reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Jeju czemu ja takiego hobby nie wybrałam tylko te moje cudne konie których mi zabraniają (tzn nie wprost, ale jednak ryzyko jest) 😭😭😭
Mam nadzieję, że jak mi przejdzie wisielczy humor, plus bede miała pewność, że bobas zdrowy to chociaż zacznę ćwiczyć jak zwykle
Konie są wspaniałe🥰 a jakbyś sobie tak jeździła oporządzać, czyścić czy cuś? Bardzo brakuje w ruchu?
Moje psy mnie tak obłażą
i kłócą sie o mnie, że zaczynam
się zastanawiać co będzie dalej🫣

reklama
Ja niestety chyba musze planować wszystkie rzeczy wymagające jakigokolwiek wysiłku z mojej strony do godziny 15. Po tej godzinie jest koniec. Spać, leżeć, no nic sie nie da.
ja tez max do 12-13, pozniej juz nie ma opcji. Dzisiaj mialam pocwiczyc jak corka pojdzie spac, ale jestem tak padnieta, ze ledwo sie na nogach trzymam

Konie są wspaniałe🥰 a jakbyś sobie tak jeździła oporządzać, czyścić czy cuś? Bardzo brakuje w ruchu?
Moje psy mnie tak obłażą
i kłócą sie o mnie, że zaczynam
się zastanawiać co będzie dalej🫣
Tak, na pewno jak już będę na l4 to będę w ramach odpoczynku tam jeździć zabierać konie na spacer w ręce itd. No ale jednak jazda to jazda, będzie brakować a niestety no kurde nigdy niewiadomo kiedy cos się wydarzy, zawsze koń może się spłoszyć a brzuch i równowaga ciała raczej nie idą w parze i pewnie to co jest do wysiedzenia normalnie z brzuchem już niekoniecznie. Chyba nie podjęłabym ryzyka, bo bym sobie nie wybaczyła gdyby coś się stało.
No ale dzieciaki i mąż będą dalej jeździć a ja jakoś tak z zazdrością będę patrzeć ;)

ja tez max do 12-13, pozniej juz nie ma opcji. Dzisiaj mialam pocwiczyc jak corka pojdzie spac, ale jestem tak padnieta, ze ledwo sie na nogach trzymam
A ja w drugą stronę między 16 a 19 jestem żywa a wcześniej jest tragedia. Rano żeby wstać, w pracy żeby przetrwać, ciągle mnie głód łapie a jak jestem w domu to tak do 19 latam, ale o 20 już muszę leżeć w łóżku- wczoraj przed 20 zasnęłam.
Jutro niestety muszę wyjść z domu o 6 :( a wrócę jakoś o 18 - mam nadzieję w całości 🤪

Czy któraś z Was jeszcze plami i może mnie uspokoić ? Cały dzień leżałam, usiadłam z córką zrobić kartkę świąteczną do szkoły i znowu się trochę pojawiło. Szalu dostanę. Dzwoniłam do lekarza kazał mi więcej leżeć, już chyba więcej się nie da 🫣
Ojojojoj 🙄 ja ze swojej strony polecam iść na wymazy z pochwy, jeśli przyczyny nie widać. U mnie również było lekkie plamienie, lekarka nie widziała na usg nic wskazującego na przyczynę i tak oto z wymazów wyhodowali mi dwa różne organizmy. Nie miałam objawów infekcji poza obfitym śluzem podbarwionym krwią. Jestem po przeleczeniu pierwszego - czekam na wyniki powtórzonych wymazów. Jeszcze został mi stąd ni zowąd bezobjawowy gronkowiec 🥺 mam nadzieję że nie będzie przeciwskazań do leczenia go po 12tc. Sądzę, że to było przyczyną zawirowań w moim przypadku

mam taką prośbę, dziewczyny, które nie mają zdjęć w awatarach, mogłybyście coś ustawić?
zawsze mi łatwiej tak zapamiętywać historie, a jak np. teraz mamy dwie dziewczyny z "J" w awatarze to moja głowa ma error :)
Mam nadzieję, że docenicie moj awatar :)
Pyszny smash i fryteczki.
Cukrzyca lubi to 🤣🤣

Dziewczyny jak Wasze sensory ? Mój mnie straszy dość często. Po posiłku wybija mi alert, że przekraczam 140, lecę po gluko, robię dwa pomiary gluko i mam 120. Wkurzam się bo mnie to stresuje niepotrzebnie. Chyba muszę nabrać dystansu do tego sprzętu

reklama
Nigdy tak nie miałam więc nie znam się a powiedz mi może jakiś krwiak był czy coś i teraz powoli się usuwa?
Nie znam się na tym, więc jak coś pokręciłam to przepraszam
Był krwiak ponad pół cm z tego co mówiła Pani doktor i mówiła że może pęknąć albo się wchłonąć. Z kolei lekarz u którego ostatnio byłam mówił że niewiele tam widać i żeby się tym nie przejmować 🫣 więc zglupialam
Jakie masz te plamienia ? Tzn czy to krew, czy zabarwiony śluz i w jakiej ilości ? Boli Cię brzuch ?
Zabarwiony śluz raz kawa z mlekiem raz ciemniejszy. Nie jest tego dużo taka plamka jak groszówka może mniej ale cały czas mnie to stresuje czemu w ogóle się pojawia :(. Brzuch mnie nie boli, czuje tylko ciągnięcie w nim ale myślę że to wynika z tego że macica rosnie
Ojojojoj 🙄 ja ze swojej strony polecam iść na wymazy z pochwy, jeśli przyczyny nie widać. U mnie również było lekkie plamienie, lekarka nie widziała na usg nic wskazującego na przyczynę i tak oto z wymazów wyhodowali mi dwa różne organizmy. Nie miałam objawów infekcji poza obfitym śluzem podbarwionym krwią. Jestem po przeleczeniu pierwszego - czekam na wyniki powtórzonych wymazów. Jeszcze został mi stąd ni zowąd bezobjawowy gronkowiec 🥺 mam nadzieję że nie będzie przeciwskazań do leczenia go po 12tc. Sądzę, że to było przyczyną zawirowań w moim przypadku
Też pomyślałam że może się tam coś dzieje i przez to te plamienia. Zauważyłam że jak np dłużej siedzę i pojawia się plamienie to czuje takie ciągnięcie w szyjce (tak mi się wydaje że to tam) więc może serio jakaś nie wypatrzona infekcja 🫣🫢

Do góry