reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Elifit , my używamy zielonych pampersów i walczymy z odparzeniami. Ale to raczej z powodu częstych "mikro-kup". Niestety ciągle się pojawiają. Nie zawsze jestem w stanie uchwycić moment produkcji, a jak spi to tez nie budzę,żeby sprawdzić. No i takie są efekty.

No i troszkę nękają nas problemy brzuszkowe. Lajtowo ale jednak. Próbowałam coś kombinować z moja dietą, ale chyba nawet na wodzie by były,więc zaczynam odpuszczać.
Wkurzają mnie tylko teksty mamy: może coś zjadłaś i teściowej : no ja nie wiem co ty możesz jeść...
Pewnie nic nie mogę i mam powietrzem żyć:wściekła/y:

bałaganu w szufladach nie mam...bo mam półki;-) A serio to nawet udaje mi się trzymać stan początkowy.

Do samotnych mam, ja też zostałąm na 3 dni bez męża. Z pomocą teściowej dochodzącej, ale plan nie przewiduje zbyt częstych wizyt:no:

a co z Arusiem?

zola ma czerwoniutkie tylko kolo dziurki dupnej, zapewne od baków z kleksem. uzywam pieluch 1 bo zaczynalysmy od 0 :)

balaganu nie mam w szufladzie bo rzadko coreczke przebieram, jest tak cieplo ze wozi sie w samej pieluszce, lub body. poki czyste to dzien i noc.

wrocilysmy z ryneczku, a teraz z piesem trzeba isc. nakarmilam i zaraz do wozka znowu zapakuje.

no właśnie a co z Arusiem :)
My byłyśmy z córcią na zakupach i sprzątałyśmy dom...jaka ona jest pomocna :) obiad zjedzony teraz druga tura wydania obiadu odbędzie się jak mój mąż wróci z pracy.
Generalnie widzę że wy pampersy używacie, a moja córka nie mogła nosić pampersów bo miała ciągle czerwoną pupę ..ale to było 8 lat temu :)

Ja byłam dziś na zakupach. Nawet córka grzeczna była i dała mamie pooglądać bzdury ;-) kupiłam śliczną lampkę nocną do sypialni i jestem zadowolona.
Druga tura dnia odbył się pod znakiem krzyków i wycia o wszystko. Gdy dziecię padło w końcu mogłam się zabrać za obiad.
Trzecia tura będzie jak.mąż z pracy wróci. Jestem na niego obrażona. Jak się zajmie.Natalką to spokojnie będę mogła ogarnąć rzeczy które wręcz blagalnie na mnie patrzą :-D

My uzywamy baby dry. Tescie kupili 4 paki. Mecze jeszcze dwie. Sa strasznie sztuczne moim zdaniem. Mam tez baby dream - wg mnie lepsze od baby dry.

Pomiedzy posladkami mamy czerwone - od kleksow...

Adas spal dzis 2 razy po 15 min i raz godzine

Elifit - co z Aru?
Malgorzatka - trafne sa wybory Oli? :p

małgorzatkar obiło mi się o oczy, że pytałaś o pampersy premium. My używamy i jest przez środek pasek, który zmienia kolor. Ale dopiero po twoim poście odkryłam to ;-)

Ja nie nadążam nawet z czytaniem. Do tego mam zapalenie piersi :-( źle mi bardzo.

Aru idzie do szpitala bo ma zapchane jelita :(

Makota to czerwone to odparzenie. Działaj.

Arabelka współczuję. Kapusta pomaga i ssak na cycu

Ostatnia edycja:
reklama
Elifit to życzę dużo zdrówka dla synusia :)

ja używałam dla córci pieluch dada i byłam z nich zadowolona nie miała odparzeń, ale wiadomo co maluch to inna pupa i skóra :)
Katka nie obrażaj się na męża, bo na poród rowerem pojedziesz :-D to tak na rozluźnienie hehe

Do góry