reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

kolory to kwestia gustu - ja miałam kiedyś pokój pomalowany na błekitny i do tego drewniane, jasne meble i niebieska kanapa, pokój był wschodni, czyli raczej ciemny w ciągu dnia, ale ja się w ni dobrze czułam

teraz mamy mieszkanie z południowo - zachodnią wystawą czyli bardzo słoneczne. Na początku ściany były żółte i miałam już dość tej żarówy, ale pewnie we wschodnim pokoju byłoby inaczej. W każdym razie zrobiliśmy remont i mam teraz ściany w kolorze kawy z mlekiem, na której tle rewelacyjnie wyglądają zielone rośliny i jestem bardzo zadowolona

co do materaca to trzeba się koniecznie przymierzyć, my też mieliśmy upatrzony przez neta i jak pojechaliśmy do sklepu i się położyliśmy na naszym to już nie było opcji kupić inny model:-)

witam nowa Mamusiu:-D

reklama
ooo remontowy temat. U nas mąż jest głównym "projektantem", ale na szczęście liczy się z moim zdaniem i moimi wizjami ;-). Remontowaliśmy mieszkanie niecałe 4 lata temu, ale powolutku wprowadzamy jakieś tam zmiany.
Pokój Małego na początku mieliśmy prawie każdą ścianę w innym kolorze (to co zostało z remontu, ładowaliśmy na ściany w tym małym pokoiku), ale teraz ma taki delikatny odcień beżu, prawie białe, z elementami czerwonego, do tego mebelki białe z czarnymi elementami.
Niebieski kolor jest faktycznie zimny i trzeba dobrze się zastanowić, żeby ładny wybrać i nie był to kolor taki "łazienkowy". Ale i tak kolory to kwestia gustu.

Tak mnie zainspirowałyście tymi materacami, że już truję Mężowi, żeby nasz zmienić, bo niby jakoś tam na niego nie narzekamy, ale to taki z ikea był kupiony, tak na chwilę, a jest z nami już chyba z 6 lat....

Jestem po wizycie na usg połówkowym i wszystko ok, reszta w wizytowym.

Jeju nic mi nie mowcie normalnie ja juz mam dosc ale siedze bo kto mnie teraz zatrudni... za paliwo mi nie placi mimo miliona zapytan az czuje sie jak zebraczka, wczoraj sie mnie pyta od kiedy chce kontrakt??!! Wiec mu mowie mial byc od 9 listopada to dzis mi dal zly wiec jak tylko zmieni zaraz dzwonie do tutejszej skarbowki czy mi skladki oplaca a jak niewiedza o mnie to wale to biura prawnego co mam zrobic bo ma tego dosc, wczoraj tez pytal ta koleznke jej dal ok dane ale ja jej mowie ty wierzysz ze cie zarejestrowal?? Dal nam lewe papiery na bank skoro wczoraj o date pytal?!! A ja watpie ze mnie moze cofnac do listopada zeby zglosic zatrudnienie :( masakra mowie wam

Chyba u większości remonty na tapecie :) Ja miałam kiedyś "fazę" na kolory, bardzo różne, każde pomieszczenie było w innym kolorze. No i niestety nie sprawdziło się to w moim przypadku. Mieszkanko samo w sobie było bardzo ciemne i te kolory jeszcze to spotęgowały niestety. Także wyleczyłam się raz na zawsze. Teraz planuję salon zrobić taki lekko szarawy, a jeden kawałeczek, tam gdzie leci komin będzie pomalowany na czarno (dosłownie pół metra) no i tak jak pisała chyba .Jagódka chcę to ożywić dodatkami, zasłony, poduszki itp. Jak się znudzi można szybko wymienić :) Kuchnię zaś planuję białą. Na sypialnię pomysłu nie mam, aa no i tylko Igora pokój bedzie miał kolorową ścianę.

Blue - niestety, bedzie dużo.... kurzu i hałasu. Mam w planach przenieść się do mamy na jakiś czas..

Sojoja - fajnie że wszystko dobrze, gratuluję synka

emyly witaj!

elifit sypialnia zapowiada się super, jestem ciekawa jak będzie wyglądała na gotowo

minisia współczuję sytuacji w pracy :(

Kolor kupiony, będzie niebieski, jak będzie brzydko to się przemaluje :tak:
Ale wydaje mi się że powinno być ok, pokój jest średni 3,60x3,20 i ma prawie 2 metry okien, 3 skrzydła w tym jedno balkonowe.
Jest od południa. Światła tam nie zabraknie.

emyly witaj!!! idziemy praktycznie łeb w łeb! ja termin mam na 8 lipca! pozdrawiam.

co do remontów bo my urządzaliśmy mieszkanie ( tzn mieszkamy w domu, dół jest mojej mamy a my mamy górę) 1,5 roku temu. W sumie to było prawie jak budowa domu bo robiliśmy wszystko, elektryka, hydraulika, wylewki, tynki, okna, dach nowy, jedynie co to ścian nie musieliśmy stawiać :-D

co do kolorów to ja uwielbiam kolory ziemi, beże, brązy i szarości :tak:

salon mamy z dwoma oknami (południe i zachód) i jest bardzo jasny i przestronny.

zdjęcia były robione akurat przy pochmurnej pogodzie więc może tego tak nie widać.

no właśnie widzę, że się nie wstawiły bo Opera mi się zawiesiła, działa mi ostatnio na nerwy ta przeglądarka :wściekła/y:

salon (szara ściana z czarno-białymi zdjęciami własnego autorstwa to od zawsze było moje marzenie)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Zdjęcie0077.jpg tu zdjęć jeszcze nie było ale aktualnie wiszą tam zdjęcia z naszych podróży ;-)

łazienka (bardzo mała i w dodatku z wyjściem na balkon więc średnio ustawna ale jakoś daliśmy radę)

IMG_9582.jpg

IMG_9583.jpg

kuchnia

427908_490237004321313_410689009_n.jpg

IMG_8666.jpg

przedpokój, sorry ale to taka samojebka zrobiona telefonem szmat czasu temu pod wpływem emocji po zakupie nowych spodni snowboardowych :-p

Zdjęcie0275.jpg

i pokój z balkonem (ten będzie przeznaczony dla Malucha bo więcej pokoi nie mamy a ten jest na tyle duży, że nawet na dwójkę dzieci spokojnie wystarczy)

Zdjęcie0017.jpg ja i szafa ma :-p

zdjęcia sypialni nie mam ale ściany na beżowo, ściana za łóżkiem gorzka czekolada, łóżko i mała komódka sosnowe. Na czekoladowej ścianie za łóżkiem mają być złote motyle Pakamera.pl - na ścianę - Złote motyle trójwymiarowe na ścianę (ale ta cena mnie nadal odstrasza)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 89
  • 2.jpg
    2.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 74
  • 3.jpg
    3.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 78
  • IMG_9582.jpg
    IMG_9582.jpg