reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Jak tu odsypiać nockę jak robić trzeba? Ja jeszcze od wczoraj zajmuję się swoją siedmioletnią siostrą, także na głowie mam czwórkę dzieci :) Na całe szczęście siostra jest bardziej skora do pomocy i chętniej pomaga przy dzieciakach, bo ten mój mały leń to całymi dniami leży na kanapie i gapi się w telewizor albo laptopa. Nie wiem już jak przemówić jej do rozumu. Nie ma na nic czasu, nawet na jedzenie. Ostatnio w ogóle nie chce jeść, wmuszam w nią trochę jedzenia. Na obiad planuję zrobić racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, może chociaż to zje. Jedyna rzecz, którą mogłaby jeść całymi dniami to lody. A później kupki biedna nie może zrobić i brzuszek ją boli. Nie robiła już prawie tydzień :/
Masz piecioletnie dziecko i siedmioletnia siostre? Nice hi hi
A co ze szczepieniami...
Szczepicie dzieci?
Jeśli tak to w terminie, czy będziecie opóźniać?
Ja mam szczepieniaw pponiedziałek. Tutaj pierwsze sa w 8tż. i zobaczymy czy córka jest dzielna jak mama czy boi się igieł.

Dziś już Michaliny nie meczylam, bo po cc różnie z nią może być...może być jeszcze zmęczona i nie do życia. Ale jutro pomecze!

Dobranoc mówię i czekam aż ssak sie obudzi na jedzenie, pielucha już zmieniona na spiocha.
Ps. Używa któraś pampers premium? Po ile was wychodzą za sztukę? I czy mają taki pasek przez środek na zewnątrz, co jest żółty i sie zabarwia na niebiesko, jak pielucha pełna? Kupiłam niemieckie pampersy premium i mają taki bajerancki pasek :p
Myślałam ze kazda. pielucha ma taki pasek bo ja kupuje niefirmowe. pampers tylko marke własną drogerii i tez maja taki bajer z przebarwiajacym się paskiem.

Karmi tu ktoś? Czy już nikt tu nie karmi?
Ja karmilam :) Młoda jadla o 21 i chcialam wytrzymać do północy żeby znowu ja nakarmić bo w dzień jadła do 2-3h,ale kolo 23.30 padlam i ku mojemu zaskoczeniu obudziła się dopiero o 1 z mega kupskiem w pieluszce. Zadowolona jestem. Oczywiście darła się strasznie bo i glodna byla, i pewnie pupa ja ppiekła
ale moj maz dopiero jak skonczylam przewijac i lezalam juz karmiąc zapytal czy mi w czymś pomóc. Przydatny poniewczasie.

Noc dobra!

Pampersy premium mialam w rozmiarze 1. Ten pasek istnieje :D premium sa moim zdaniem fajniejsze od zielonych, ale dosalismy zapas zielonych 2 i nawet 3. Malemu nic nie jest wiec uzywam. Swoja droga, pampersy w ten upal sa okropne ! Mam wrazenie, ze malemu ugotuja sie klejnoty rodzinne... :o

Magdalenka - gratuluje !

Czekam tez na wiesci od 2 pakow i rozpakowanych.

Wczorajszy dzien byl koszmarem :( dalam mu espumisan rano i na noc. Noc jak narazie spokojna. Nakarmilam, zmienilam pieluche, sprawdze czy nie zrobil kupy i ide spac

Macierzynstwo mi nie sluzy

Dobranoc

Ostatnia edycja:
Patrze na wasze suwaczki i nie wierze. Nie tak dawno byl czerwiec i tylko kilka z nas odliczalo wiek dziecka, a teraz większość już. Trzymam kciuki za te kilka, które nadal okraglutkie. Ktos ma wiadomości od Ka.Wo?

Jestem. Karmie.
Wstyd sie przyznac ale ja miałam pampki premium i bie zauważyłam paska... A teraz używamy zielonych.

Kupy brak od doby tzn od chwili gdy mały obsral wsYstko zeszłej nocy. Wlasnie go karmie i chyba cos sie zaczyna dziać.
Po poprzednik karmieniu wypiłam herbatkę koperkowa. Zobaczymy z jakim efektem.

Jestem i ja:)
nie śpie od 2ej, bo moja królewna postanowiła a jakże nie spać:/ na męża jestem zła, że w sumie i tak bym nie usnęła. Jak tak to w nocy do małej nie wstaje, bo jest bardzo zmęczony i ciężki okres ma teraz w pracy i potrzebuje się wyspać, no ok, ale jak co do czego to dziś potrafił jechać na ryby i wrócić przed druga. W takim razie od jutra dzielimy się obowiązkami, bo mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie. Nawet nie mam kiedy usiąść i zapłacić rachunki a miesiąc się kończy, a miał on to dziś zrobić.

Co do pampersów to my miałyśmy tylko jedną paczkę jedynek i szczerze to nawet nie zauważyłam tego paska:)) ale nie przypasowały nam te pieluchy i używamy libero- a w sumie to nawet nie mam pojęcia czy w Polsce jest ta firma, chyba nie.

No wracam do sypialni. Spróbuję usnąć, mężowi zostawiłam małą, jest cisza to może mała wredota usnęła.

aa co do szczepień, my mamy w poniedziałek na rotawirus, taką do wypicia. A reszta szczepień dopiero w 3m-cu.

Ostatnia edycja:
Witam i ja nocna zmiane.nakarmilam mojego.ale nie wiem cxy nie zjadl za duzo :/ i boje sie ze mu sie uleje...

Szczepienia...moja zmora.malo co sie orietnuje.i nie wiem jak bede szczepic i na co...nie chce potem zalowac.najchetniej to bym zaszczepila tylko na to co my bylismy szczepienie x lat temu...tych skojarzonych sie boje :( jestem normalnie blada jezeli chodzi o to wszystko..zreszta jak z calym macierzynstwem...czuje sie jak debil czasem...

A mowilam wam ze dzis zesral sie na mnie maly po czym zrobil siku? :)

Co do pampersow.te z rosmana mi nie podpasowaly.biedrona fajna.ale jakos najbardziej pasuja mi te z pampersa biale te z paskiem.moj sika na potege i ten pasek ulatwia mi zycie.no i jego pupa fajnie je toleruje...

Kiedy mam wiedziex ze czas przejsx na 2?nie patrzac na to ze pampers za maly..

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję ze Katka albo śpi albo rodzi.

Mamo bobasa czy szczepienia masz darmowe?

Pola jak herbatka koperkowa zadziałała?

Kopacz ja też jestem zielona z tym macierzyństwem. Lecze pleśniawki od dwóch tygodni i zejść nie chcą, smoczek zużyty używałam bo nie mialam pojęcia że trzeba wymienić. Każda z nas uczy się tego. Zauważyłamzże nawet matki trzeciego dziecka pytają o rróżne rzeczy czyli nie uczysz się tego raz a dobrze ale za kazdym razem od nowa.

reklama
Pola też się zastanawiam gdzie Katka ale bałam się zapytać, żeby nie wyskoczyła z pod łóżka z okrzykiem. Jestem!!!nie rodze!! Na szczęście Ty zapytałaś więc będzie na Ciebie. A tak całkiem serio już...
Katko, jeśli nie na porodówce jesteś to mam nadzieję, że się w końcu wysypiaS:thumbup:

Kopacz ja zmieniłam na dwójki na czuja i jak już to zrobiłam to widzę że jedynki po bokach się ciężko zapinały, teraz jest luz.

Coś miałam jeszcze pisać ale oczy mi się zamykają. Jak się otworzą to napiszę

Do góry