reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Dziecko mi sie rozregulowalo :szok:
Wstal o 24 i o 2, gdzie zawsze wstawal o 1 i 4. Ciekawe ile pospi, bo slysze jak sie wierci.

Kopacz - ja mam jazdy na spacerze zaraz po przebudzeniu. Gdziekolwiek bym nie byla i cokolwiek by sie nie dzialo. Przewaznie mecza go piardy. To go budzi i wtedy placze. Nie mam na to rady :(

reklama
Witajcie na nocnej zmianie moja mala miala kontrole i strasznie nie lubi lekarzy bo placze jak najeta ale jakos ja uspokoilam dwie butle jedna o 24 a druga teraz i spi u mnie na rekach i slucha vivaldiego wiosna to na tym lubi zasypiac.
aktualnie wiecej karmie butelka nanem1 ale cyca tez je i wazy 4 kg i ma 6 tyg.
Ma jutro badanie krwi ze wzgledu na hipotrofie ale urosla i wazy dobrze :-) i jest zdrowa.
jak mala placze to i syn wstaje dalam mu dzisiaj na noc pieluche z tetry i cerate bo probuje go odpieluchowac bo ma dwa i pol roku.
no ale i tak bedzie nosil pieluchy bo ma rechabilitacje na chodzenie i mowe zeby lepiej ulladal zdania.
swoja droga to ciekawe jak ona to zniesie.Biedactwo moje male:-(

Czytałam o pierwszej nocną i już nic nie pamiętam. Coś na automacie lecę tą nocną zmianę ostatnio. Nadrobię Was rano, znaczy o jakiejś normalnej porze:D

Z tego co pamiętam.
Ślinienie to normalne na tym etapie pchanie rączek do buzi też.
Elifit współczuję. Nie wiem jak Cię pocieszyć:confused:

Kopacz - ja znam takich ludzi których dziecko gdziekolwiek nie wyszli na spacer to się darło. Z początku się przejmowali wiadomo a potem pełen luz niech się drze więcej powietrza złapie ;-) czasem nic nie poradzisz.
A szkoda sobie rwać włosy z głowy.

Undomil - ja muszę się nauczyć odciągać. Ojoj nawet jakbyś miała 70C lub D to i tak fajnie bo ja to mam balony giganty :-D na szczęście już nie bolą.

Konwalia - moja córka zaczęła znów sikać w majtki :-( coś mi się jednak wydaje że na złość nam... A zaraz idzie do przedszkola. W czwartek mam spotkanie tam to zglosze ten fakt. Zresztą jak biorą maluchy to chyba zdają sobie sprawę jak jest? Szkoda mi tak tego jej sikania bo postępy zrobiła super a teraz dupa :-(

Ja się melduje na nocnej. Mały ciagnie a.ja.myślę o wypróbowaniu mojego nowego laktatora tylko nie ma kiedy bo.dziś opróżnienia.do zera. Muszę też kupić stanik tylko najpierw.rozmiar ustale, bo 70b to już nie będzie...

Kopacz a jaka jest różnica między tymi miejscami? Może.chodzi o coś konkretnego? Hałas, wyboje?

No chyba nie trzeba tlunaczyc czym sie rozni wies od miasta... :)

Elifit, wlasnie. Mialam zapytac na nocnej zmianie, czy on tak celowo, ale zapomnialam :/

U Adasia znowu kolki... W dodatku zasypia tylko przy cycu, a kiedy biore go na odbicie sie budzi :( ostatnio darowalam odbijanie, to zaczelo sie ulewanie... Niech to sie skonczy...

witam

Ola posikuje czasem w majtki, znaczy zapomina się i popuszcza, a potem biegnie na nocnik z alarmem, ze majtki osiusiane... Ale myślałam, ze gorzej będzie. Teraz od tygodnia w nocy też już bez pieluchy jest.

Zuzia ma.katar... Buuuu.... Ola już prawie nie ma kataru. Ja jeszcze mam katar...to tak w skrócie co u.nas...

Kopacz moja Ola miała awantury na jezdzenie w gondoli, każdy spacer jak tylko sie obudziła, kończył sie krzykiem. Trzeba było spacerować w czasie snu i to spacerować, a nie siedzieć na ławce, a w ostateczności wracać z dzieciem na rękach przeszlo z czasem

Konwalia do odpieluchowania polecam kupić majtki z bohaterem z bajek :)

dzień dobry
o północy 1,5h bujałam sie z mala na rekach i walczylysmy z kupa. w koncu termometr znowu poszedl w ruch i zasnela. Ale to nie koniec bo od rana znowu sie prezy. A kupy po nocy w pieluszce nie było.
Pojade dzisiaj delicol kupic. Ale brzuszek ma miękki - myslalam ze przy takich problemach brzuszek bedzie twardy...

katka - jak braknie mojego mleka to pójdzie w ruch MM - ja nie moge tak tu sie wiezic. i ocziwiscie fitness jak tylko dam radę. A co tam u twoojej sasiadki palacej w ciazy?

kopacz - ja z tymi spacerami nie pomoge, bo tez mam problem. To wszystko u mnie wiąże się z tym że mała nie chce lezec ani chwili sama. czyli w wózku tez jej się nie podoba i tylko na śpiocha leży.

No moj tak ma tylko w miescie.ze sam nie wie czego chce i ryczy.czasem zdazy mu sie spac...a na podworku na wsi usnie albo sobie oglada i jest git.

Mam problem. J kolezanki z pracy chca cos kupic malemu.macie jakies pomysly?pomozcie...dodam ze lezaxzek juz mamy i karuzele ;)

reklama
Kopacz a mata edukacyjna?
Michalina, kup sobie windi, czopki i zostaw ten termometr, bo w końcu dziecku krzywdę zrobisz, jak się poruszy i włożysz za głęboko.:sorry:.
Dzieci się ślinią, bo ślinianki dojrzewają, przejdzie - następny rzut przy ząbkowaniu.
Czytam dalej..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry