reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Ale dlaczego nie mozna? Jak np ma gazy.. Czy kolke.
ja karmie z piersi i dokarmiam modyfikowanym bo az tyle pokarmu nie mam dla mojego zarloczka:D

reklama
A mi kolezanka mowila ze pazoknice mozna obcinac dopiero po 3 tygodniach bo poki sa miekkie to lepiej sie wstrzymac.
Naszemu tez by sie przypadalo obciac.
I podbijam pytanie o czapeczke, jak jest goraco to wkladac czapeczke?
Catsun noworodkowe usmiechy to ponoc gazy a nie usmieszki do mamusi :) Chociaz ja wole myslec ze moj maly smieje sie do nas a nie akurat bak idzie :)

Anilewe- Wydaje mi sie ze to bzdura z tym nie obcinaniem.. Bo na co ma to niby zle wplynac? Mojemu i tak te paznokcie sie lamaly same to tak jak by obciac. Ja obcielam delikatnie a nie jakos hardkorowo bo strasznie sie po buzi drapie i to bylo dla mnie jakies wyjscie.. Niestety zadrapania dalej sa wiec niedrapki dalej na raczkach ma:p No chyba ze ktos obetnie jakos b krotko to moze to jakos wplywa na wzrost czy ksztalt plytki.. No z czapeczka tez sie zastanawiam;p

wiadomo takie usmieszki nie sa swiadome:) Moj po zjedzeniu calej butelki usnie i tak ma;) Jest w mlecznym raju:D

Lilly - za dzisiejsze i Hubson - za wczorajsze święto dużo miłości :)

Jak to majonezowe?? z jakimiś warzywkami?? nie słyszałam jeszcze o takim

Magdalenka - a jeśli daję sab simplex, 5 kropel przed każdym jedzeniem to nie będzie za dużo jak jeszcze dodam jakiś probiotyk?? czy to zupełnie inna lekarstwowa bajka i jest ok??

Serg - jeszcze troszke. Jak to jest, że najpierw dzieciaki się pchają przedwcześnie na świat a potem wychodzić nie chcą jak już mogą a nawet muszą

MichALIna - jak tam??
Bellina, Ka.wo, Katka, venus, Magdalenka - pewnie kogoś pominęłam - jak mija kolejny dzień to znaczy ze o ten dzień już bliżej do spotkania z maluchami. Dacie radę :-):-)

majenez dajesz zamiast innego tluszczu. dzisiaj 1,5 babki zjedlismy :)

oto przepis: Babka majonezowa - przepis na babkę majonezową
z tym ze ja wrzucam wszytsko do jednej miski i miksuje, bez zabawy w ubijanie piany itp

Czapeczke bym ubierala jak wieje. cieniutką chociaż.

Grill mega udany, mopsik zrobil furore, Zola byla grzeczna. spala po karmieniu ladnie w wozku. ogolnie cala 4 padnieta do domu wrocila i idzemy spac. mam nadzieje :)

kurde, czytałam was z telefonu i coś mi się z apką zrobiło, bo odpisać nie mogłam... niby logowałam się, a pokazywało, że nie zalogowana jestem....

ja nie zakładam czapeczki, dziś kupiłam kapelusik od słońca, bo czasami wyciągam ją z wózka w słoneczku. a tak to czapka dopiero jak wieje duży wiatr. ubieram na dwór body na krótki/bez rękaw lub rampers, jak już wieczór jest to czasami skarpetki i okrywam tetrówką jak uśnie

sto lat solenizantkom, bo nie pamiętam czy się dodał post czy nie

byłam dziś na zakupach, Zuzia względnie spokojna była, co prawda zaliczyliśmy potrójną kupę i mega płacz, ale potem cyc i dała nawet kawę wypić i rurkę z kremem zjeść :p uwielbiam ch w upały: chłodno, przyjemnie....

Ostatnia edycja:
Catsun , nie daje herbatek do picia. Olek tez sie drapie po buzi, ale rekawiczek mu nie zakladam, bo dziecko musi poznac, co to lapki.

Moj Olek dzis caly dzien niespokojny, wisi na cycku niemal bez przerwy. Padam na pysk. Czyzby koniec sielanki?

Małgorzatkar na kompie też wywalało - jakaś awaria chyba :dry:

Idę spać Kochane - miłęj nocy wszystkim życzę :tak: A jutro rano pobudka i do szpitala - trzymajcie kciuki :tak:

Hej
Ja też cały dzień nie mogłam się zalogować:/

Hubson moja Jula też bardzo szybko podnosiła główkę, także myślę, że nie ma się czym martwić.
Lilla, Hubson - wszystkiego najlepszego:)
Anilewe ja obcinałam prawie od pocztku paznokcie :) A co do czapeczki to ja w upały nie zakladam.
Catsun ja długo się wahałam co do herbatki, ale w końcu uległam. Kiedyś np. za czasów mojej mamy czy sie karmiło piersią czy nie herbatkę się dawało. W niewielkich ilościach ale jednak, właśnie po to żeby nie było problemów z brzuszkiem, lub by je załagodzić jak są. Także ja podaję malutko.

Jula dzisiaj grzeczniutka spała w sumie od 14 do 15 potem jedzenie a potem spała aż do 18.40. Potem ją prtzetrzymaliśmy do 9, kąpanie, jedzienie i spanie :) ZObaczymy ja długo. Jutro mamy wizytę u lekarza bo to jest w 6 tygodniu życia. Także trzymajcie kciuki mam nadzieję, ze wszystko ok:)

Ja też zmykam spać, miłej i spokojnej nocki :)

Hej,

Tak na szybciutko ;-)
Też nie mogłam się zalogować cały dzień, ale widać było, że nie tylko ja, gdyż mało pisałyście.
No i kurcze nie urodziłam w weekend :-p

Kawo kciuki za jutro &&&&&

reklama
Do góry