• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowki 2015

Oj mi też dokucza kręgosłup...i lędźwiowy po urazie i szyjny bo mam liczne zwyrodnienia...i powiem Wam szczerze że boje się podczas porodu momentu parcia kiedy trzeba brodę mocno zbliżyć do klatki piersiowej bo to mi sprawia duży ból...:o

reklama
Milia przykro mi z tego powodu co sie Twojej znajomej stało :(
Ale takie jest zycie ..., nie zawsze dzieje sie cos dobrego czy złego ... Trzeba myslec pozytywnie ... Innaczej człowiek zwarjuje ..

Kciuki za wizyty :) [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Neta super ze mały ma dobra wagę :) gratuluje

Olusia napewno dasz rade :) jestem tego pewna :)

Natasza gratuluje udanej wizyty :) 1800 nie jest mało , ma czas na przytycie :p
Mam nadzieje ze bóle ustąpią :tak:

ufff, doczytałam ! z jednego dnia.
A co dopiero z miesiąca czy dwóch jak mnie nie było ? Nie doczytam :(

Natasza, super, że wszystko w porządku :) oszczędzaj dziś tą rękę, jak poprasujesz jutro, a nie dziś, to swiat się nie zawali ;)
a ja muszę kupić deskę do prasowania jakąś super stabilną :/
bo starą rozwaliłam w napadzie wściekłości :/ :angry:

Moja waga nadal +1 kg odnośnie tej z pierwszej wizyty ciąży ale mały rośnie wiec lekarz orzekł ze jest ok.

+ 1 ??? niesamowita jesteś !!! Mistrzyni !!!

Milia no miałam wczoraj usg 3d niby trzecie ale takie profesjonalne to drugie i lekarz zasugetował że ze względu na cukrzycę powinnam zrobić jeszcze jedno w 36tc no zobacze czy bede robić..
Bez sensu, że 3D musisz robić ze względu na cukrzycę.
Przecież 3D jest tak na prawdę tylko dla rodziców na pamiątkę itd... nic nie wnosi do wyników badań, zwykłe USG podobno w pełni wystarcza.
Jakie dodatkowe parametry masz na 3D ?

Ja to znowu najmłodsza i trochę przez to rozpuszczona. Miedzy mną a braćmi jest 8 i 10 lat różnicy. Na pewno na więcej mi rodzice pozwalali. Mam nadzieję że ja tak młodej nie rozpieszczę chociaż pewnie będzie trudno. Jak nie ja to babcie :) mama mojego M ma 4 synów a tu pierwsza dziewczynka w rodzinie.

Sataga, wisienka na torcie :) Na pewno babcia rozpieści :)

Doli często tak jest w rodzinach gdzie jest syn i córka, ze rodzice sądzą ze syn sobie poradzi a na córkę trzeba uważać jak na jajeczko bo taka delikatna...a to tez g**no prawda...nie wiem ilu facetów poradziloby sobie w takich sytuacjach w jakich kobiety sobie radzą :D
dokładnie !!!

Edit:
Doli ja wiem, że po porodzie się nie skończy i strach będzie cały czas. Ale że nigdy nie miałam dziecka w domu (moje pierwsze nigdy nie wyszło ze szpitala) więc nie wiem co mnie czeka. Pewnie będę taką matką wariatką hehe ale jak na razie łudzę się że po porodzie odetchnę i stres opadnie.. hehe naiwna jestem :-D
Margo, serce pęka jak to się czyta :(
Oby Ciebie już nigdy więcej nic złego nie spotkało !!!!
Wystarczająco się już wycierpiałaś.

Karina, gdzie wklejałaś wózeczki, bo nie mogę znaleźć :(

Ja też tak mam, choć u mnie to dopiero 31 tydz się zaczyna, ale jak popatrzyłam na komputerze na wasze suwaczki gdzie u niektórych kończy się. 33 tydz czyli praktycznie 4 tyg i możecie rodzić. Ja odliczam wizyty u gin i w sumie mam za tydz. I w 35 tyg., a potem 38 no i może już ostatnia. :-P
ja już mam rozpiskę państwowo do końca :)
13.02 USG
13.03 wizyta
13.04 USG
17.04 wizyta :)
a 18.02 prywatnie i tak co 3 tygodnie.
:)

Dziewczyny z Warszawy i okolic macie może namiary na jakiegoś dobrego dermatologa dziecięcego?

niestety nie znam :/

Renatka 5 kg:szok: a moze blad w pomiarach i ma 4?
raczej nie, tydzień temu miała wizytę prywatną i pokazywało 4,6 kg :/

Renatka 5kg?????!!! Ciekawe jaka faktycznie się urodzi...

możliwe, ze dziś jej cc zrobią, ale nic pewnego... Dali jej normalnie śniadanie... więc nie wiem :/

Natasza ortopeda powiedział mi że nie może zdecydować o cc bez zrobienia RTG...powiedział ze przed ciąża powinnam zrobić ale Wojtus to kochana wpadeczka więc nie planowalam RTG :p

Dziewczyny z Warszawy i okolic macie może namiary na jakiegoś dobrego dermatologa dziecięcego?

Cześć Kobietki ;o)
Odezwę się z ukrycia i ja ;o)
Satyga, nie wiem czy interesuje Cię namiar na prywatne wizyty, ale podam na wszelki wypadek bo sama niedawno szukałam i dostałam chyba niezły - Joanna Sołtys. Byłam u niej póki co raz z córeczką - pomogła ;o)
My byłyśmy w Medicover przy Puławskiej (mamy tam pakiet pracowniczy), ale doczytałam w internecie, że przyjmuje też w innej prywatnej klinice przy ul. Conrada 15.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie ;o)

Renatka to nie chodzi o to. Tylko ze 3d tylko o to ze on ma dobry sprzet i dokladnie wszystko sprawdza.. A mi na tym zalezy... Wole wydac dodatkowo 200zl i wiedziec ze wszystko jest ok i byc spokojna niz w razie w pluć sobie w brode ze zalowalam kasy..

Neta moze byc ze maly przystopuje z waga i nie bedzie taki duży: )

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry