reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Aha no ja to roznie czasem pajac, czasem body z dlugim rekawkiem. jak sie skoncza te upaly to moze bedzie lepiej. Dzieki za odp dziewczyny:-)

reklama
Kornela nasza Natalka śpi w pajacu, ale my mamy okno otwarte. Dziś całą noc padało i zrobiło się chłodno nad ranem, więc przed rannym karmieniem zostawiłam okno rozszczelnione. Mi położne już w szpitalu pozwoliły spać przy otwartym oknie - strasznie gorąco wtedy było

Na noc same body na krótki i skarpetki zakładam Zuzi ewentualnie rampers

Tematu nie zamykalam, chyba ze coś kliknelam przez pomyłkę , idę zobaczyć

ps. Jagódka już coś zdzialałaś? bo u mnie normalnie otwarty jest

Ostatnia edycja:
Podusia - teściowa położyła Adasiowi do łóżeczkai podusie i kołderkę i była wielce zdziwiona jak po powrocie ze szpitala, w szoku, wypierniczyłam to w cholerę, mówiąc, że takim maluchom nie daje się ani poduszki ani kołdry...

Mój ulewa, a położna nic nie mówiła o żadnym klinie czy segregatorze.

Kornelia - myślę, że nie masz co rozpamiętywać. nic się nie stało, teraz wiesz, żeby nie dawać dziecku poduszki.

Trądzik - u nas też występuje. ja myję buźkę wodą i niczym tego nie smaruję. czasami smaruję buzię oliwką - używacie jakiegoś balsamu po kąpieli? Adaś się łuszczył, ja używam oliwki, ale nie wiem czy jest konieczna

co temperatury - u mnie w dzień jest ok 28 i strasznie mnie to martwi. otwieram okno i obawiam się, że go zawieje :baffled: łożeczko stoi naprzeciwko okna. w nocy ubieram pajaca, w dzień body i skarpetki

mam inny problem. mamy mały pokój - nasze łóżko, łóżko dziecka kilka mebli i telewizor. telewizor stoi niedaleko łóżeczka, ale nic z tym nie zrobię i... podłoga koło łóżeczka skrzypi :wściekła/y: z tym też nic nie zrobię, ale ja na miejscu dziecka miałabym nerwice od tego skrzypienia :baffled: w ciągu dnia mam włączone radio albo tv, żeby było jakieś tło zagłuszające to skrzypienie, ale nie wiem czy on nie woli spokoju w dzień,

macie zapalaną lampkę przez całą noc? ja nie mam sumienia mieć całkowicie zgaszonego światła, a kiedy muszę go nakarmić i przebrać tak czy siak potrzebuję światła

Ostatnia edycja:
Natalia w dzień śpi w salonie w łóżeczku turystycznym - telewizor gra, Mati szaleje i w ogóle życie się toczy - córcia chyba już się przyzwyczaiła, bo jakoś jej to nie przeszkadza :-) Nie śpimy przy zapalonej lampce - tylko na karmienie i przewijanie się świeci

Makota ja mam taką małą lampeczkę do kontaktu i na pewno ją będę włączać.

Dziewczyny nie ma dzisiaj tu kilku dziewczyn, albo nie zwróciłam uwagi, czyżby rodziły:D

Lilla o tak paracetamol na amputacje najlepszy:))
Tusiaczek Twoj Szymon przybral 700g, moja tylko 500g w miesiac i tez slysze ze bardzo ladnie przybiera.

Co do temperatur, u mnie jest 30st. Laura w dzien jest w krotkich bodach i w nocy tez, przykryta cienkim kocykiem albo pielucha flanelowa. Okno na noc mamy otwarte, w dzien zawsze balkon jest otwarty i okno w sypialni, w salonie juz nie otwieram bo wtedy jest przeciag.

Makota
u nas lampka swieci sie cala noc, ale taka z bardzo slaba zarowka. Nie wlaczam juz wtedy innego swiatla przy przebieraniu czy karmieniu.

Ostatnia edycja:
Tematu nie zamykalam, chyba ze coś kliknelam przez pomyłkę , idę zobaczyć

ps. Jagódka już coś zdzialałaś? bo u mnie normalnie otwarty jest

Tak, otworzyłam:tak:

Lampkę włączam jak Adaś zaczyna się budzić. Śpimy przy otwartym oknie, zazwyczaj koło 3-4 robi się zimno i zamykam. Adam śpi na płasko, pod główkę rozkładam pieluchę tetrową, bo czasem mu się uleje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Melduję, że ja nie rodzę i raczej nie zamierzam rodzić, choć z cycka już leci na dobre... Ciekawe uczucie. Młoda w brzuchu fika i specjalnie nie przejmuje się mamusią.
Idę przesadzać truskawki.

reklama
Do góry