reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej!
Ja się na razie witam i biorę za nadrabianie zaległości na forum :)
Maja śpi od 12tej, pewnie odsypia nockę bo nie spała od 23 do 2giej w nocy i o 5:30 do południa. Ja mam oczy jak na zapałkach. Dobrze,że w jednej pracy wzięłam opiekę nad dzieckiem (przeczucie?), musiałam tylko na uczelnię nadwie godziny pojechać.
Mój T. pojechał zawieść rodziców na pogrzeb, boję się o nich bo pogoda na długą trasę kiepska.
Jak Maja wstanie to porobimy trochę porządków u niej w pokoiku. Bedzie miała niespodziankę bo mama przywiozła jej ulubionego pieska na służbę. Choć ostatnio są na ścieżce wojennej bo moja mama wcisnęła Mai tekst,że Mika jej smoka zjadła i Maja od 3 dni śpi bez smoka. W dzień nie ma problemu,ale w nocy jest kiepsko. Tzn pierwszej było ok, a wczorajszej jak pisałam powyżej. Doszła gorączka więc bidulka się dodatkowo męczy.
Szkoda mi jej bo ten smok tyle radości jej sprawiał (miała go tylko przez jakąś godzinkę dziennie (do zasnięcia a później wypluwała), jak go znajdowała pod kołderką to był radosny okrzyk jeeeeest mokuś.
Uwielbiałam tą jej minkę ja wyjmowała go na chwilkę aby buziaka mi dać na dobranoc i przytulić.
Wiem,że to tylko smokuś,ale ona tylko to przed snem miała bo nigdy żadnego bujania nie było ani innych form usypiania poza bajeczką.
Teraz przed zaśnięciem woła błagalnie na zmianę: Mikusia mokusia ziablała, mamusia choć, tatuś choć Mai.
No nic mam nadzieję,że jeszcze kilka nocy i kryzys jej minie.

Do wieczorka ponadrabiam :)
Buźka :)

reklama
Ja chcę troszkę ospy w kopercie :-D

kittek o smoczku szybko zapomni :tak: lepiej teraz niż potem np trzy latka oduczać . u szymka w przedszkolu jest dziecko co ze smokiem zasypia :szok:

filonka - mój jak go nie ma w omu tez nic nie robi no bo niby jak , czesto go nie ma po kilka dni w domu więc też dupa . No ale takie życie , teraz ma urlop to się zajmuje świętami

mały wstał zjad,ogladalismy galerie...a teraz krzyczy: nie ma ciny czyt, dziewczyny, nie ma ciny,nie ma, mamo,mamo cina,da cina :-D

Kittek- powoli zapomni, mam nadzieje, zeby nie bylo jak u nas, ze raz zapomni na jakis czas a potem znow sie nie wiadomo po co zaczyna o niego upominac.Miejmy nadzieje ze mała zapomni juz na zawsze o smoczku.

Aniam- szok ,takie duze dziecko i jeszze smoka przy usypianiu potrzebje

Uciekam bo: mamo tam oc mamo!!!!

Ale duzo naskrobalyscie.
Dzis totalnie nie mialam czasu.Rano zamarzyly mi sie placki ziemniaczane.Otarlam sie jak glupia ale pyszne byly.
Potem przesiedzialysmy pol dnia na dworze bo na termometrze do slonca pokazywalo 30 stopni.Pieknie bylo.Ja sie grzalam na tarasie a Ami szalala na dole z psem.Basen przykryty wiec sie nie balam ze mi wpadnie zreszta oko caly czas mialam na nia.
W niedziele poznalam polke ktora mieszka na tym samym pueblu co ja.Zaprosila nas na kawke wiec zaraz szykujemy sie i jedziemy.Ona ma synka wiec Ami bedzie uchachana.
Ja tez jestem zadowolona bo moze w koncu raz na jakis czas sie z kims spotkam pogadac.

marta super ze ze mala ma dobry sluch i dobrze ze wujkowi nic sie nie stalo.

Agnieszka samych dobrych wiesci od lekarza.

gosia no to was dopadlo.Zdrowka dla Matiego.

kamisia a widzisz Antos tez czasem ladnie potrafi zjesc.
U nas dzis kiepsko.Zupke pomidorowa zrobilam ale udalo mi sie wcisnac pare lyzek tylko.

aniam gratuluje wygranej.

kittek nie przejmuj sie .Maja szybko zapomni o smoku.Ami nie dostaje cyca juz tydzien i juz zapomniala.Wczoraj jeszcze raz powiedziala jak sie jej spac chcialo cycy,ale zaraz zapomniala.
Zapomni i Maja.

aniam Ty to szalona jestes.Ospe chcesz w kopercie?

filonka daj troche tej rolady?

Reszte pan pozdrawiam serdecznie.

Gosiek-o to fajnie ,moze kobieta Ci przypadnie do gustu, a dzieci sobie, to bedziecie mieli gdzie czasem wyjsc, pogadac,zawsze to inaczej pogadac ze swoja rodaczka w obcym kraju.
A rolade bym wysłala kurierem ,gdybys była w Polsce.A jak na te chwle moge tylko podac przepis na kulinarnym, a jest prosta w wykonaniu, tania i smaczna.

Ja tak na szybko, dzień mi ucieka strasznie, w trakcie pakowania jestem.
Marta super, ze słuch ok. jeden problem mniej, żeby wszystkie wieści były tak dobre...
Aniam gratulacje wygranej

Młoda rano wykrzyczała mi da am :szok: cały dzień ćwiczy da... Oby się nie cofnęło znowu

Monia, Kostka nie chce spac, bo wredna z natury jest ;-)

hehehe, ciekawe po kim to ma ;-)

jestem:)
wyniki Olki na szczescie dobre, pani powiedziala ze ma 100%pewnosci ze ze sluchem u malej jest wszystko w jak najleszym porzadku.

Marta, cieszymy się z Wami :-)

ależ dałam dzisiaj po robocie ;-) z pracy wróciłam po 17 i od razu nagotowałam bigosu wigilijnego z 2kg kapusty i wypucowałam kuchnię na błysk. Sprawiliśmy sobie z K wspólny prezent świąteczny czyścik parowy CZYŚCIK PAROWY BOTTI SLS 0801 1000W KOŃCÓWKI W-wa (2007034709) - Aukcje internetowe Allegro w auchan jest promocja na niego 59,89zł idealnie doczyściłam fugi i listwy oraz piekarnik jutro zabieram się za łazienkę bo dzisiaj już rąk nie czuję.

Spokojnej nocki paaa

Mamusia, fajne to. A jak to działa? Wlewasz tam tylko wodę ? I dużo się trzeba namachać aby fugi doczyścić ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry