reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - oj uczy cierpliwosci...ja jej nie mam, chce ja znalezc[emoji4]
Moze dlatego, ze moj krok nie chce sie zagoic i codziennie, w nocy tez czuje bol[emoji29]
Jutro na szczescie ide do ginka juz, oby cos poradzil. Sugeruje, ze mam pod skora szew i tworzy sie stan zapalny...

Tez musze mlecio odciagnac...z racji ginka. Mama z Igła zostanie...

Pozdrawiam Was dziewczyny. Podczytuje Was, nie potrafie regularnie odp...dziecko wywrocilo moje zycie do gory nogami...kawa wypita w spokoju to powoli marzenie.
Buziaki[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaggaa ojej mogę sobie tylko wyobrazić jak cierpisz z tym kroczem. Oby gin pomógł! [emoji11] ja jestem choleryczka więc też ciężko znaleźć w sobie takie poklady cierpliwości.

Aha na szybko znalazłam na necie że między 6 a 12 tyg trzeba zaczac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella trzymam kciuki za wynik i powrót do domu.

Z tym dzwiganiem i ćwiczeniami to po normalnym cc nie wiem czy też są takie zalecenia że po 3 miesiącach pełne obciążenie można dzwigac, ale ja miałam 2 operację w ciągu 3 dni więc może dlatego tak rygorystycznie. Tyle w teorii a w praktyce- nie mogliśmy znaleźć rano miejsca parkingowego, mąż nas wysadzil, a że byliśmy spóźnienie to nosidełko i w drogę....

Też bym chętnie się nad morze wybrała, ale to za długa podróż, może chociaż na weekend uda się gdzieś wyskoczyć.

My już po wizycie nastawilam się na najgorsze a tu bilirubina ok, nic nie trzeba robić i samo powinno ustąpić do 3 miesiąca. Ja już głupieje jak słowo daje, który lekarz ma racje. Neonatolog czy pediatra?
Karuzela -Szymon jest caly czas zolty i bialka oczu tez. Nic nie schodzi. Sprawdzilam bilirubine to jest 9 czyli mniej niz w szpitalu. Ile czasu to schodzi w ogole? Bo się martwię. ..

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane, no nie wyrabiam... Nie będę nadrabiala - mam nadzieję, że się nie obrazicie?

Moja Starsza do jutra chodzi codziennie o 10:00 na warsztaty wakacyjne (w tamtym tyg hip hop, w tym moda), niby mam 4 godziny wolne, ale ten czas wykorzystuje na załatwianie spraw (rzecz jasna z Kalina, więc różnie to bywa).
No i uwaga (Pumelova [emoji8]) powoli się przeprowadzamy, więc cały czas grzebie na necie za sprzetami, meblami i takie tam..

Aaggaa - nadal odczuwasz krocze? [emoji33]. Współczuję bardzo. Mam nadzieję, że gin coś zaradzi.

Paninka - moja Kalina ważyła 5200 g na 1 miesiąc, Twoja Polcia chyba ja przebije [emoji6]. Tyle, że Twoja też długa się urodziła (moja miała 55 cm i 5 cm w 1 miesiąc urosła).
Fajna ta żółta kiecka

Chybra - widziałam biżu - piękne!!! Gratuluję rocznicy.

Aha - gratuluję chrztu - wrzucaj fotki [emoji3]. Rozumiem brak czasu... Jeszcze miesiąc temu bardziej się ogarnialam, strach pomyśleć co to będzie we wrześniu.
My jeszcze jeździmy w wkładce (Maxi Cosi Cabrio Fix), ale drugi dzień zastanawiam się czy jej nie wyjąć.

Aniek - a Wy jak z przeprowadzka? My wprowadzamy się na średniego wariata. Połowa mebli będzie dopiero na koniec sierpnia /początek września... Ale damy radę [emoji3].

Misia - cuuuudowne pazurki [emoji7]

Aha no ja też uczę się cierpliwości i mi to wychodzi bo jestem strasznie nerwowa, już samo to że musiałam zostać w szpitalu mnie doprowadziło do płaczu przez dwa dni ale przy małej jestem spokojna tzn staram się.
Jak iga już płacze bardzo to włączam biały szum na Youtube i tutaj w szpitalu działa uspokaja się :)
Miki na chrzcie grzeczny ?

Misia ładne paznokcie :) ja muszę pomalować u stóp jak wrócę myślę że nie zajmie mi to dwóch dni :p

Aagaa oj niech lekarz jutro coś na to poradzi, żebyś nie cierpiała.

Aga_km fajnie, że starsza córka lubi takie różne zajęcia :)

Kylesa no Iga wczoraj miała 7 a dzisiaj już mniej .najlepiej idź do pediatry cośna to poradzi.

Pumelova i jak poszło z butelką? Ja też w domu mam ciężko zjeść co ma swoje plusy :D a w szpitalu dokarmiaja mnie teście ;) to coś zjadam jak są bo tak to by nie było jak. Ale Iga z płaczu już jest znana na oddziale :D

Emol robię na raty między kamieniami :)
U nas też jeździmy z wkładką. Aga_k_m no się właśnie zastanawiałam czy możliwe żeby mi dziecko tyle urosło 6 tyg i 6 cm. Ale widzę że to możliwe :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - moja Starsza przez 4 miesiące życia rosła po 5 cm/miesiąc. Kalina póki co rośnie wzdłuż podobnie, wagowo pobiła siostrę o 400g [emoji1].
Także nie dane nacieszyć mi się małym dzieckiem, bo moje dzieci expresowo rosną [emoji5]

Ewella - omg.. a Wy w szpitalu . Współczuję, ze tak się to musiało potoczyc. Życzę, aby jaknajszybciej udało Wam się wygrać z zoltaczka.

Karuzela - to samo co u ewelli - obyscie szybko zazegnali zoltaczkowy problem.

reklama
Do góry