reklama

Kwietniówki u lekarza

Po oględzinach u swojej gin na szczęście jestem w domku. Pierwszy raz badanie było bolesne. Rozwarcie na dwa palce, ale szyjki jeszcze trochę jest i twarda, więc puściła mnie do domu. Na KTG wyszły delikatne skurcze, ja poza tym, że raz mi się brzuch postawił nie czułam nic.
Jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy, to w we wtorek rano do szpitala i kroplówka. Salamadra może ten wtorek będzie dla nas wspólny, a raczej dla naszych maleństw.:-)

reklama
Ja po wizycie za duzo sie nie dowiedzialam.
Skurcze jakies tam sa,az sie pani zdziwila ze ich nie czuje.A ja nic kompletnie nie czuje.Chyba jakas dziwna jestem:tak::tak::tak:
No i poza tym nic wiecej nie wiem.Jak sie nic nie zacznie dziac konkretnie to pani wypisala skierowanie na nastepny piatek:szok::szok::szok:
Wkurzyla mnie strasznie bo to bedzie juz dwa tygodnie po terminie.Ona mysli ze ja tyle wytrzymam???no ale teraz to wszystko sie moze zdarzyc wiec i to mnie nie zdziwi.Tagze bede chyba majowka i rozpakuje sie ostatnia:-(

Strasznie długo każe Ci czekać! Może dzidzia sama na dniach weźmie sprawę w swoję ręce i wyskoczy:-) Skoro masz jakieś tam skórcze to jest nadzieja, nie łam się, bedzie dobrze!

Ja po wczorajszym ktg bez zmian, nic... powtórka w poniedziałek.

Bylam dzis u lekarza, na swoim "przegladzie" po 6 tygodniach. Przeglad to za duzo powiedziane. Musialam zglosic sie do internisty, bo tu do ginekologa sie nie chodzi, a ten zadal pytania: jak sie czuje, czy krwawienie ustalo, czy boli blizna. Po czym stwierdzil, ze skoro czuje sie dobrze, to on nie bedzie mnie badal "od dolu" bo to tylko w skrajnych przypadkach sie bada.
Sprawdzil tylko brzuch (oczywiscie w asyscie pielegniarki by nie bylo podejrzen o molestowanie :dry:) , all ok, wiec kontrola zaliczona.
Smiechu warte........
Aha, no i dostalam mase ulotek o antykoncepcji. Podobno mozna stosowac i implanty 3 letnie, i zastrzyki na 8-12 tygodni przy karmieniu. Wiec teraz musze przeanalizowac co mi bardziej pasi, i sie zdecydowac.
No i podobno jest jakas nowosc na rynku - spirala az na 15 lat zakladana :szok: Tyle ze jakos do mnie spirale nie przemawiaja...

Ja już po kontroli u ginka. Podwozie sprawne i całe ładnie się pogoiło. Mogę powoli zacząć ćwiczyć :-D
wow to pewnie wielka radość w domu (mam na mysli męza :) bo mój już tak czeka na tą wizytę u gina jak nie wiem co, oby tylko już bylo mozna sie przytulac :) ide w czwartek
ja to tak bardziej pod wzgledem cwiczen nie moge sie doczekac
bo jakos jeszcze mi sie po tym porodzie nie spieszy do sexu

A ja się boje wizytu u gina. Niestety nie podoba mi sie tam na dole wygląd. Nie zanm się ale boje się ,że jakas przepuklina mi się zrobila czy cos....Obym sie myliła. Generalnie bolec mnie nic nie boli, więc chociaz dobr to, ale i tak się boje.

Ja do gina ide w dzień dziecka:)
Ale mąż już mnie zbadał i według niego wszystko ok....
Wronka Ty się nie bój tylko leć na kontrolę -na pewno wszystko jest ok

A ja się boje wizytu u gina. Niestety nie podoba mi sie tam na dole wygląd. Nie zanm się ale boje się ,że jakas przepuklina mi się zrobila czy cos....Obym sie myliła. Generalnie bolec mnie nic nie boli, więc chociaz dobr to, ale i tak się boje.
Wronka nie przejmuj się. Zrobiło mi się takie jakby jajo na wejściu do pochwy. Też mnie nie bolało. Bałam się jak cholera co powie ginekolog. Okazało się, że puścił jeden szew za wcześnie i powstał przez to taki fałd skórny. Lekarz powiedział, ze on w niczym nie przeszkadza. Mogę normalnie współżyć. Jeśli będę chciała mogę zrobić w przyszłości plastykę. Teraz do póki karmię kazał nic nie robić.
Więc mam nadzieję, że u Ciebie to też nic groźnego. Trzymam kciukasy

reklama
Wronka nie przejmuj się. Zrobiło mi się takie jakby jajo na wejściu do pochwy. Też mnie nie bolało. Bałam się jak cholera co powie ginekolog. Okazało się, że puścił jeden szew za wcześnie i powstał przez to taki fałd skórny. Lekarz powiedział, ze on w niczym nie przeszkadza. Mogę normalnie współżyć. Jeśli będę chciała mogę zrobić w przyszłości plastykę. Teraz do póki karmię kazał nic nie robić.
Więc mam nadzieję, że u Ciebie to też nic groźnego. Trzymam kciukasy
ooo to mnie pocieszyłas...dzięki:-), bo mi się tez wlaśnie cos takiego zrobiło :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry