reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Tusiaczku- Wiem, wiem:) Popytaj dziewczyn czy maja jakies remonty to sie wprowadzisz:p

Limonka- U mnie maly spi w nocy w lozeczku ale w dzien jak zasnie mi na rekch i go tam wloze to placze nie wiem czemu wiec go tam nie daje tylko do bujaczka albo na nasze lozko na srodek.

Makota- Ale pytasz o kolke czy w sensie czy jeszcze ja miewam;)? Jezeli chodzi o to 2 to odp brzmi : nie:)) Z koncem ciazy odeszly w sina dal:)) Dzieki ze pytasz:* Oby kazdy spacer z Adasiem byl juz tylko taki jak to dzis opisalas;) Lacidoenter jest tylko na kupy czy tez na pierdy?? Albo jelita!

KasiaSierpien- Na pewno odsypia stresy;)

Seroise- Kurcze ja tez sie zastanawiam czy nie przejsc na inne mleko... Masz jakies opinie, cos polecane?? Bo mnie juz wku**wi ten Bebilon.. Ja bralam tydzien sab simplex nie bylo jakiejs zmiany i odstawilam bo po co mam truc dziecko skoro gowno to daje:/:/;/ :(
Ja juz tydzien calymi dniami na reksch malego nosze.. A jsk spi sam i sie zrywa to go musze uspokajac przez to czasami. Polozenie na brzuszku u mnie pomaga ale na chwile:/ Po 5 min sie zlosci. Tez lacze sie w bolu i mam nadzieje ze sie u nas cos poprawi.. Czym sie kierujesz wybierajac mleko? Moze ktos cos Ci poleca? Ja juz jestem w rozsypce z tum mlekiem:/

Pola- Ja mysle tylko nad pneumokokami.. Szczepie tez normalnie..

Kornela- Dobrze ze nie spadl. Ale moze zle go zwazyli? Mi ostatnio mojego Hubiego zle zeazyli;/ No na jakiejs starej wsdze i nie umiala jeszcze bsbka tego ciezarka ustawic;/ A w domu wiecej wazyl na mojej elektrycznej wadze.Bedzie dobrze:*
Waga w domu dobra rzecz! Naj kupic uzywana... Waga to waga. Ja dostalam od kuzynki meza.
Edit: teraz przeczytalam ze masz nakaz wazenia.. Trzymam wiec kciuki za wage:*

reklama
No to mamy slub i chrzest 25 pazdziernika :tak:

Przez wizyte u ksiedza nie wykapalismy Adasia. Mam nadzieje, ze sie nie gniewa :p probuje go uspic w lozeczku. Jakos nie mam serca zostawiac go w lozeczku, ale poki co nie placze.

Catsun - chodzilo mi o ataki kolki ;) my dostalismy lacidoenter na kupy, ale przez to skonczyly sie u nas problemy z kolkami. Sa duzo rzadziej.

Ostatnia edycja:
Makota koniecznie pochwal się sukienką. Kup krótką ecru. Będzie namiastka ślubnej. I nie rezygnuj z pamiątek. Weź porządnego fotografa :tak:

Coś od szczepienia Zuzia marudzi wieczorami a dziś jeszcze wstała z płaczem i prawie się zapowietrzyła :szok: pewnie jej się przychodnia śniła.

Ciekawe z tym 6w1.

Która pisała o tym że jej z piersi wręcz sika mleko??? Bo mnie od wczoraj też to się zdarza. Za pierwszym razem się wystraszyłam hehe biedne to moje dzieciątko, oberwało mlekiem :-( pierwszy raz widziałam takie coś :-D fontanna!

Kupiłam dziś spodnie, jeansy i cieszę się bo mniejszy rozmiar. Tylko co z tego jak tyłek (czyt. Dupsko) wciąż wielkie, tłuste itd... O udach nie wspomnę. Mimo wszystko wierzę że jest dla mnie nadzieja na schudnięcie :p

Ostatnia edycja:
Kurde ale wieczór:baffled: Jakieś masakryczne pierdy szły i darł się (a raczej piszczał) jak opętany. Od dwóch dni daję biogaię i od dwóch dni jest tragedia z brzuchem wieczorem i z rzyganiem całodniowym, kupki bardzo się poprawiły śluzu jest o jakieś 75% mniej, ale te kolki mnie dobijają. Do tego jeszcze śpiący, a nie mógł zasnąć, bo go pierdziochy wybudzały - spał dziś bardzo krótko w dzień. Łeb mnie boli i ledwo na oczy widzę. W końcu padł chwilę temu u męża na kolanach, bo już mnie tak cycki bolały, że nie dałam rady. Teraz maltan, woda mineralna na siłę wlewana do żołądka i idę do wyrka. Boże niech jutro będzie lepiej.

hej hej
nareszcie przestało lać :) podobno jutro juz słonko. oby
Ja szczepie tylko tymi obwiązkowymi. Myślałam nawet nad tymi refundowanymi ale po konsultacji z pediatrą zdecyduje sie jednak na skojarzone.
Młoda przytyła już dwa kilo
A tak to nuda. Kupiliśmy drzwi także już coś do przodu, no i wizyta w Ikei zaliczona, coś tam wybrane. Teraz tylko czekać na koniec remontu :/ a to ciągnie się jak flaki z olejem

Catsun - u nas po bebilonie pepti była rzeźnia, po zwykłym Nan wszystko wpożądku. A niby tamto miało być łatwiejsze w trawieniu

Bellina - oby Lilce już przeszło. Kciuki

Limonka
- nie marw się tym spaniem. Moja też cały dzień śpi i wczoraj i dzisiaj, budzi się tylko na jedzenie, czasem takie dni są. Zapewne dzieciaczki nie zagłodzą się :*

Nasz niedzielny wypad w góry zupełnie się nie udał. Lało, wiało, Igi nawet z auta nie chciał wysiąść co mu si e nie zdarza. Ale za to w piątek jedziemy na 3 dni a zapowiadają słonko więc mam nadzieję że coś z tego wyjdzie

Catsun u mnie też tak było, że w dzień nie chciała w łóżeczku ale już od 3 dni śpi tylko w łóżeczku. Fakt, że czasem troche płacze ale uspokajam i kłade znowu. No i działa:)
Makota to ślub i chrzciny w moje urodziny masz hehe :)
Jagódka współczuję dnia :/

Córcia leży w łóżeczku i usypia :D Jestem z siebie dumna :D:D Ja za to padam, byłam dzisiaj na zumbie :D:D Super się czułam chociaż mało płuc nie wyplułam. Teraz ze mnie zmęczenie wychodzi, oczy mi się zamykają więc dzisiaj chyba wcześniej pójde spać.

U nas też leje, ale u mamy nie, więc jest nadzieja (chrzest u mamy mamy).
Zuzia dziś przespala prawie cały dzień! I śpi znów... Ale ja też dziś spiaca....odebralam wyniki, glukoza ok, morfologia piękna, tsh za wysoko, już wiem, czemu taka snieta ostatnio chodzę...trza euthyrox zwiększyć i będzie ok.
Współczuję wam tych kolek...

Makota gratuluję ustalenia daty!
Od razu też sie pochwałę, moja siostra za rok 4lipca slubuje. Mam focha na nią takiego na pokaz, ze mi się w termin roczku wbila i w związku z tym roczek na jej weselu wyprawie :D chodzi i sie focha teraz.na.mnie, hihi

reklama
Muszę was nadrobić bo nie wiem co u kogo słychać...

Jagódko widzę że u ciebie ciężko jak u mnie. Maltan też cały czas w użyciu u mnie i woda wlewana litrami :/

Co do chrzcin to wyobrazcie sobie że u nas są o 17! Co za absurd. Goscie pojadą zaraz po do domu bo mają ponad 300km a w pon do pracy (rodzina męża).

Dzisiaj dałam małej cyca w dzień na leżąco i poszlam spać a mała ciumkala - wiem ze to niepedagogiczne ale... Jak sie obudziłam godzinę później to czulan się o niebo lepiej.
Ale za to teraz nie chce się spać... idę się zmusić.

Do góry