reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
To była moja największa obawa jak sobie poradzę z kąpielą dwójki i usypianiem. Najbardziej mi szkoda po prostu małego, że w tym czasie wyje, a ja nie mogę go uspokoić. Muszę cierpliwie poczekać na moment aż Leo zacznie sam siedzieć i wtedy będą się kąpać razem. Może uda się nawet wtedy wstawić łóżeczko do pokoju Ali i razem by wtedy usypiali. Takie moje małe plany, ale pewnie znając życie nie wypalą.
Dzisiaj wieczorem kolejna przeprawa, ale jutro mąż ma już 1 zmianę, a od soboty znowu będzie w domu, bo ma zaległy urlop :-) :-):-)

maonka - czytam Twój post jakbym go sama pisała;) Mam nadzieję, że dzieci już smacznie śpią, a Ty masz czas dla siebie.
.
Tak się skończył, że miałam wieczór w objęciach mojego chłopaka, bo nie chciał spać :-D

Elvie a czy ty mi wysłałaś tę paczkę, bo nic nie dostałam?

Zielona moja ostatnio podłapała i chodzi i mówi "ja pierdziule", a raz jej wyszła z tego ostrzejsza wersja

Gosienko zdrówka dla Helenki

reklama
Witam.
Brrrr jak zimno :no:

Maonka jak M. był malutki a musiałam J. wykąpać to kładłam M. w bujaczek i sru z nimi do łazienki. M. patrzył jak kąpie J. i był cicho :tak: spróbuj! Zawsze to mniej stresujące i dla ciebie i dla Leo.

Zdrówka dla chorowitków.
M. już też ma katar :no: ehhh wiosny chcę!

Basia super że się sporo wyjaśniło i wiecie na czym stoicie :tak: powodzenia w dalszej diagnozie!
Zielona he he he ona potrafi mówić to co chce ;-)
Elvie również polecam szałwię :tak: piłam nawet 3-4 duże kubki dziennie :tak: sposób najmniej obciążający organizm :tak: a na noc tak jak dziewczyny piszą woda! Ale ja bym soku nie dawała...bo się Mać przyzwyczai i potem nie będzie chciał nic innego pić. Mam tak z J. Powodzenia w odcycowaniu!
Ella trzymam kciuki! JUz niedługo. A dziewczykom róbcie osobne imprezy... chyba że kiedyś stwierdzą że chcą razem mieć urodzinki...

Ide dzieciarnie z bajek już wywalić ;-)

spokojnego dnia bo ja mam młyn :-p ...

cześć
Ja dzisiaj od rańca na nogach. Dzieciaki do przedszkola, potem byłam na pazurkach i z Karen na laserach, pojechaliśmy jeszcze na RTG żeber, bo z jednej strony ma takie lekko wysadzone, ale kicha, bo moja mam sama nie dała rady jej utrzymać, ja nie mogłam pomóc, a nie chciałam jej znowu głupim jasiem traktować. Jutro B pojedzie z moją mamą.
Fizjoterapaia daje naprawdę super efekty, Karen coraz lepiej chodzi, łapki już rzadko jej się podwijają, tylko jeszcze szybko się męczy.
annaoj kce - po 13:00 by mi pasiło, bo od 11:00 do 13:00 mam ten wykład, później jestem wolna.

.

to bardzo fajnie, bo ja też około 14 bym mogła.
powodzenia dzisiaj
Ella trzymam kciuki, a Ty nogi zaciskaj;-)

Maonka z czasem na pewno sobie plan wypracujesz i będzie dobrze.
Zielona, Szymek i Helenka zdrówka życzę!
Basia Wiktor potrzebuje więcej czasu i się rozgada. Będę w przyszłym tygodniu w pracy to podpytam koleżankę o te płyty które miała.

Dzieki babeczki za zyczenia zdrowia, ale chyba zanim tu doleca... hehe Chorobsko sie u mnie rozpanoszylo, Kostce niby lepiej, ale za to kaszel sie pojawil. Mozliwe, ze to gluty splywajace do gardla... Tak wiec ledwo z jednego swinstwa wyszlam, zeby wlezc w drugie.

Elvie, podawaj Mackowi wode albo herbatki - nie polecam soczkow, bo to jedzenie, a od nocnego karmienia trudno oduczyc... Musisz wybadac czy to z glodu sie budzi, czy brakuje mu bliskosci(ale nie przytulaj do nagiej piersi, tylko przez koszulke czy cus, coby Macias cyca nie widzial). No i powodzenia.

Mala o dzieci pyta, a ja nie moglam jej do maluszkowa zabrac...

Ostatnia edycja:
Jesteśmy po wizycie.
Helenka osłuchowo jest czysta, prawdopodobnie to jelitówka bo pojawiła się luźna kupa, mamy przemycić w jedzeniu probiotyk skoro nic innego mała nie chce przyjmować plus lekkostrawna dieta :tak: Temperatura od rana się nie pojawiła więc Helence humor dopisuje i już tak chętnie w łóżku nie chce leżeć ;-)
Teraz tylko trzymam kciuki aby reszta rodziny się nie zaraziła :no:

Tak dla sprostowania nie żebym ja była zwolenniczką podawania soczków w nocy ;-)wiecie że ja matka sadystka i u nas tylko woda :tak: ale wiadomo dzieci są różne i czasami trzeba pokombinować ;-) a ten sposób ze stopniowym rozcieńczaniem naprawdę działa :tak:zresztą w herbatkach też jest cukier i też prędzej czy później dziecko się przyzwyczai ;-)

Zielona no jak ci się zachciało tak daleko wyemigrować to teraz cierp :-p kiedyś w końcu te życzenia do ciebie dolecą ;-)
Jeszcze raz zdrówka:tak:

Anna super że fizjoterapia przynosi efekty :tak:

Agnieszka nic nie mów ja cały dzień ponad 50 stopni trzymam na piecu i tak ciągle mi zimno, niestety zmarzluchy tak mają ;-) Zdrówka dla chłopaków.

Maonka tak czytam o tym wieczorze w objęciach chłopaka i sobie myślę " Monika ma romantyczny wieczór z małżem " dopiero doczytałam że to Leonek był :-D

Miłego popołudnia kobietki

Uff.. Maciek śpi, Lence baje puściłam, radzę sobie:-D
Chatę wysprzątałam nawet, bo zaraz koleżanka na kawę i ploty ma wpaść, a za godzinę wraca już M.

annaoj kce - przed chwilą kierowniczka regionu dzwoniła i ta "impreza" trwa do 12:30, więc jakbyś mogła być szybciej to nie musiałabym czekać. Jak Ci się nie uda to najwyżej na jakiś obiad gdzieś pójdę i poczekam. Poza tym wygląda na to, że chcą mnie tam częściej zapraszać, więc będę bywać;-)

zresztą w herbatkach też jest cukier i też prędzej czy później dziecko się przyzwyczai
wink2.gif
naturalne herbatki nie maja cukru ;-)

reklama
Witamy i my

Tosiek szaleje i je i je i je odrabia chyba :-) Dzisiaj się na śniegu wyturlałyśmy i jest ok :-)

Gosienka
zdrówka dla Heli :-) Ja polecam dicoflor30 on jest w kropelkach pięć kropelek, Hela napewno nie zauważy :-) Wiem bo dawaliśmy tak Tosi a teraz sama woła :-)

Annaoj dobrze, że z Karen coraz lepiej :-)

Agnieszka ja też ciepło lubna i wieczorem bo domu mimo tych powyżej 50 stopni na piecu jak pisze Gosia i tak mi zimno i łaże w skarpetach grubych i bluzach, spię zawsze w skarpetach :-)

Maonka może się uda, tylko konsekwencja będzie ważna :-)

Co do odcycowania. Tosia z dnia na dzień sama przestała pić cyca, ale ja nic szczególnego nie robiłam, tylko z 2 razy odciągnełam i samo mleko zniknęło i nawet długo to nie trwało. Szałwie kupiłam ale nie wypiłam nawet ani razu. W potem dziąłsła płukał jak miał jakiś stan zapalny.

Zielona
​zdrówka !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry