reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Sokoja ale przy usg 4d? Przecież tu właśnie film jest najważniejszy:baffled: Czyli warto zapytać, ja pytałam i wiem, że na 100% niczego nie dopłacam, i tak nieźle na tym zarabiają..

reklama
Jeden dzień mnie nie było i 10 stron czytania:szok:

Katka*** ja tylko do Globisu, na Strzegomskiej nigdy jeszcze nie byłam (wcześniej na Grabiszyńskiej zdarzyło mi się może raz). Ogólnie to w Medicover bywam teraz tylko na pobranie krwi na hormony, bo tą ciążę prowadzę poza Medicover - po poprzedniej uznałam, że muszę "zainwestować" w lekarza ze szpitala uniwersyteckiego. Tobie ktoś z Medicover ciążę prowadzi?

Widzę, że temat remontów :-) Ja wprawdzie nie mam potrzeby bo od 3 miesięcy mieszkam z nowym domu, ale że meblowo i dodatkowo nie jest jeszcze zaawansowany, więc co 10tego każdego miesiąca jest dylemat co nam na najbliższy czas potrzeba albo co by nam znów życie ułatwiło :-) Na najbliższy czas chyba to będzie inwestycja w łóżko i materac. Planuję materac Janpol Zeus - ma ktoś może?

Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty, moje połówkowe niestety dopiero za tydzień :crazy:

Sokoja ale przy usg 4d? Przecież tu właśnie film jest najważniejszy:baffled: Czyli warto zapytać, ja pytałam i wiem, że na 100% niczego nie dopłacam, i tak nieźle na tym zarabiają..

a to przepraszam, źle zrozumiałam. Myślałam, że makota pyta o połówkowe :-p. Ja 4d nie robiłam więc w tym temacie się nie wypowiem. Sorki za zamieszanie ;-)

Katka*** ja tylko do Globisu, na Strzegomskiej nigdy jeszcze nie byłam (wcześniej na Grabiszyńskiej zdarzyło mi się może raz). Ogólnie to w Medicover bywam teraz tylko na pobranie krwi na hormony, bo tą ciążę prowadzę poza Medicover - po poprzedniej uznałam, że muszę "zainwestować" w lekarza ze szpitala uniwersyteckiego. Tobie ktoś z Medicover ciążę prowadzi?

Hobbit ja nie prowadzę ciąży w Medicover - wg mnie nie mają dobrego sprzętu ani lekarzy. Za to robię wszystkie badania zgodnie z kalendarzem ciąży. Pamiętaj, że możesz bez względu na to, gdzie prowadzisz ciążę, a skoro tak to po co płacić dodatkowo gdzieś indziej. Wcześniej myślałam, że badania można robić tylko gdy ciążę prowadzi ktoś z medicover, ale dowiedziałam się, że nie. No więc korzystam.

Cześć Dziewczyny! Ledwo nadrobiłam ;-) Nina kataru dostała i zamiast spływać jej nosem to glut leci gardłem - efekt taki, że kaszle np. przez godzinę praktycznie non stop :crazy: więc jesteśmy zmęczeni i niewyspani całą trójką :baffled: Całe szczęście dziś dostanę dla niej nebulizer i zaczynamy inhalację jakimiś sterydami, bo inaczej dziecko mi płuca wypluje :no:

Ząb - ja też mam 8 do wyrwania, mam iść w przyszłym tyg. - pękła mi jeszcze przed ciążą, ale robiłam wtedy szczep. na wzw więc stwierdziłam, że m-c mnie nie zbawi jak poczekam, zwłaszcza, że nie bolała, potem okazało się, że już jestem w ciąży i z rwaniem czeka się do II trym., w sumie to już kilka razy mnie przez te 4 m-ce pobolewała, więc cieszę się, że się gada pozbędę :tak: Także Sokoja na jednym wózku jedziemy :tak:

Remonty - chyba będę jedyna, która ma białe ściany w całym mieszkaniu - oprócz jednej małej ściany z tapetą w sypialni :-D teraz planujemy malowanie w kwietniu i ściany zostają takie same, tylko w przedpokoju na jednej chcę jeszcze tapetę i u N. też tapeta, albo kolor na jednej ze ścian. Ja w ogóle mam białe mieszkanie: meble w kuchni, pokoju, sypialni, pokoju N. i szafa w przedpokoju białe, tylko łazienka beżowo-czekoladowa, kanapa i stół z krzesłami w d.pokoju czekoladowe, podłogi jesion bodajże i 2 nasze dywany też praktycznie w kolorze podłogi. No cóż lubię białe :rofl2: jak będę miała chwilę to fotki wrzucę :tak:
Witam nową Mamusię :-D
Minisia - kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia nadal zaciśnięte :tak:
Makota - trzymaj się dzielnie na wizycie &&&&
Graza - tobie też życzę powodzenia - będzie dobrze z maleństwem :tak:

Makota co się stało ??????????:szok:

makota trzymaj się tam dzielnie - trzymam kciuki :*
dziewczyny za Wasze wizyty i pozytywne wieści też trzymam kciuki :*

ka.wo oj u Ciebie to dopiero by mi się podobało :tak: też tak bym chciała, ale niestety musiałabym prawie wszystko zmieniać, a kasy brak :dry:

reklama
Witajcie dziewczyny
Makota trzymaj się tam jakoś, wszystko będzie dobrze na pewno, trzymam kciuki.
U nas okres chorobowy na szczęście minął, chociaż coraz bardziej odczuwam obecność Bąbelka. Nie jestem już w stanie robić Wszystkiego jak wcześniej, wiem że to normalne, ale dla kogoś kto zawsze wyrabial 200% normy dziwnie się przestawić.
Co do wagi to u mnie też od początku ciąży nie drgnęla. Po ciuchach jedynie widzę, że idzie wyłącznie w brzuch i cycki. Jeśli chodzi o to ostatnie - chwilo trwaj;-) dziś w planach wielkie sprzątanie, słoneczko za oknem super motywuje, a na obiad placki ziemniaczane ♥
Miłego dnia wszystkim

Do góry