reklama

Kwietniówki 2010!!!

a ja czekam na motylki , kopniaki i całą resztę. W pierwszej ciąży dokładnie w tym czasie poczułam pierwsze ruchy młodego( pamiętam do dziś:tak::tak:)ale już około 8 miesiąca chodziłam i mówiłam do brzucha ,żeby dał mi spokój, bo wiercił się i kopał szczególnie w nocy :-) więc nie spałam a ,że mi się nudziło to jadłam :-D:-Dczego skutki był opłakane ;-);-)

reklama
nie no boskie sa to fakt, zwlaszcza ze czuje je naprawde czesto, ale niekiedy mozna sie zdenerwowac, zazwyczaj mowie malemu zeby poszedl spac i dal mamusi tez zasnac....
najgorzej jest rankiem i przed spaniem......

tego sie nie da pomylic z bulgotaniem w zoladku czy czyms takim, to takie specyficzne uczucie, czujesz jakby cie ktos tak w srodku deliktanie glaskal, czasami mocniej dotknal....

a ja czekam na motylki , kopniaki i całą resztę. W pierwszej ciąży dokładnie w tym czasie poczułam pierwsze ruchy młodego( pamiętam do dziś:tak::tak:)ale już około 8 miesiąca chodziłam i mówiłam do brzucha ,żeby dał mi spokój, bo wiercił się i kopał szczególnie w nocy :-) więc nie spałam a ,że mi się nudziło to jadłam :-D:-Dczego skutki był opłakane ;-);-)
ja mam strasznie slaby sen zwlaszcza w ciazy - musi byc cisza i spokoj bym mogla zasnac..... a teraz czuje ciagle dotykanie - kocham mojego Dzikuska ale nie wyobrazam sobie co bedzie pozniej :(...

następnym razem tak zrobię, bo ten kolo działa mi na nerwy, boli go chyba, że w firmie są zwolnienia, a mnie nie można ruszyć. :eek:
ja bym na twoim miejscu juz dawno na zwolnieniu siedziala, po co ci jeszcze nerwy w pracy? idz do lekarza i wez z tydzien, odpoczniesz, wyluzujesz sie i wtedy wrocisz do pracy

no moj tez czasami taki napiety i twardawy,ach ja juz sama nie wiem co jest normalne a co nie i moze panikuje za bardzo,nie wiem czy czekac do wizyty 9 czy isc wczesniej jak myslicie?
ja tez tak panikuje jak mnie cos zaboli, ale juz nie mecze mojej gin za kazdym razem, bo ona ciagle mi powtarza ze tak jest w ciazy i tyle, ale w sumie to czlowiek nie wie co normalne w ciazy a co nie, bo kazda ciaza inna.. no nie wiem musisz sama zadecydowac czy isc wczesniej do lekarza, jesli cie to naprawde mocno martwi to moze jednak lepiej chociaz zadzwonic do lekarza i zapytac

Dziewczyny, a ktoś Was już rozpoznaje? Bo ja dziś zostałam rozpoznana po raz drugi jako ciężarna i po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca.
mnie jeszcze nikt nie rozpoznaje, ale nieraz jak ide ulica to sie specjalnie mocniej wypinam zeby wszyscy widzieli ze w ciazy jestem, jestem wtedy taka dumna:-)

olapolap idąc na rozmowę kwalifikacyjną nie musisz mówić przyszłemu pracodawcy o tym że jesteś w ciąży, jeżeli dostaniesz umowę na czas określony to pracodawca musi Ci ją potem przedłużyć do dnia porodu i dzięki temu będzie ci przysługiwał urlop macierzyński.
Idąc na L4 i chcąc mieć 100% płatne trzeba dostarczyć pracodawcy zaświadczenie od lekarza o tym że jest się w ciąży. I najlepiej iść na L4 wtedy gdy ma się pełny miesiąc przepracowany bo wtedy jest podstawa do naliczenia świadczenia chorobowego.
kurcze u nas calkiem na odwrot, w Polsce jednak te przepisy sa duzo lzejsze, i to nie tylko w prawie pracy, np podoba mi sie to ze chorobowe w ciazy jest 100% placone (chyba nadal tak jest?) bo u nas jakies 70% tylko tak jak normalne chorobowe....

Witaj kasiapucha

Na NK mam opis 14 z 40(o ciąży wiedzą przyjaciele nie znajomi--podkreślam:-D) i jakieś 50% moich znajomych pyta o co chodzi.
Czy świadczy to o nich cz o mnie , że mam takich znajomych?:-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Studiujacamama, mnie trudna nie rozpoznac jako ciezarowki. Niestety nikt miejsca nie ustepuje, w glupiej kolejce do kasy tez nikt nie przepusci. Czasem jakis mezczyzna sie zlituje (ale to tylko jesli jestem bez meza), natomiast wszystkie baby ostentacyjnie odwracaja glowy... A ja mam je w d...

Poza tym swietujemy w domu. Jak juz Wam pisalam mielismy sie przenosic do innego stanu, bo tam Ukochanemu zaproponowano lepsze zarobki. Wczoraj zadzwonil ktos z zupelnie innego miejsca, zaoferowal lepsze stanowisko i jeszcze lepsze wynagrodzenie. Tak wiec wracamy w meza rodzinne strony. Wszystko wskazuje na to, ze Zeberka przynosi nam szczescie ;)

dziewczyny,czy dragnie i trzepotanie w brzuszku to może być już TO?:-):-):-) 3 razy w ciągu półtorej godziny poczułam takie coś.teraz spokój.nie wiem czy już się cieszyć:-) czy to możliwe tak wcześnie???

Dziewczyny, czy pierwsze ruchy dziecka odczuwane przez matkę mogą być bardzo nieregularne?

Półtora tygodnia temu poczułam to pierwszy raz - teraz od dwóch dni nie czuję nic. Czy to normalne?

Waniliowaja tak to właśnie odczułam, było też tak jakby ktoś mnie delikatnie głaskał w środku. Najmocniej czuję jak leżę.

jestesaniolkiem jesteś pierwszą znaną mi kobietą, którą denerwują pierwsze ruchy własnego dziecka.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, czy pierwsze ruchy dziecka odczuwane przez matkę mogą być bardzo nieregularne?

Półtora tygodnia temu poczułam to pierwszy raz - teraz od dwóch dni nie czuję nic. Czy to normalne?

.

Mogą . ja pamiętam że z Szymkiem było tak że poczułam a potem ileś dni nic nie czułam a potem znowu .. Tylko jakoś za cholere nie pamiętam jaki to był tydzień :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry