reklama

Kwietniówki 2010!!!

aniez - dziękuję za artykuł na fb, przeczytałam i mnie cierpliwości oraz wiary nie brakuje, gorzej z M.;-) gosienko - kciuki za Emilowy sprawdzian &&& Ella - dziś o dziwo spokój. Pies ewidentnie potrzebuje musztrowania. Jak się jest dla niego dobrym, głaskającym i miłym to on niszczy a jak go na spacerze do pionu ćwiczeniami na posłuszeństwo ustawię to grzeczny. Niewdzięcznik jakiś chyba nam się trafił;-) Zdrówka dla dziewczynek i nie raz Ci jeszcze piszę, że nie masz prawa pisać o Alicji że jest spóźniona, bo po uszach oberwiesz. Może ona zwyczajnie ominie etap raczkowania i od razu zacznie chodzić? Daj jej czas. Znów od rana na telefonie wiszę i się dodzwonić do rejestracji nie mogę. Mam już nawet numer do kierownika i tu sygnał normalny, ale nikt nie odbiera telefonu:/ Jadę do castoramy po nowy wyższy płotek do ogrodu, przegrabię póki śniegu nie ma, dziury zakopię i może tym sposobem choć trochę M. ugłaskam.

reklama
Witam się
Szału zaraz dostanę... Tak to jest jak sobie coś zaplanuję a mi taaaaaaaaaka kupa innych rzeczy na już wyskoczy :no: już prawie 12 a ja nic nie zrobiłam z zaplanowanych rzeczy i już dzisiaj niewiele zrobię :-(
Zaraz śmigam po J. do szkoły bo dzisiaj mieli bal karnawałowy i chciał wrócić szybciej do domu. Potem na 15 po M. W międzyczasie jeszcze obiad. A z dwójką to ja tego dokumentu w życiu nie poprawię :-P ;-)
Jutro też odpada bo na 9 jadę z M. na kontrolę po zabiegu stulejki i mam go w domu cały dzień potem... a robota na eeeee... wczoraj można powiedzieć...

Ella Ala nie jest opóźniona!! J późno raczkował... miał chyba 11 m-cy :tak: więc uszy do góry i przestań snuć czarne wizje i wynajdywać dziecku problemy których nie ma ;-)

Podczytałam ale wybaczcie spadam :-) może po poludniu uda mi się poodpisywać

Nie nie ja nie szukam problemu z Alicją. Na rehabilitacji jesteśmy od początku co miesiąc bo później robi wszystkie etapy rozwoju fizycznego tak ze 2m-ce. Ja nie zalamuje rąk nad tym bo nie mam czasu- prędzej musze walczyć z kolejnymi falami gilów zeby tylko glutami pozostały i nie przeradzały się w jakieś osłuchowo zjadliwe paskudztwo. Wiem że dzieci w wieku 10m-cy już nawet chodzą i trudno. Chciałoby się żeby mała raczkowała jak inne ale niestety. Tj pisze Elvie-albo będzie albo nie. Jak ją postawie to za rączki chwile stoi lub jak się łóżeczka przytrzyma więc nogi są ok. Nie stawiam i tego nie ćwicze bo bardziej zależłoby mi na raczkowaniu. :)

Cześć!
Rano po wizycie wmiarę, Dawid osłuchowo już czysty, choc jeszcze czasem zakaszle, wiec zastrzyki juz odstawione. Kacper jescze ma do czwartku brac antyb by zakończyc kurację i tez juz nic nie słychać . ufff Nasz pediatra nasz okiwał bo dzis był na popołudnie wiec badał nas inny za to wysłuchal nas uwaznie poproszony przez m eża o skier na morfologie po choróskach jeszcze raz oczywiście z usmiechem wypisał , to to rozumiem, a co do krztusc mowił ze mozemy zrobic , przynajmniej sie dowiemy czegos pewnego na przyszłosc.Badania zrobimy w nastepnym tyg , by odczekac po antybiotykoterapi.

kurde Dawis sie przeudził.....lece....

WPADNE PÓŹNIEJ bo terazy mi juz nie da nic na kopie zrobic,.

zdrowka dla chorujacych, a propojak ja sie cisze z przymrozku w koncu moze to wszystko sie skaczy. i maluchy nie beda chorowac..

Agnieszka - mam pytanie o tą stulejkę, bo Ty w temacie;-) Czy ja coś Maćkowi powinnam przy siusiaku majstrować? Nikt mi nigdy nic na ten temat nie mówił i nic poza zwyczajnym myciem nie robię. filonka - fajnie, że z lekami się pożegnaliście. Oby badania wyszły pozytywnie! A przymrozku nie lubię, wolę słonko:)

Ano trzeba kolokwialnie rzecz ujmująć musisz mu napletek ściągać maksymalnie :tak: tak żeby cały żołądź było widać :tak: I myć mu to tam wodą tak żeby złogów nie było. Jak się nie da to idź do pediatry niech to zobaczy i ewentualnie da skierowanie do chirurga dziecięcego bo to oni są od tego ;-)
Wpisz sobie stulejka w google i zobaczysz co jest nieprawidłowe.
Mam nadzieję że u Maćka wszystko będzie OK

elvie - nic mu nie grzeb. grzebiąc możesz więcej szkód jak pożytku zrobić... kiedyś na siłe niektóre mamusie odklejały napletek a potem problemy... Q nadal do końca nie zszedł, ale ma na to czas. jeśli normalnie siusia czyt. strumień jest ciągły i prosty znaczy się, że oki.

reklama
Ella każde dziecko inne, wiem to np. po moich szogunach. Kuba nie raczkował prawie w ogóle zaczął chodzić jak miał rok, Ola wcześnie zaczęła raczkować ale chodzić zaczęła jak miała 14 m-cy, Marysia raczkowanie zaczęła późno, na nóżki stawać nie chciała, pierwszy krok zrobiła jak miała prawie 15 m-cy a teraz wszędzie jej pełno i zasuwa jak mały samochodzik, chyba nadrabia te stracone miesiące.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry