąd wyciągnąć :-D Teraz siedzę w domu, klimy brak, to kombinuję gdzieby tu pojechać się schłodzić (w aucie siedzieć mi się nie chce :-D).

MOnia- jak Snoopi?
Wronka, Agnieszka- jak dzieciaczki?
Kamisia- super trampki! Ja wczoraj zrobiłam próbę generalną i w kieckę na ślub brata wlezę, buty też do niej posiadam pięknej urody :-D Z tym, że zastanawiam się czy jednak nowej kiecki obie nie sprawić, ot tak dla przyjemności, będę miała jedną więcej :-D

Witam się i ja:-)
Własnie skończyłam malowanie balkonu:tak: teraz tylko powieszę doniczki i muszę kupić jakieś kwiatki:tak:
Helenka dzisiaj cały dzień śpi:tak:kochana moja a Mateuszek jak zwykle buduje coś z lego:tak:mój mały bob budowniczy:-D

Wronka, Agnieszka dużo zdrówka dla dzieciaczków, niech to choróbsko sobie pójdzie.

Monia jak tam psinka, mam nadzieję że lepiej.

Kamisia super buciki no i witaj w klubie chudnących za szybko:-D

Maonka dobrze że na tej działce były jakieś drzewka:tak: u nas mówią " kto nie ma w głowie ten ma w nogach":-D Mój M też ciągle czegoś zapomina:tak::-D

Paulka super że maleńka ma się dobrze:tak:i że ładnie przybiera na wadze.

Aniez pomysł z sukienką rewelacyjny;-)

Dziewczyny a wiadomo coś o Karoli i Zuzi ?

Jeśli wliczać przerwy na zmianę pampka i karmienie to moja Lenka zawsze tak śpi. Zasypia ok. 22:00 i śpi to 9:30 a dzisiaj to z trzema przerwami, ale do 11:20 :-)
Po kąpieli ma najdłuższy sen, czasem nawet 6h, a później już max. 3h. W granicach 7:00 po karmieniu zabieramy ją do nas do łóżka i śpi tyle, co mamusia;-)Czasem jak ma fazę na gadanie to ją tato - ranny ptaszek porywa, żebym mogła spokojnie dospać, bo ja zasypiam przeważnie ok. 1:00.

Daga, Kamisia - Wy się tak nie dajcie! Zróbcie bunt! Ja bym po przyjściu z pracy wręczyła szanownemu tatusiowi malucha i zwiała na zakupy albo do fryzjera rzucając w progu, że wracam na kolację. Niech On sobie radzi i zobaczy jaki maluszek potrafi być absorbujący.

A w ogóle to ja mam super z tego co czytam. Rano zadzwonię po siostrę, wyspaceruje mi małą, a ja w tym czasie urzędowe sprawy pozałatwiam. Obiadek teściowa przepyszny, 2-daniowy ugotuje, ja obieram tylko wszystko co trzeba, bo obierak specjalny posiadam i obierać lubię;-) Wieczorkiem jak chcemy gdzieś wyskoczyć np. pobiegać lub się wyrowerkować to tez babcia z dziadkiem małą się chętnie zajmą. No i M. pracuje przy kompie w domu, więc w każdej chwili mogę Mu przerwę w pracy zafundować i wręczyć Lenkę:-) Dodatkowo jak mi się chce to polecę do biura na 1-2h, odstresuję się i z ludźmi spotkam, a jak nie mam chęci lub czasu to pracownica tam wszystko ogarnia. Żyć nie umierać;-)
Wow, Elvie... po zsumowaniu tych 2 postow nachodzi mnie pytanie: a kiedy Ty Mama jestes?

Chorowitki Wy nasze Wronciowe i Agnieszkowe - zdrowka! Katarkowi mowimy precz!!!!!!!!

Monia - bidulo. Wszystkie nieszczescia swiata Cie dzis dopadly. Kiepski ten piatek. Napisz jak tylko wroca co z psinka.

Gosiek26 - dojechaliscie do PL? Jak podroz? Jak corenka???

My rano na kolejnej wizycie u kregarza. Znow strzelanie i lupanie. Teraz tatus z corcia kimaja na gorze, a ja obiad i sprzatanie za jednym zamachem:baffled:
No i juz pol placka nie ma... kurde Aniez ales mnie zalatwila. Ja do chrzcin chcialam cala swa nadwyzke ciazowa zrzucic, coby w Polsce zaprezentowac sie jakos, a teraz plackiem sie zapycham i opanowac nie moge :dry:

reklama
Do góry