reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
z kazdymi ktore kiedys bralam robilam przerwe, ale przy Cerazette wlasnie sie nie robi...
Nie wiem czy to czasem nie ma wplywu na to, ze to najlepsza tabletka dla karmiacych, i dlatego nie robi sie przerwy??... Po skonczeniu karmienia nalezy ja zmienic na inna.

A tak wogole dla tych, ktore uparcie twierdza, ze hormony z tabletki przenikaja do mleka:

Od 2 lat dostępna jest w Polsce tabletka antykoncepcyjna nie zawierająca estrogenów - Cerazette. Jest ona przeznaczona dla kobiet karmiących piersią i tych, u których stosowanie estrogenów jest niewskazane. Ze względu na unikalny skład Cerazette chroni kobietę przed nieplanowaną ciążą nie wpływając na jakość i ilość pokarmu oraz rozwój dziecka.

Katik w ulotce pisze, że minimalne ilości przenikają. A co do ilości to mnie przy Igorze zaczął pokarm zanikać, nie twierdzę, że na 100% po cerazette, bo pokryło się to też z tym, że do pracy wróciłam, ale odstawiłam tabletki i było lepiej. Teraz się bacznie obserwuję, a raczej moją laktację ;-)
Ja tyż jeszcze @ nie dostałam, ostatnio miałam jak Młody miała jakieś 7 miesięcy.

Ja jeszcze nie mam @, chociaz nie karmie piersia. Przed ciaza musialam brac luteine zeby @ przychodzila i teraz nie wiem czy moge liczyc na to, ze mi ciaza ureguluje te sprawy, czy nie... Troche sie boje, ze bede poza domem jak dostane @ i nie bede miala podpaski przy sobie...

hm u mnie też cisza ale ostatnio miałam plamienia:eek:
Gdzieś czytałam że tak może być podczas karmienia i to nie @
ale czy ja wiem czy to normalne???:sorry:

Do gina 22 września...
śniło mi się ze mówił "gratuluję jest pani w ciąży":eek::szok:
oby to tylko był sen...

ja okresu nie mam- ale niestety po tym pier******* zastrzyku od czerwca mam non stop plamienia. Miałam dwa tygodnie spokoju i od nowa teraz...już mi to krwawienie uszami wychodzi - 9 miesięcy spokoju a teraz od kwietnia non stop. 25GO sierpnia idę do gina. Niec zobaczy czy wsio jest oł rat i przepisze mi inną metodę antykoncepcji bo tych zastrzyków nie tknę...

reklama
A jak jak już pisałam biore AZALIE i maiałam tylko raz krawienie i nic i nie wiem tez sie troche boje ale u nas to raczej ciąża wykluczona ... Moze tak ma byc, że bpry nich okresu nie ma. A propo kobiety mam jeszcze ostatnie opakowanie i musze sie wybrac do gina ale powiedzcie mi czy jak przestalam karmic to musze je zmieniac czy moge zostac na tych ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry