reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona kurdę nie wiem czy się do ciebie wyrobię do tego 13go . W ten week pracuję jutro i 3 h w niedzielę , a w przyszłym tygodniu mam urodziny SZymka . Może jednak zaryzykujesz ( kuszę tortem )

Na Szymkowego torta to raczej nie dam rady przyjechac, bo cos mi tam wypadlo na przyszla sobote. Ale kto wie, moze w innym okresie da rade ;-)

Mloda miala dzis dzien calusny. W nocy obudzila sie i dawaj zasypywac mnie calusami. I tak przez caly dzien. Nawet jak jechalysmy na rowerze, zlapala mnie w pol i zaczela cmokac. Nie mialam wyjscia, musialam zejsc i dac jej kilka buzioli.
Rower... A wlasciwie jazda w foteliku nie jest moze hitem, ale daje rade (poza tym, ze strasznie zarzuca hehe). Mloda kaze wozic sie po wertepach i jest wowczas szal cial i umyslu. Najlepsza jest jak jej mowie zeby nie spala, wtedy zalega bezwiednie, zaciska bardzo mocno oczka i sie smieje.

reklama
gosia - gratuluję!!! Ucałuj Hanię:-)

gosienka - bawcie się dobrze, Twój S. to straszny pracoholik:no: Niech szybko wraca do zdrówka!

Laski, POMOCY!! Młody ma znów stan podgorączkowy, trochę pospał, ale jak nie śpi to płacze:-( Przed chwilą dałam mu czopek paracetamol. Po jakim czasie takie czopki działają? Jak jeszcze mogę mu pomóc? Lenka później i mniej dramatycznie ząbkowała..

Gosia- gratulacje :-D cieszcie się sobą :-) i zobacz, córeczka posłuchała mamusi i wyrobiła się przed końcem sierpnia, więc i macierzyński będzie :-D:-D:-D

Gosieńka- Twojego męża nic, tylko kijem pogonić :eek: zupełnie jak mojego... klub pracoholików mogliby sobie założyć. Może w przyszłym tyg. lub za dwa będziemy jechać w Karkonosze (ale to nic pewnego), jakbyście byli chętni na wycieczkę, daj znać (tzn. z Kubą to za wysoko nie zajdziemy, ale coś się wymyśli...tzn. ze mną też nie za wysoko :-p).

Monia- konia powiadasz... hm...

Elvie- a co to znaczy podgorączkowy? Bo jeśli to jest 37,5- 38 to nie musisz zbijać (tylko monitorować), zbijasz powyżej 38. I najbezpieczniej paracetamolem. Możesz już podać w syropie (o ile łyknie). Od 3 miesiąca ibuprofen też już możesz podać, ale ponieważ są mniej łagodne dla przewodu pokarmowego, a to mały człowiek, to lepiej z ibuprofenem zadziałać przy wyższej temp.
Dużo go przystawiaj do piersi, to pomaga regulować temp. (płyn i przeciwciała). Jak nie minie do jutra idź do pediatry, bo to mały człowiek jeszcze jest.

Zielona- Kostka to mi Kubę z zachowania przypomina ;-)

Aniam- też się zastanawiam, kiedy normalny film z małżem w filmie obstawimy... na razie chodzimy cyklem zmiennym, raz ja z przyjaciółką, raz on z kumplem (nota bene przyjaciłóka i kumpel też są "dzietnym" małżeństwem"). Plus tego taki, że nie musiałam dylać na Prometeusza i inne takie "przyjemności" mnie omijają.

Bartek się oflagował i powiedział, że do żłobka nie idzie... taaaaa... nie ze mną te numery.

Ostatnia edycja:
Na Szymkowego torta to raczej nie dam rady przyjechac, bo cos mi tam wypadlo na przyszla sobote. Ale kto wie, moze w innym okresie da rade ;-)

.

Szymonowy tort w niedzielę a nie w sobotę , więc może jednak

gosia - gratuluję!!! Ucałuj Hanię:-)

gosienka - bawcie się dobrze, Twój S. to straszny pracoholik:no: Niech szybko wraca do zdrówka!

Laski, POMOCY!! Młody ma znów stan podgorączkowy, trochę pospał, ale jak nie śpi to płacze:-( Przed chwilą dałam mu czopek paracetamol. Po jakim czasie takie czopki działają? Jak jeszcze mogę mu pomóc? Lenka później i mniej dramatycznie ząbkowała..

Elvie na zęby lepszy jakiś nurofen , czy coś w ten deseń . zęby to stan zapalny dla organizmu . spróbuj tą camilię u Olki działała .

Aniam- też się zastanawiam, kiedy normalny film z małżem w filmie obstawimy... na razie chodzimy cyklem zmiennym, raz ja z przyjaciółką, raz on z kumplem (nota bene przyjaciłóka i kumpel też są "dzietnym" małżeństwem"). Plus tego taki, że nie musiałam dylać na Prometeusza i inne takie "przyjemności" mnie omijają.

Bartek się oflagował i powiedział, że do żłobka nie idzie... taaaaa... nie ze mną te numery.

Ostatnio to byłam będąc jeszcze w ciąży :zawstydzona/y: na czymś dla siebie . Wczesniej też z przyjaciółką łaziłam , tylko że ona w wawie a ja tutaj na zadupiu . Ale kiedyś sobie odbiję .

Gosia serdeczne gratulacje . Fajnie że już masz to z bańki , no i że było CC .

Gosieńka zdrówka dla męża i wracaj do nas :tak:

My dziś na festynie byliśmy w radziejowicach .
święto chleba było . fajna organizacja bo wszystkie atrakcje dla dzieciaków były za darmo , łącznie z karuzelami , dmuchanymi zamkami itp .

Jutro Szymon do swojego przedszkola wraca , ale dziecko szczęśliwe że kolegów zobaczy .

Olka nie chce sama myć zębów , znaczy coś grzebie coś w paszczy ale nic z tego nie wynika , a mi też nie daje umyć . Szlag mnie trafia .

Dzięki dziewczyny! Wzięłam młodego w wózek i poszliśmy na spacer, zasnął i nie płakał. W kąpieli też nie płakał, zasnął przy cycku, a przed chwilą znów się przebudził i popłakiwać zaczyna. Smoczka nie chce, piąstki wkłada do buźki. Najgorsze, że w środę mamy szczepienie - hexę i rotawirusy. Nie wiem, czy mi go zaszczepią w taki wypadku.

aniez - 37,5 właśnie ma. Jak nie minie do jutra to podjedziemy do lekarki.

Lecę do niego, bo się głośniejszy płacz zaczyna:(

Elvie jak będzie taki cyrk to daruj sobie szczepienie . lepiej przesunąć , nic złego się z tego powodu nie stanie :tak: Tym bardziej , że już pierwsze dawki ma podane

reklama
gosia super, że córcia jest już na świecie:tak::tak::tak: gratulacje!!!
elvie jak tam Maciuś ?? temp. spadła?
filonka zapraszam serdecznie może w środę lub czwartek nas odwiedzicie?

z piątku na sobotę w nocy przez uchylone okno wleciał do nas do mieszkania nietoperz :baffled::baffled::baffled: całe szczęście spałam i mąż odkrył w łazience tego obrzydliwca fuuuu na samą myśl mam ciarki! kto to widział na 4piętrze nietoperze fuuuuuuuu bleeee

Do góry