reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli ja też nie śpię od 3.

Aga_k_m gratuluję udanej wizyty i uważaj na siebie

Maziajka ty tak samo nie szalej, do 22 czerwca masz wytrzymać [emoji39] to prawda, że dni masakrycznie szybko lecą, mnie tego 12 kładą do szpitala, wiec ja to w ogóle mam mało czasu [emoji21]

Ja na skurcze nie mogę narzekać i magnez tez biorę różnie, jak mi się przypomni, nie mniej jednak współczuję bo chyba z dwa razy mnie w ciąży złapał w nocy i ból mnie obudził

Madziazt o losie podziwiam, że ty jeszcze masz siłę pracować

reklama
Witajcie [emoji3]

Wczoraj znowu padlam... Już mnie to irytuje, bo zasypiam szybciej niż moje 8-letnie dziecko, i to po całym dniu laby (wczoraj jedynie te wizyty u okulisty i gina zaliczyłam) [emoji6].
Dziękuję moje Kochane Dziewczynki za gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8]. Baaaardzo się cieszę, że w końcu się odwróciła, teraz tylko muszę zadbać o to żeby za szybko nie chciała wyjść [emoji6]

Jenny - i dla Ciebie wielkie gratulacje [emoji3]. Ładna wagę ma Twoja Malutka [emoji4] (ja z tej euforii nie zapytałam gin o wagę Mojej, a że zaczęłam za szczęścia trejkotac, to i gin nic więcej z siebie nie mówiła), kolejna wizyta za 3 tyg.
Imię przyjdzie samo do Dziecka. Mi się podoba jeszcze Milenka, Tola, Antonina (a jeszcze bardziej skrót Toska).

Anita - ogromne gratulacje dla córeczki!!!
Biedna musiała się nastresowac po egzaminie . Ambitna Bestyjka [emoji4][emoji122]
A córa rzuca jakieś propozycje imion dla Rodzeństwa?
Fajną niespodziankę jej zrobiliście w dniu komunii, i w ogóle cieszę się bardzo, że tak wszystko Wam pięknie wyszło, pomimo cienia Teściowej z boku [emoji6]

Aniek - przygadal kocioł garncowi [emoji14]. Kochana, jsk przeczytałam o tych Twoich oknach, drabinie... To wolałam się nie odzywać. Ja do mycia będę miała przygotowane okna za 1,5-2 tyg (kuchnia pewnie szybciej). Ale ja wynajmę Panie do pomocy. Nie ma opcji bym sama to wykonała.
Zwalniam na maxa [emoji6], bo naprawdę nie chciałabym urodzić w czerwcu.
Co do nieba... W piekle będą lepsze imprezy, i jakie gorące [emoji1]

Witajcie

U nas dalej remontowo..Dzis przychodzi pan malarz aby pomalowac kafelki w lazience..(zaczela schodzic farba..a wspoldzielnia zdecydowala ze to pomalują bo do konca roku I tak maja zamiar remontowac..)

Ja po wczorajszej wizycie..Mala ulozona glowką w dol..i po lewej stronie kopie nozkami a po prawej wypina pupe i plecki..Takze nie raz rozrywa mnie na boki a brzuch staje sie kwadratowy..Polozna umowila kolejna wizyte na 12czerwca I bedzie omawiany porod, pytania z nim zwiazane a pozniej ostatnie Usg by dokladnie sprawdzic ulozenie dziecka..No I moze dowiem sie w koncu przypuszczalnie wagi.. Ciesze sie na te ostatnie Usg..

Wczoraj zlozylismy lozeczko..takze wietrzy sie I czeka na lokatorke..
Dzis skladamy szafe wiec moze jutro bede mogla swoje rzeczy w niej pochowac a potem juz tylko zaczac prac rzeczy dla dzidziorka..

Zycze wszystkim milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli jak ja nie mogę zasnac to biorę książkę i po 2 stronach odplywam. Zawsze :D
Tylko w nocy nie czytam bo bym musiała zaświecic - zaraz się za to zabieram żeby jeszcze przekimac.

Aha no do 12 to faktycznie mało Ci zostało;) stresik już jest?

Aga km a małżonek okien nie może umyć? Mój myl po remoncie. Zwolnij zwolnij :* skoro wizytę masz za 3 tyg to widać nie zapowiada się na szybsze rozwiązanie. Ciekawe, myślałam że od 30tc będą wizyty co 2 tyg ale nie narzekam bo to zawsze oszczędność.

Aim też się zastanawiam bo ja jakoś nie mam problemu z tym że są nieumyte:D chyba myje za rzadko :D w ciazy nie mylam ani razu, ale mój mąż umyl chyba że 3 razy a to i tak jest więcej niż ja w takim samym czasie haha

Alex gratuluje udanej wizyty:)) do 12 zleci:) dużo Wam tego remontu nie zostało, szybko pójdzie już:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dla Waszytkich starszych dzieciaczków życzę miłego Dnia Dziecka.

I w sumie każdej z Was też...bo każda z nas jest była i będzie dzieckiem swoich rodziców
w przyszłym roku będziemy już z maluchami świętować.

AIM - ja chętnie też bym umyla okna...bo są brudne...jak chodzę di pracy to zdarza się mi myć tylko kilka ( 3 4 razy w roku) bo mam za dużo okiem i za mało czasu na ich ogarnięciem. Teraz będę mylą po 38 tygodniu. ...może coś się przyspieszy

Ja polecam myjkę typu Vileda czy Karcher-ale tylko dla tych, którzy nie mają manii idealności ;) mega przyspiesza mycie i je ułatwia, zostają lekkie smugi których na następny dzień czy 2 dni później i tak już nie widać i po tygodniu nie ma różnicy czy się pucowało szaleńczo czy tym sobie pomogło ;) niezwykle się skraca czas mycia okien bo u mnie też jest stosunkowo dużo jak na mieszkanie w bloku. Ale nawet przy takiej pomocy nie widzę sensu teraz robić czegoś czego nie muszę ze względów zdrowotnych :P

Aga, super, że mała ładnie się ułożyła. Zwalniaj, zwalniaj kobieto, bo jeszcze w tym czerwcu urodzisz ;)
Alex, fajnie, że u ciebie też wszystko ok :)

Ja padam już ok 22. Nawet ostatnio chciałam sobie posiedzieć dłużej i coś obejrzeć, no ale się nie da. Po 10 minutach już śpię. No wstyd! ;)

Ja myję okna ok. 2 razy do roku, brudne nie przeszkadzają nam wcale. :P Ale teraz przed porodem trzeba będzie gruntownie posprzątać, ale już ustaliliśmy z mężem że bierzemy panią do sprzątania.. bo trzeba umyć i okna i ściany, drzwi, szafki.. No wszystko. Ja się nie będę w zaawansowanej ciąży w to bawić, on raczej też nie, bo praca itp. więc uznałam że to najlepsze rozwiązanie.

reklama
Aim - one od wstawienia nie były myte. Chodzi o okna na chacie, do której się przeprowadzamy, więc wypadałoby je przed wprowadzka umyć [emoji1].

Pumelova - mój mąż aż za dużo robi na tej chacie, w sensie budowlanym (dzisiaj kleji płytki podłogowe), więc o myciu okien nawet mu nie wspominam. Zresztą szkoda jego czasu. Zgodnie zdecydowaliśmy się na Panie, które ogarną chatę od okien po podłogi [emoji5].
A co do wizyty - wiadomo, mam się zgłosić od razu gdyby coś się działo. Poprzednio z Jaga miałam już na tym etapie wizyty co 2 tyg.

Liluli - podejrzewam, ze moja obróciła się ponad tydzień temu, czyli w 34 tc (czułam wówczas mega ból i jedno wielkie spiecie brzucha, które nie puszczalo dłuższy czas, a pamiętam, że i Maziajka podobnie to odczuwala, no i terminowo u niej było podobnie). Trzymam kciuki za Twojego maluszka [emoji110][emoji110]
Dwie koleżanki (w tym Maziajka) podpowiadaly mi chodzenie na czworaka - parę razy zdarzyło mi sie tak podreptac, może i Ty spróbuj [emoji6]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry