reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Katka, mnie akurat jest cały czas gorąco. Od samego porodu. A właściwie jeszcze jak byłam w ciąży. W nocy aż czasem budzę się mokrusieńska. Co do krwawienia to ja krwawiłam całe 6 tygodni, oczywiście nie codziennie, ale zdarzało się. Później miałam jeszcze dwa incydenty po 2 dni i skończyło się. Od tej pory nic.

Dziewczyny ja teraz będę się rzadziej udzielać, bo mąż wrócił. Muszę mu poświęcić trochę czasu, bo jeszcze się obrazi, że siedzę przed lapkiem zamiast z nim rozmawiać. Postaram się czytać Was na bieżąco. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) Trzymajcie się wszystkie :*

reklama
Haj

Katka tak to pierwsza wizyta.

Limonka możliwe że płodność powróciła szczególnie jeśli dokarmiasz lub przerwy nocne są długie.

U nas nocka piękna z jedną pobudką o 2 a potem 7 :) za to wczoraj cały dzień nie spała i tylko cyc. Piersi mam miękkie . Czyżby kryzys?

Charczenie od urodzenia jest w nosku Zuzi. Frida codziennie.

Dziś idziemy na festyn z dzieciakami.

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak wy tu zaaczacie zdj bo chcialam sie was poradzic czy to co ma maly na glowie to na pewno ciemieniucha i strzelilam fote

Ja mam pytanie z innej beczki. CO ZROBIĆ NA OBIAD?

Mąż kupił polędwiczkę wieprzową ale nie mam pomysłu co dalej.

Najtrudniejsze dla mnie jest wymyślanie tych obiadów,żeby dziecko zjadło, matka karmiąca ;-) i mąż który ucieka jak słyszy "mięso gotowane lub duszone". :wściekła/y:

Dziewczyny kochane- ja też mam pytanie. Widzę że wasze dzieciaczki śpią już długo w nocy. Ja mam taki problem ze moja corka śpi od 20 do 23-24 potem do 3 a potem zasypia i budzi się co godzinę. Na dodatek ostatnie dwa dni w ogóle nie spala w dzień tzn tak po 1, 5h. Oczywiście wszyscy naokoło mi mówią że pewnie nie dojada. I wczoraj postanowilam ją dokarmic na noc i spała faktycznie dłużej. Myślałam że może to kryzys laktacyjny ale pokarm w pietsiach jest tylko ona ssie po 5min, nawet nie zasypia ale buzki nie otwiera i za 1, 5h znowu jest glodna. A może to skok rozwojowy? Co myślicie?

Kopacz - moj juz panuje nad glowka (jako tako) miesci sie jeszcze, wiec poczekam na grubsze ubrania i wtedy sie pozbede wkladki

Darunia miłego czasu spędzonego z mężem:):p

Mika jeśli nie gotowane i duszone to może pieczone? Też nie mam pomysłu na obiad chyba do mamy pojedziemy;)

Floriana jak dziecko nie je aktywnie to próbuj ją budzić. Nawet odstaw na chwilę i za chwilę przystaw znów do piersi. A to że po mm śpi dłużej to normalne, bo ono dłużej się trawi.

Moje dziecko właśnie z pełnym zaangażowaniem tańczy przy 4fun.tv włączyłam mu pół godziny temu i od tej pory nie ma dziecka. Eh, obawiam się jednak że będziemy mieć inny gust muzyczny:p
A ja mam lenia, zjadłam śniadanie, góra naczyń w zlewie a mnie się nic nie chce. Mężu miał wrócić o 11 z pracy i go nie ma. Ej no dwie po już:p

reklama
Floriana poczekaj czy minie. Raz jest lepiej raz gorzej. Moja też miewa gorsze noce. Po mm z reguły dzieci śpią dłużej tylko co na to twoje piersi skoro pokarm jest?

Mika duszona polędwiczka mniam. Możesz też ją upiec

Kornela moja Zuza ma na łukach brwiowych taką żółtą łuske która się łuszczy. Już z brwi schodzi tylko po środku zostało

Do góry