reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W lepiej wziąć więcej niż jakby Ci miał ciągle dowozic:-) ja byłam w prawdzie dłużej w szpitalu ale np podkładów na łóżko wzięłam 10 i wszystkie poszły na porodowce, potem w pokoju nie miałam i musiał mi dowozic.

Mi położna powiedziała że mogę mieć żele byle przezroczysty

Alex wszystkie tematy pozamykane więc możesz rodzić:D

Integral fajnie że chcesz się od razu o następne starać:)
Poród sn jest Super!!! Dziś jadę wyciągnąć szwy i jestem w pełni sprawna;-) nic mnie brzuch nie boli, poród był bolesny ale to tylko kilka godzin:)

Ewella jak Cię tak porozciaga to ci dzidzia sama wyskoczy:D
Będziesz jeszcze jechać do anestezjologa czy tylko do porodu to weźmiesz?:)

Ja się dziś nawet wyspałam, mała grzecznie śpi między karmieniami:-) budzę ja co 3/4h i bajka:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova do porodu juz wyniki biorę, nie kazała juz przyjeżdżać :) super, że Agatka ładnie śpi w nocy i ty przynajmniej jesteś w pełni sił :) haha noo oby szybko poszło, dzisiaj jeszcze kosmetyczka i mogę rodzic ;)

Anita, gratulacje!!! Jakie maluszki

Ja mam jedną, taką raczej małą, jak na weekend. Mimo, że jest wypchana po brzegi, to zdecydowałam się na taką, bo to tylko na 2 dni i w razie czego mąż mi podrzuci jak mi czegoś zabraknie.
Ale teraz się zastanawiam czy nie przekapakować podkładów, podpasek i pieluch do oddzielnej torby, takiej szmacianej. To chyba jest jakiś pomysł..

Emol, ja tak jak ty, jak nie urodze do piątku, to w sobotę na 9 rano mam się stawić do szpitala na ktg, a po nim będą decydować co dalej [emoji6] torby nie biorę co by nie zapeszyć, ale gin mi mówił że jak z szyjką będzie dobrze szło to będzie wywołanie jakby akcji nie było.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ewella lekarz Ci to zlecił? Moja na ostatniej wizycie nic mi nie zleciła, a jak teraz pomyśle, to morfo i mocz miałam prawie miesiac temu.... a krzepnięcia wcale. Wiec chyba powinnam zrobic

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka!
Anita gratulacje. Zdrówka dla maluszków.

Też mam jedną torbe (prawie spakowana), u nas dają ubranka dla noworodka ale będę miała przygotowane jakieś bo nasza kluska moze się nie mieścić w niektóre.
Jeszcze nie popralam ubranek dla bobo..
Niemocy cd. zawiozlam core, zrobiłam zakupy, zjadłam drozdzowke :D
Niedługo przyjeżdża siora z chłopakami, starszego zostawia a z młodym idzie na szczepienie.
U nas popaduje, za ciepło też nie jest.

Anita- gratuluję!! Cieszę się, że szybko zareagowali - u mnie tez tak było, że bieglam na cesarke ale dzieki temu mam przesłodką czterolatkę która jest cudna. Czasem jest tak, że dzieci są bezpieczniejsze poza macicą i jakoś czas mi zajeło żeby się z tym faktem pogodzić. Życzę zdrowia dla maluszkòw i szybkiego rośnięcia![emoji7]

Tea my mielismy psikać gardło Tantum Verde a dodatkowo dawaliśmy syrop Sambucol i jeszxze Groprinosin bo działa przeciwwirusowo. No i podstawa to inhalacje.

No to historyczna chwila u nas bo mój się boi że seksem przyspieszy poród [emoji16] ja zresztą też. Więc spedzilismy poranek pod prysznicem na mizianiu [emoji16]

O dzięki za info o torbach i walizach [emoji3] chyba tez wezmę drugą siatę na higieniczne rzeczy to się wtedy zmieszczę jakoś...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. Jak byłam na konsultacji u anestezjologa to mi powiedziała żebym sobie lepiej zrobiła układ krzepnięcia bo jest ważny 2tyg. A przed porodem nie będą musieli robić jakby czasu nie było.

Hej:)
Anita gratulacje!Niech kruszynki zdrowo rosną.
Aniek ja uwielbiam Szczawnice, jejku dla mnie to miejsce jest piękne i jeszcze takie nieskalane:) Zakopanemu mówię Nie, kupa ludzi i taka komercja..do polskiego morza też mam słabość, w przyszłym roku chcemy jechać.Na Chorwacji nie byłam ale byłam obok w Czarnogórze i polecam aczkolwiek to nie jest kraj z tych rozwiniętych także luksusow nie oczekiwać:)
Ciężka nocka za mną, chyba muszę spać sama bo mi jakoś miejsca brakuje jak śpię z R, pozycji znaleźć nie mogę no i na lewym boku mega mnie brzuch ciągnie i ogólnie cały boli.
Torbę mam taką sportową , którą R bierze sobie na basen, wszystko zamieściłam ale u nas to szybko puszczają takie nie potrzebuje nie wiadomo ile rzeczy.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)

Anita gratuluję! Dużo dużo zdrówka!

Ja mam jedną torbę bo nie chcę brać do szpitala zbędnych rzeczy. Jak coś zabraknie to mi P. przywiezie. Przygotowałam też 'rezerwową' torbę która zostanie w bagażniku z rzeczami których nie jestem pewna albo mogą się skończyć ale nie będę jej brała ze sobą. Zajęcia z orientacji również przeprowadziłam w domy, żeby mój P. jak go poproszę o dowiezienie czegoś nie panikował [emoji38]

Olisiaa u mnie to samo. Mój by ciągle chciał ale ja nie bardzo ☹️ poza tym teraz boli mnie brzuch przy każdej zmianie pozycji

Pumelowa, co za reklama porodu sn [emoji28]

Ja wczoraj byłam na spotkaniu z położną która (mam nadzieję ze wszystko pójdzie jak powinno) będzie ze mną przy porodzie. Szpital po prostu mnie stresuje, nigdy nie leżałam aż ciężko mi było się skupić na rozmowie z nią [emoji12] ale fajna babeczka.

A jutro z kolei wizyta u gin - nowej babki bo mój prowadzący rozpoczął długaśny urlop i przekazał mnie swojej koleżance - nie wiem jaka ona jest zobaczę jutro ale średnio mi to leży [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry