reklama

Kwietniówki u lekarza

Justa a co do osłony przy antybiotykach- jedz jogurty- najlepiej probiotyczne (jest to na nich napisane + info o szczepie bakterii). W aptece powinny być bez recepty preparaty typu lacidofil (w Niemczech pewnie też)- są bezpieczne (nawet dla niemowląt).

reklama
acha ok:zawstydzona/y: mowie ze dep jestem... a co do tego leku oslonowego to nie biore zadnego...tez mnie to zastanawialo zeby nie dostac potem jakiegos uczulenia na dole, wiesz.. ja biore dwie tabletki zelaza na czczo i zaraz robi mi sie zle, po pol godziny jem sniadanie i do tego biore antybiotyk i dostalam rozwolnienie... i teraz siedze i mysle...

megam - kurde u nas nie ma tych takich fajnych sokow jak w Polsce, ale poszukam soku z buraczkow gdzies, moze cos znajde (np szukalam wczesniej z marchewki - ale te soki tutaj kolo marchewki nawet nie lezaly...nie to co w Polsce)

Oj to faktycznie ciężko :szok: Jak się źle czułam a początki były najgorsze i najbardziej mnie mdliło to gumę wtedy żułam i mi to pomagało. Poza tym zależy też jak żelazo przyjmujesz. No i najlepiej popijać sokiem pomarańczowym lub porzeczkowym, takim co ma dużo witaminy C bo się lepiej wchłania żelazo do organizmu:tak:

aniolek - ja sobie tez takie pytania zadaje, ale od razu daje sobie sama odpowiedz: jasne ze damy rade!! i bedziemy najlepszymi mamami na swiecie!! wszyscy moi znajomi mowia do mnie ze mi to dziecko pewnie na glowe wlezie i ja nic nie powiem (bo taka do dzieci jestem ze nie umiem im nic odmowic i wogole...) ale co tam! moj maz mowi ze on tego dopilnuje zeby nasze nie bylo zbyt rozpieszczone i niedobre:tak:no zobaczymy:-p ale jesli chodzi o bycie dobra mama to i bedziemy sie umialy zajac naszymi pociechamy, a jak beda jakies pytania czy watpliwosci to od razu na formu tutaj i wiemy wszytko hihi:tak::-)
tez bym chciala dac sobie taka odpowiedz, ja poprostu zaczynam myslec o czyms innym..... :sorry:...
a jezeli chodzi o wchodzenie na glowe ja na bank se nie pozwole - wszystko wszytskim , ale sa granice ( :sorry: wychowanie mojej mamusi - nie uderze swojego dziecka jak ona, ale na bank nie bedzie mialo wszystkiego co mu sie przysni - nie jestem zwolenniczka "rozpieszczania" i pozwalania na wszystko - bede wredna matka :-D).

Justa: natka pietruszki- najlepiej surowa (nie w zupie) na kanapkach w pastach- wpychaj ja gdzie się da.
Szpinak też niezły (ale nie każdy lubi), z mięs wołowina na dużo żelaza. Z buraczków to możesz surówkę zrobi (ugotować w łupkach, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce+ tarte jabłko+sok z cytrynki+ siekana natka pietruszki+ sól+cukier+olej PYCHA). A z przegryzek- suszone morele!!!

Dokładnie sama ugotuj barszczyk czerwony :tak: Poza tym słyszałam, że żelazo najlepiej wchłania się z mięsa mniej już z warzyw. Więc zupka na mięsku idealna i mięsko później trochę poskubać ;-)

Ja swój kolczyk wyjęłam około 3 lat temu i do tej pory dziurka nie zarosła. Kiedyś słyszałam coś takiego, że dziurka się mocno powiększa w ciąży ale to chyba była jakaś bzdura bo ja nie widzę żadnej różnicy.
Ewka- gratuluje syneczka
kici69- jak tam twoja nereczka nadal boli? czy jest już ok?

Dzięki, że pytasz... wypiłam wczoraj 2l wody i jak ręką odjął :-)
ale i tak jutro oddaje mocz do badania to się dowiem czy coś jest nie tak

Dziewczyny czy słyszałyście coś na temat leku na nogi DETRALEX na żyły i naczynka??? Bo mi przepisała lekarka bo żyłki zaczęły mi się pojawiać. Czy któraś z Was stosowała lub stosuje??? Bo tak się zastanawiam czy łykać czy nie ;-)

dzieki dziewczyny za te odpowiedzi, po poludniu jade na zakupy to sie obkupie w to co piszecie i bede tak robic, a ta surowka z buraczkow brzmi pysznie - postaram sie to tez zrobic
zaraz wam wstawie zdjecie ile ja lekow biore, bedzie faza

reklama
nie wiem jak to zrobic zeby to zdjecie bylo mniejsze....
schwanger004.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry