• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Tabasia - 5 tyg ? Rety kiedy to zlecialo? Nie stresuj sie moze sie odwroci jeszcze a jak nie to wiesz co Cie czeka. Nie tak samo bylo z synem?tez chcialas sn.Ja pierwszego porodu sie wogole nie balam a teraz wiem co i jak i troche panikuje. Cc dobrze wspominasz wiec bedzie ok. Do tego znowu fryz sobie na spokojnie zrobisz dzien przed ;).
Natasza to zapraszam teraz do mnie ;) Ja jakos zwlekam ze wszystkim bo nie dopuszczam do suebie ze to juz tak blisko. Dopiero co test robilam.

U mnie wiosna . Prawie caly dzien z synem na dworze. A M posprzatal ,popral wozki tzn. nowy i nasza stara spacerowke, stelaze podoczyszczal a na kolacje z synem jeszcze pizze zrobili;). Ja za to chyba wiecej dzis spedzilam na dworze niz lacznie calej tej zimy az sie do domu isc nie chcialo;).

Lei, jaka duża już córeczka ! Łał !!!
:)

A mnie dopadła jakaś chandra. To napewno hormony, bo w sumie nic nie wydarzyło się, żebym miała powody do doła, ale czuję się źle. Mam wrażenie, że wszystko jest do d... Ach szkoda gadać. Rycze, bo tylko na tyle mnie stać. Mam dość udawania, że jest wszystko super, i niestety nie widzę, żadnych perspektyw, żeby mogło coś się zmienić.
nic nie mów :/
w czwartek wróciłam z poczty i się poryczałam, jeszcze w kurtce i butach, tylko drzwi zdążyłam zamknąć,
bo byłam wściekła, że 18 w kolejce byłam i nikt mnie nie przepuścił.
Więc dołka na maksa złapałam.... jak się wypłakałam to mi od razu przeszło :/
dziwna jestem, albo te hormony w ciąży :/

No juz raczej do tego konowala nie pójdę bo to bez sensu...

Natasza, ja wczoraj byłam na USG państwowo i mi powiedział, że mały korpulentny jest :)
Więc podobnie, tylko słowo inne.
Wszystkie wymiary ma na 30 tydz i kilka dni, a tylko kończyny wszystkie 4 na 28 tydz.
A to dlatego, że ma po Marku krótkie rączki i nóżki :/
Waga zaledwie 1360 g.
Więc niedużo.

... ustrzeliłam na allegro srarszy typ hartana z przekładaną rączką (dzięki Lei;) bo ta rączka to dla mnie priorytet był na działce namy fajną aleje ale prostą i słoneczną i wszyscy w drodze powrotnej ciągną wózki tyłem za sobą tak daje po oczach.

my mamy Jedo Fyn 4DS taki dokładnie w kratkę:

za 350 zł. gondola, spacerówka, stelaż, parasolka, folia przeciwdeszczowa, śpiwór do spacerówki, przykrycie do gondoli i torba :) Jest jak nowy :)
Na OLX upolowałam :)
I z tego co mi się wydaje to gondolę można montować tak samo jak i spacerówkę, przodem lub tyłem, a rączki przekładanej nie ma, ale to nie problem dla mnie odpiąć i przełożyć. Max minuta roboty :)

Starsza córka miała taki, tylko że różowy, byłam mega zadowolona.
Teraz taki sam kupiłam :) tylko że w kratkę ;)

A ja dwa dni umieralam prawie z bólu. Młody tak mi łono i pęcherz skopał, że nie mogłam się ruszyć... :eek: do łazienki to ze łzami w oczach szłam. Dziś już jest lepiej. Mogłam normalnie wstać z łóżka i normalnie funkcjonować.
ja właśnie jak wczoraj byłam na USG to się dowiedziałam, że mały jest ułożony pośladkowo, więc juz wiem, czemu co chwilę na kibelek latam :/ kopie mnie w pęcherz skubaniec :/

W wczoraj w nocy taki skurcz mnie w łydkę złapał, że płakałam z bólu 15 minut :( i wiłam się jak węgorz po całym łóżku.... nawet kłucie się nożyczkami nie pomogło... może za lekko ? nie wiem :/
ale połknęłam 2 tabletki MagneB6 i za jakiś czas poszłam spać. Choć długo zasnąć nie mogłam. Dzis zakwasy takie w tej łydce, że ledwo łaziłam. Teraz już leżę z lapkiem. :)

Koleżance wczoraj zrobili CC. Mała ma 4200 g, 59 cm. Trochę się pomylili... :/
Ale pyzata jest :)

Wrocilam. Napisze pozniej bo musi minac mi szok. Mala w polozeniu miednicowym. 2kg. I jak tu ufac tutejszej sluzbie zdrowia?!?!?!

Tabasia, nie stresuj się, mi lekarz powiedział, że jeszcze 5 razy zdąży się odwrócić. Często przed samym porodem jeszcze dzidziuś się odwraca, bo wie, że tak będzie łatwiej wyjść :) i szuka drogi :)

Ostatnia edycja:
Renatka Ci lekarze na nfz chyba tacy sa ale jemu wyszlo ze maly wazy 2600g a to duzo za duzo jak na 31t wiec dziwie sie ze tak powiedzial i nic z tym nie zrobil.. Podjelam z M decyzje ze wiecej do niego nie pojde...
Fajnie ze kolezanka juz po cc szkoda tylko ze ja troche przetrzymali a mala spora :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry