reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ja już po wizycie.
Maluda wszystko ok, waży 2074g, nogi dlugie 2tyg wyprzedzają ale z każdym dzieckiem tak miałam :)
U mnie już rozwarcie 2 cm. Załączam do leków luteine i nospe i mam więcej leżeć :( następna wizyta za 2 tyg. Muszę sprawdzić na starej karcie w którym tygodniu miałam rozwarcie z Blanka. Chciałam nawet dziś dopytać o płeć ale z tego wszystkiego wstrzymalam się.
Idę szykować dzieciaki :)

1. 40°
2. Prasowanie najwyższą temperatura z parą
3. Nic nie robię
4. Na opakowaniu medeli miałam instrukcje żeby gotować 5 minut i tak zrobiłam.
5. Z oczywistych powodów nie będę nawet próbować odpowiadać :D

Edit. Fajne Pele mele się z tego robi :D

Tyle już razy obiecywałam sobie, że nie będę robić sobie zaległości na forum, ale wyszło jak zawsze :)

Kasia, mój mózg też odmawia posłuszeństwa :) doszło do tego, że wszystko zapisuje sobie na karteczkach. Nawet to co danego dnia mam do zrobienia i ogarnięcia w domu :D Każdy pretekst dobry, żeby iść do maca :)

Paalinaa piękna waga maluszka :)

Pumelova, ja jestem na zwolnieniu od samego początku i też na początku siedziałam w domu i tylko wypatrywałam wizytujących. Myślę, że jakby mieli przyjechać to już dawno by byli. No chyba, że pracodawca zgłosi wątpliwości...

Chybara, myślę, że warto z kimś jeszcze się skonsultować. Trzymam kciuki :*

Ewela, zazdroszczę zakończenia remontu :) pochwal się efektami :)

Patuszka mam nadzieję, że nie będziecie musieli już odwiedzać ip i skurcze się uspokoją. Dzięki za polecenia. Muszę jechać do sklepu i pomacać :)

Alex, u mnie też bardzo się wypycha i przemieszcza. Kopniaki to w sumie rzadkość :)

Paninka, miałaś męczący dzień urodzinowy ale pewnie radość córki wynagrodziła wszystko :) to u Ciebie same długonogie modeleczki :)

Kylesa, kawał dziecia nosisz :)

Tea, cieszę się, że w końcu dobre wieści od Ciebie :) podobeno są jakieś naturalne sposoby na przyspieszenie porodu. Dziewczyny już kiedyś pisały o 5xS :D

Emol, super, że wizyta udana :) mam nadziję, że nocka bez pająka minęła spokojnie

Karuzela, to już dorodny kawaler :) Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Megan, zdrówka!

Bulkaasia, gratulacje mamusiu! Czekamy na dobre wieści :)

Udało mi się wszystko nadrobić8-) więc mogę pochwalić się, że mam już przygotowaną wyprawkę do szpitala. dziś przyszła koszula i szlafrok. Spakuję się przed 10 czerwca, bo mój brat ma wtedy wesele i chce zabrać ze sobą torbę, w razie w. A jutro idę na warsztaty z masażu Shantala i chustonoszenia. Są bezpłatnie organizowane u mnie w mieście, to chętnie skorzystam :)

Ike 89 jakoś minęła, próbowałam być myśli ze ten co się utopil to ten właściwy i więcej ich u mnie nie ma

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka jestem tego samego zdania co Jennny84 i Kasia_831.. :)
Kasia mnie też tak bolą łydki.. :/
U mnie też wesele kuzyna 21 lipca i odmówiłam bo niezdaze bym czoła się na siłach jechać do Polski z niemowlakiem..szkoda ale i tak nic bym z tej zabawy nie miała..

U nas remont dalej nieza kończyny ale znów choć o krok dalej..Mam nadzieję że do końca weekendu się wyrobimy.. tak bym już chciała ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka
1. Raczej 30-40° i w tym pierwszym okresie włączam podwójne płukanie.
2. Jak coś używane to do zamrażarki, więcej nic nie planuje.
3. W ubrankach noworodkowych tych co mam metki są zazwyczaj z boku tam gdzie pieluchy.
4. Kupiłam sterylizator :)
Paninka wow rozwarcie juz. Odpoczywaj więcej i oby jeszcze trochę dzidzia poczekała.
Ika ciekawe warsztaty daj znać czy Ci się spodobają.
Dziś ostatnie zajęcia że szkoły rodzenia. Pojechałam komunikacja miejska bo mąż pojechał i kupił mi samochód :) byłam na sali porodowej, bo jedna była wolna za to na drugiej kobietka rodziła od północy i o 18 miała 7 cm. Jej mąż szedł po wode i z nami zagadał bo też po szkole rodzenia byli.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Temat wesel,wiec mam pytanko [emoji4]
Mam wesele kolezanki ale odmowilam. Chce kupic jakis upominek dla mlodych ale zupelnie nie mam pojecia co. Macie jakies pomysly?

reklama
Kasia nie zastanawialam sie nad kwota ale moze 300-400zl.
Jakos latwiej by mi bylo jakbym szla ale wiem ze nie dam rady chocby wysiedziec kilku godzin.

Do góry