reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Pola niekoniecznie podwyzszona prolaktyna. Ja tez b.dlugo mialam siare przy prolaktynie w normie. Mi powiedziano ze moze miec na to wplyw( poza ciaza), stres, nieregularny rytm dnia i nocy. Natomiast pediatra mi mowila ze ona miala 5 lat od zakonczenia karmienia... A z innej beczki robilam kilka rzeczy z przepisow. Pycha :)

reklama
Dziewczyny ja karmiłam 20 miesięcy i potem długo miałam pokarm w piersiach . Potem nieregularne miesiączki, zapewne przez prolaktynę i teraz ciąża. Wcale się więc nie dziwię że już mi siara leci ;) A brodawki to mam wręcz białe ;)

Ja w czwartek wizyta o 10.oo :)

Współczuje mdłości i wymiotów. Mnie ta ciąża oszczędza (tfu tfu) ;)

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane!
A ja dziś się obudziłam i stwierdziłam, że pierwszy raz od nie wiem kiedy mi się CHCE :-D Szybko mi zapał minął, ale coś i tak porobię :rofl2:
Ja jak na razie -2kg, ale tą ciążę znaczynam z innego pułapu niż poprzednią :-p A koleżanką, które komentują wagę w ciąży kij wiecie gdzie :tak:
Na prolaktynie się nie znam, siary jeszcze nie mam, choć sutki mam już duże, piersi też urosły, ale nie jakoś spektakularnie :-p
Powiem wam kochane, że choć wymiotów i mdłości nie mam to praktycznie nic mi się nie chce jeść, a już szczegulnie mięcha. Skończy się to anemią jak w mordę strzelił, a jak w poprzedniej ciąży musiałam brać żelazo to myślałam, że zdechnę :dry: Za to sb, nd, pn łosoś, zaraz idę do sklepu po buły i zjem dla odmiany... łososia wędzonego :-D
Wszystkim chorującym zdrówka życzę, czy to nie dziwne, że te zatoki tak męczą w ciąży???

Dzień dobry :) pojechałam do pracy dużo wcześniej niż zwykle, żeby zrobić wszystko co trzeba przed L4 nim się współpracownicy zeszli. Zostawiłam dokumencik i do domku. Teraz zastanawiam się co ze sobą zrobić... Dawano nie miałam tyle czasu dla siebie... dla siebie i malucha :)

Ja dziś umieram:-( Ledwo z łózka się podniosłam...od jakiegoś czasu rano bardzo boli mnie głowa, na tyle, że podnieść z łóżka się nie mogę, a jak się spionizuję to od razu wymiotuję żółcią. Dziś stwierdziłam, że pójdę do teściów po ciśnieniomierz. 140/89, puls 101. Moje normalne ciśnienie to 100/70.. Dobrze, że jutro mam wizytę:-( Łeb mi zaraz pęknie.. aż płakać się chce..

Czytałam co napisałyście i już zapomniałam co miałam napisać:)
Jagódka oj coś ostatnio Cię wszystko dopada, trzymaj się jakoś.

Elfit ja nawet nie pomyślałam, że już może być mleko:baffled: chociaż ostatnio kupiłam biustonosz 75/E i już jest na styk.

Hubson jaz dwa dni temu miałam z pęcherzem chyba mały mi siedział na dole bo cały czas miałam parcie, a nic z tego nie wychodziło, a infekcji nie mam i tak biegałam do toalety i nic.

Co do badań połówkowego i 3D mi lekarz powiedział że połówkowe 18-23 tygodnia, a 3D od 21 do 24 bo później kręgosłup sztywnieje i mniej widać narządy. Pewnie co lekarz to inny termin:)

Ostatnia edycja:
Jagódko - wymioty z żółcią to są tzw. czcze wymioty. Może spróbuj obok łóżka położyć coś do zjedzenia i zjedz zanim wstanisz?

Hej,

A ja mam dzisiaj wolne :) Błogie lenistwo, ale jutro do pracki....

Co do piersi, to mi ciekło jakieś 3-4 miesiące przed ciążą. No to mnie siostra nastraszyła, prolaktyna i będzie Ci ciężko w ciąże zajść. A tu prolaktyna w normie, dzidzia w 1 cyklu, no i ustało. Ale śmieję się, że ja to miałam, bo za bardzo chciałam już dzidzi mieć.

Co do wagi, ja dalej -3.5, zero brzuszka (prawie, bo wyższe majatasy uwierają), tylko nowy stanik będę musiała kupić :) Ale ja mam akurat takie fajne cycki, więc strach się bać jak bardziej urosną.

Co do pęcherza... ja też wstaje w nocy, a jak już się nie obudzę w nocy na siusiu, to rano umieram, bo tak mnie pęcherz boli.
Ale staram się dużo więcej pić, więc dodatkowy efekt mi dochodzi.

S.michalina Ty sobie w tym tygodniu nieco odpocznij, a później uwierz mi będzie masa rzeczy do robienia :) Ważne tylko by dzidzia dobrze się miała.
Ja się mega mocno zastanawiam do kiedy pracować. Lubię swoją pracę, ale mam dość stresów ostatnio, więc nie wiem...

Kawo, to przez ciśnienie niestety, u mnie w rodzinie pełno nadciśnieniowców, nie raz widziałam co się działo z mamą przy podwyższonym ciśnieniu.

reklama
Do góry