• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Marta szybkiej poprawy dla Olci, żeby już jej nie męczył brzusio.
Kamisia mam Ci życzyc więcej pracy ?:-)
mamusia udanego weekendu

aga jak Z tak krzyczy to jej mówię, że zaraz wszyscy pouciekają , mam nadzieję, że nie jest to straszenie

U nas sąsiad dziś przez cały dzień wiercił :wściekła/y: jak Z wstała o 6:30 tak teraz zasnęła dopiero . co próbowałam ją położyc to ten zaczynał swoje.

o 12 wyszłyśmy na dwór, myślałam , że pośpi na dworze , ale gdzie... chodziłyśmy do 17 i nie zmrużyła nawet oka... w sumie to nie pamiętam kiedy ostatni raz spała w wózku...
przez to chodzenie kupiłyśmy buty i kurtkę na jesień, spodnie dresowe i koszulki z dł rękawem. tak więc zostały nam tylko jakieś bluzy do kupienia i buty na zimę ufff

mamy z warszawy i okolic, jak Judyta bedzie wiedziała jak pracuje w przyszłym tygodniu to planujemy spotkanko, może któraś by dołączyła ?

reklama
U nas tez dzisiaj minidebiut zlobkowy. Bylysmy na 1.5h na rozeznaniu terenu. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Natka tylko przez pierwsze 5 minut siedziala ze mna, a pozniej poszla zwiedzac, ogladac nowe zabawki. Dzieci to tam dla niej jako nieistotny dodatek byly, najwazniejsze byly zabawki inne niz w domu :-D

Moje dziecko z wiekime ma coraz dziwniejsze zwyczaje a mianowicie
pierwszy z nich to zasypianie ze smoczkami- dwoma przy czym jeden jest w bzi drugi w oku. Nie wiem jak go oduczyć zasypiania ze smokiem - o ile w dzień smoka nie ma wogóle to na noc jest masakra
drugi dziwny niezrozumiały dla mnie nawyk to robienie kupy do wanny podczas kąpieli- robi to notorycznie od 3 dni. Już stawiam od wczoraj koło wanny nocnik ale dzić tak się przyczaił że nie zdążyłąm i musiałąm wyławiać Antosiowe złoto z wanny....dziwne to moje dziecie:/

Kamisia ciesz się żessie smoka a nie palca... u nas ciagle ten sam paluch juz jest taki zjedzony i nie mam pomysłu jak ją oduczyc, był juź smarowany octem , zaklejony plasterkiem i mówiłam jej że paluszek ma kuku to chodziła z godzinę oglądała go i mówiła kuku po czym zdjęła plaster i z wielką radością wsadziła sobie do buziaka:-(

Polska-Meksyk na Jedynce :-)

Moja Polka tez padla jak kawka, zmierzlutka byla dzis caly dzien. Katarek sie przyplatal (a raczej zostal jej sprzedany przez kuzynke), no i do tego temperaturka... Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie lepiej.

Polska-Meksyk na Jedynce :-)

Moja Polka tez padla jak kawka, zmierzlutka byla dzis caly dzien. Katarek sie przyplatal (a raczej zostal jej sprzedany przez kuzynke), no i do tego temperaturka... Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie lepiej.

zdrówka dla Polinki

Antolini też położóny do wyrka - czy uśnie się okarze
Byliśmy na festynie w przedszkolu i było super chociaż już nieco zimno- wróiliśy przed 20. Antoś jeżdził na koniku. Pan prowadził, mama trzymała, a Antek miał uśmiech od ucha do ucha i nie chciał zejść.

POLSKA- MEKSYK- 1:0
Mąż o mało się nie posikał ze szczęścia a ja idę dolać sobie wina i lece łazienkęogarniać to jutro troche mniej do roboty będzie

Męczy mnie , że na grzyby jutro chce jechać- taa najlepiej a ja się rozdwoje i wszystko pozałatwiam jutro sama i najlepiej bez auta.

Witam wieczorkiem.
Ostatnio przerzedziło nam się troszkę na forum . Ponadrabialam w mig :-)
Love może mnie oczy mylą, ale Zoska wyglada na zdrowy okaz!
Elvie baw się dobrze i oczywiście pamiętaj o zdjęciach dla nas z tej imprezy. Ciekawa jestem Twojej kreacji ;-)
mamaPaulinki jutro marsz test robić :-)
marta Oleńka całkiem ładnie się rozwija :-) Piski, wrzaski, gryzienie... Niczym nie odbiega od kwietniówkowych bąbli ;-P
mamusia regeneruj się. Nie ma jak wieś
Kamisia hehehehe. Ty wiesz jak humor naprawić heheheh
Aniez no to mały sukcesik wychowawczy. Bartus ładnie sobie poradził bez Ciebie. Z wyglądu jest aniolkowaty, więc i charakterek pewnie ma pod to anielski przypisany :-)
Onka rowniez brawa dla Natalki
Aga z Sebusia to i ja jestem dumna :-)
Zazdroszczę Wam żłobków. My już też kombinujemy co tu zrobić z Adaskiem. U nas żłobków nie ma, najbliższe 20km stąd, a to nam ani sie nie kalkuje, ani nie pasuje. Moja dziecina jest taka biedna, bo ciągle siedzi przy nas, a zdarza się, ze jestesmy przy nim, ale tylko fizycznie, bo mysli i ręce zajęte pracą :-(

Ale dzisiaj młody mnie tak pozytywnie zaskoczył. Ta mała cholera wszystko łapie w mig.
Musiał kiedys przyuważyc jak kluczę drzwi i dzis śmignął pęk z kluczami, wyszukał właściwego ( jest innego kolory niz pozostale ), włożył po kilku probach w zamek i zaczął klaskać. Uwaznie sie temu przyglądałam, bo nie wiedzialam co kombinuje. No i w taki sposob bawil sie dzisiaj z 40 min.
Nie chciałam mu dac dzisiaj danonka, to ten skubaniec wykorzystal okazje, gdy bylam w kibelku i sam sobie wyjął z lodowki. Myślę sobie niech sie pobawi. Przybiegl do mnie za parę minut z pustym pojemniczkiem z nienaruszonym wieczkiem. Mały szogun wyssał serek przez wygryzioną dziurkę
Ot co dzieci potrafią :-D

Miłego weekendu kobietki i zdroweczka dla Szkrabów!

Gosienka- cienkopis dałl rade i cos niecos tam widac :-P

B. poszedl tak, jak wczoraj i sama jestem ciekawa, jak bedzie po poludniu, no i w poniedzialek... dla neigo bonusem jest to, ze moze chodzic, wiec na sale wbiega i sie cieszy, ale duzo dzieci dzisiaj plakalo, wiec pewnie mu sie udzieli, no nic... w domu tez placze (wczoraj zrobil mi mega scene, bo nie pozwolilam mu isc przy ulicy 'luzem' tylko za raczke, jak wyszlismy z parku, gdzie biegal luzikiem, ale byl ryk... normalnie glusiec :-) stanowilismy atrakcje turystyczna :-D
To super, że B. tak dzielnie znosi żłobek.
Alicja też ostatnio odstawiła taki cyrk. Szła sobie w najlepsze środkiem jezdni i nawet nie myślała, żeby zejść. Więc był ryk przez pół godziny, bo poszło nie po jej myśli.

Witam się z rana, ja już pranko zrobiłam ale czuję się bleee :-( Odstawiłam wszystkie uzywki ale kawki z mleczkiem nie umiem sobie odmówić i mam... znów mnie mdli :no: chyba muszę przeprosić się ze zbożówką ;-)
Mała znów nie śpi od 7 :wściekła/y: a ćwiczenia o 12, czyli w porze, kiedy ona będzie już padać z nóg :-( kolejna zmarnowana godzina...
Love twoja córcia świetnie wygląda, wcale nie jest chuda, spytaj kogoś kto widział moją glizdę :-D waży ledwie 7,5kg a ma już chyba z 80cm wysokości, to jest dopiero laska :-D

Zmykam, mała chce kakę :sorry2:
Oj coś mi się zdaje, że kolejna kwietniówka zaciążyła :-)

Moje dziecko z wiekime ma coraz dziwniejsze zwyczaje a mianowicie
pierwszy z nich to zasypianie ze smoczkami- dwoma przy czym jeden jest w bzi drugi w oku. Nie wiem jak go oduczyć zasypiania ze smokiem - o ile w dzień smoka nie ma wogóle to na noc jest masakra
drugi dziwny niezrozumiały dla mnie nawyk to robienie kupy do wanny podczas kąpieli- robi to notorycznie od 3 dni. Już stawiam od wczoraj koło wanny nocnik ale dzić tak się przyczaił że nie zdążyłąm i musiałąm wyławiać Antosiowe złoto z wanny....dziwne to moje dziecie:/
Ale się uśmiałam z tego smoka w oku. Czytając myślałam, że drugi będzie w rączce, ale jednak Antoś okazał się bardziej kreatywny.
Co do złota w wannie, może woda go po prostu rozluźnia i dlatego tak się dzieje, ale jak temu zapobiec, nie wiem.

Kamisia ciesz się żessie smoka a nie palca... u nas ciagle ten sam paluch juz jest taki zjedzony i nie mam pomysłu jak ją oduczyc, był juź smarowany octem , zaklejony plasterkiem i mówiłam jej że paluszek ma kuku to chodziła z godzinę oglądała go i mówiła kuku po czym zdjęła plaster i z wielką radością wsadziła sobie do buziaka:-(
Nie wiem czy jest z tym sens walczyć, moja siostra doiła kciuka, mama też próbowała wszystkiego, paluszek był cieniutki w porównaniu do drugiego, którego nie ciągnęła. W końcu sama z tego wyrosła.
Uwaga a teraz hardcore Mój szwagier doił prawie do 7roku życia, miał iść już do szkoły, teściu się wkurzył, że taki duży i wsadził mu go do jego kupy. I też się skończyło.
Zosia bardzo ładnie wygląda, rączki takie grubiutkie, nóżki też niczego sobie. Wygląda bardzo dobrze.

Ciekawe jak tam Zielona się bawi. Pewnie teraz się smaży pod palmami z drineczkiem w łapce, przystojny masażysta robi dobrze ;-). A tatuś biega za Konstancją.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry