reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Właśnie odebrałam wyniki krzywej cukrowej... Na czczo mam 4,6 (ok, bo norma 3,3 do 5,5), ale po 2 godzinach mam 9,2 (norma <7,8)... Zastanawiam się, czy przeziębienie mogło mieć wpływ na wynik? W laboratorium mówili że nie, a w necie piszą że nawet lekkie może zaburzyć wynik. Nie przepadam tak za słodyczami, herbatę słodzę ledwo co by pozbyć się goryczki, a tu taki wynik... Gina mam we wtorek, także do tego czasu będę w niepewności... Ten tydzień zaczął się kiepsko, niech już się skończy[emoji26][emoji26][emoji31]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

U nas dzisiaj tez słoneczko :) musze się ogarnąć i jechać po wędline i mięso na obiad.
Szkole rodzenia zaczynam dzisiaj zobaczymy jak będzie, mój jest chętny się czegoś nauczyć :)

Aniek42 zdrówka :)

Tymuniek udanych zakupów :)

Miłego dnia :)

Ewella - przyjemnego szkolenia [emoji3]

Patuszka - kurcze.. współczuję :-(. A może by tak powtórzyć tą glukoze w innym labo? (wiem, wiem ochyda).

Nie mam pomysłu na obiad. Poszperam zaraz coś na necie, może mnie oswieci.

Aga, tak myślę, że gin jeszcze raz wyśle mnie na badanie. Po wypiciu tej glukozy choróbsko się rozszalało, poza tym mało co nie zemdlałam wstając na kolejne pobranie. Zresztą do piątku nie ma sensu powtarzać, bo przeziębienie ani myśli mnie opuścić, więc poczekam do wizyty. Tylko stres niepotrzebny, jakby innym zmartwień było mało. Cała ciążę prawie żadnych dolegliwości, wszystko super, a teraz zmiana... Dobrze, że chociaż Mała kopie jak szalona, wystarczy zmiana pozycji[emoji4]

Może makaron z pesto, kurczakiem i pomidorkami cherry? Pyszne i szybko się robi[emoji39]

Patuszka - dokładnie. Dojdz do siebie, o zobaczymy co gin Ci powie. Dobrze, że szybciej podeszłas do badania - masz jeszcze czas na korekcję wyników. Z tym omdleniem po 1h to dość częste zjawisko - tak działa na nas glukoza. Zdrówka [emoji8]

Tyle zachwalalyscie to się zapisałam na bezpiecznego malucha :)
Tymuniek udanych zakupów .
Też nam działkę i zawsze mrozimy botwinke czy szczaw na zupy, zimą się wyciąga i jest pycha. W tym sezonie szybko poszły. W zamrażarce została tylko dynia, cukinia i trochę owoców jak agrest czy porzeczki. Prawie wszystko mrozimy bo nigdy nie ma czasu na słoiki poza ogórkami oczywiście :)
Patuszka z tym cukrem to nie jest do końca tak że to od cukru :) ja mogę zjeść batonika, a podwyzsza mi bardzo ryż, białe pieczywo, pizza :) taki wynik znaczy zazwyczaj że musisz obserwować cukier po jedzeniu. Normalnie nie spozywasz tyle w posiłku ale to znak że twój organizm średnio sobie radzi z regulacja glukozy we krwi. Pewnie za jakiś czas czeka Cię dieta. Ale na razie się nie martw może będziesz powtarzać badanie jak wyzdrowiejesz. Zdrówka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

laseczki szybkie pytanie, możemy jeść trufle w ciąży? może głupio pytam ale google nie potrafi udzielić odpowiedzi a chciałam zjeść gnocchi z salsą truflową (restaurant week) i się zastanawiam czy to brać czy nie ;>

Pumelova, też mi się wydaje, że ilości trufli w salsie nie będą hurtowe[emoji6] jak grzyby pewne i sprawdzone to raczej można, zresztą mi zupa grzybowa z podgrzybków i prawdziwków teraz wyjątkowo smakuje[emoji16][emoji16]

dzięki, to rezerwuję, najwyżej tylko spróbuję bo to dopiero za miesiąc ;)

tym które nie znają polecam restaurantweek.pl

Patuszka mam nadzieję że to tylko zafałszowany wynik glukozy!!!

reklama
witam:) dziś pochmurny dzień ale ciepły
Długi czas nie mogłam się zorientować o co wam chodzi z tą studniówką :D matko, ale się nagłowiłam hehe teraz kumam - oto mój spózniony zapłon :D

Co do ruchów to i wujek google i położna mieli rację, że ok 25 tyg ruchy się wzmagają. Moja oczywiście ma chwile odpoczynku ale jak zacznie szaleć to obłęd w ciapki. W nocy to aż mnie obudziło bo zrobiła coś w moim brzuchu czego nie potrafię wyjaśnić. Poczułam tylko tak jakby fikołki robiła raz za razem , w takim torpedowym tempie.

Ja już w sumie wyprawkę mam. W pon zrobiłam zakupy na allegro t.j rożki, pościele, prześcieradełka itp. Jakby któraś chciała to podaję linka do tego sprzedającego Link do: Przedmioty użytkownika HubiWorld - Strona 4 - Allegro.pl , sorry, że tutaj ale jakoś z wątku zakupowego nie korzystam:)

Ja nie miałam tutaj badania glukozy, i z tego co mi wiadomo to nie będzie czegoś takiego. W 28 tyg mam zrobi badanie na anemie.

Do góry