aNilewe
ja już od znajomych słyszałam, że są duże różnice w podejściu do badań w ciąży w różnych krajach. Że to co w PL jest ważne i obowiązkowe w innych w ogóle. Dziwne trochę co?
Niestety tak nas los w różne strony świata rozrzucił i te rozbieżności czasem nas za bardzo stresuja i porownujemy ale jakby nie bylo to nie my pierwsze i nie ostatnie bedziemy rodzic i chodzic w ciazy i wszystko jest dobrze
hehehe małgorzatka ma rację Katka. Dziewczyny w ciągu dnia tak lecą z postami i odpisują sobie dosyć szczegółowo i na temat iż nie zawsze się "wbijesz" w rozmowę

Jesteście dziewczyny coraz bardziej produktywne - chyba coraz więcej osób jest na l4
Ja pracuje 5 lub 6 razy w tyg na cały etat wiec jak wracam do domu wieczorami siaam czytam i potem odpisuje a tu juz potem cisza do rana
Któraś z Was pisała o wyczuwaniu macicy. ja nawet oczami wyobraźni nie jestem w stanie wyobrazić sobie gdzie jest maluch

wydaje mi się, że kilka cm poniżej pępka i na prawo. w brzuchu, a nie podbrzuszu. Kiedyś zapytałam gina, gdzie dokładnie to się dziwnie spojrzał i powiedział, że w podbrzuszu, ale zapytam go jeszcze raz.!
ja sugeruje sie tym gdzie dr trzymal glowice od usg i tam mysle, ze maly jest czyli raczej nisko, pod pepkiem
któraś z Was pytała o no-spę - ja nie biorę wcale. nie jest to ból nie do wytrzymania.
ja tez nic nie biore, jeszcze jak bylam w szpitalu z bolem w klatce to spytalam o przeciwbolowe to mi dr powiedzial ze np. paracetamol mozna ale jak nie mam prawdziwej potrzeby to zeby nie brac bo lek to zawsze lek a ja w ciazy jestem, chyba ze musze juz naprawde.
Witam dziewczyny

Jestem właśnie po wizycie u lekarza i jestem troche w szoku. Według poprzednich USG mam byc 15t4d a lekarz mi mowi 17tydzien to mały jest taki duzy? może tak szybko rosnąć ?
ile cm maluszek juz ma ze wyszlo az 2 tyg do przodu? u mnie jest tydzien do przodu i tak.
Odnośnie bóli brzucha to mi gin wczoraj na wizycie powiedziała, że wszystkie bóle i kłucia, które nie bolą jak na okres i nie ma ani grama krwawienia to normalna sprawa.
A to dziwne, bo jak mnie boli to wlasnie tak jak na okres, ale przechodzi wiec spoko.
witam
przepraszam,ze tylko o mnie ale czuje sie fatalnie wyniki pappa wyszly zle mam 1:5 prawdopodobienstwo jakies choroby w czwartek mam umowiona amniopunkcje........
przytulam mocno i dołączam się do postów koleżanek, jesteśmy z Toba, trzymamy mocno kciuki za pozytywne wiadomosci.
ehh dzieczyny ja ostatnio zalatana na maska jestem i normalnie dzis tyle zlego mi sie wydarzylo ze teraz siedze i rycze bo juz nie wiem czy to zly dzien, hormony czy tez ja jestem taka okropna ze wszystko mi zawadza:-(
nie martw sie, raz ma sie lepszy dzien, raz gorszy. ja w poniedzialek mialam okropny dzien teraz jest juz lepiej.
Dzis mam wolne, jutro tez, trzeba ozdoby choinkowe posciagac i co nieco ogarnac bo od poczatku ciazy maz zawsze sprzata caly dzien i mi nie pozwala to mu zrobie niespodzinke, za ktora pewnie mnie ochrzani ale w koncu zrobie tyle na sile mi sil starczy