reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

U nas kolejna noc przespana 21.00-7.00 :) Jak Mały będzie tak spał jeszcze z tydzień to myślę, że mąż będzie mógł do nas wrócić ( w sensie do sypialni ) hurra :D
Boję się troszkę tylko, że Małemu odwidzi się przesypanie nocek i zechce jeść a moje cycki już odzwyczają się od produkcji nocnej...

A co do tego patrzenia na mnie, to u nas też raczej to zależy od widzimisię Małego jak chce to patrzy na mnie, jak mu się znudzi to w sufit i matka sobie może wtedy wołać i miny stroić a on robi swoje ;)
Wczoraj jedynie mnie wielka radość spotkała jak po nocy zaczął się wybudzać i ja stanęłam nad jego łóżeczkiem zawołałam go a on tak otworzył oczka zaspane, przyjrzał się i uśmiech dookoła głowy :) Serce mi się stopiło :D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry. Mam nadzieję że będzie dobry. Aaale mam nerwy na mojego chłopa. A mimo wszystko nie chce mi się drzeć na niego. Gadać mi się z nim nie chce ani nawet patrzeć! To sobie wyobrazcie ;-)

Noc spoko, czyli jak zwykle.
Ssak właśnie zasnął najedzony.

Byłam na wizycie. Waży 4160g :-) taki mały klocek :-)

Na zebraniu w przedszkolu też byłam. Aż mi się dziwnie głupio zrobiło. Poszłam karmić do drugiej sali, zaprowadziła mnie tam dziewczyna która będzie opiekować się grupą Natalki. I mówi że mnie zupełnie nie poznała. Że w ostatniej chwili się kapnęła że ja to ta.... Tu się zacięła i rękami tylko pokazała (chciała pewnie powiedzieć gruba) pani z zebrania w czerwcu.... Powiedziałam taaak byłam bardzo spuchnięta... Wiem o tym.
Kurde! Ja musiałam wyglądać jak potwór :-( jak spuchnięty potwór. Mam nadzieję że mnie tak nie będą ludzie tylko kojarzyć....

Idę jeść bo mnie skręca z głodu.

Mój Bartus też przespał 6 h ciągiem to już 5 taka noc z rzedu i w ogole jakiś senny od wczoraj jest. Dziewczyny wezcie mnie oswieccie bo kurcze lekarz kazal mi podawac delicol PRZED kazdym karmieniem a ja sie wczoraj w necie natknelam na info ze nie nalezy podawac go na czczo wiec pytam Was jak moze byc przed karmieniem nie na czczo? Lekarz jeszcze zaznaczal, że przed karmieniem a nie w trakcie czy po.
Juz mi sie watpliwosci pojawily czy robie cos zle.
A ipytanie do dziewczyn, ktore robia chrzciny w lokalu ile placicie? Bo ja bylam wczoraj w restauracji u mnie w miejscowosci i tu jest 95 zl za osobe + swoje ciasto, alkohol, owoce i napoje.

jagodka a ile wazy Twoj Adas? Bo pamietam ze on tez mial poczatkowe problemy z przybieraniem jak moj Bartus.

Kasia - no to faktycznie buc z tego lekarza. pewnie jakiś stary dziad
Undomiel - i nas USG bioderek też trwało 3 min i lekarz pozostawiał wiele do życzenia. grunt, że bioderka OK

buźkę przemywam przegotowaną wodą

mam dużo na głowie, więc rzadziej będę podczytywać. Adaś ostatnio dobrze się czuł, miał humor i dużo spał. teraz piardy go męczą, humor ma taki sobie i mało śpi. wczoraj usypiałam go 5 godzin, co zwykle zajmuje mi max 2

ja płacę 80zl albo 85, nie pamiętam, swój tort i alkohol, z tym że ja robię w małym miasteczku. niby u rodziny, ale liczymy się jak każdy normalny klient, tak jest lepiej, potem nie ma nikt do nikogo pretensji. a to co byśmy jakoś mniej zapłacili, po prostu dziewczynki dostaną w prezentach :p

Cześć Dziewczyny!

Od dziś jestem sama w domu, więc będę tu częściej zaglądała :tak: U nas ogólnie ok, ale po wizycie u dziadków dwoje dzieci z katarem, a ja z bólem gardła wróciłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Córka pierwszy raz zachorowała jak miała pół roku, a mały ma tylko m-c a już muszę z katarem walczyć :no: Na szczęście przynajmniej jak odpukać jak na razie brzuszek się uspokoił, mam nadzieję, że tak zostanie. Dziś mamy usg bioderek, mam nadzieję, że wszystko ok.

Jak czytam, że wasze maluchy 7h przesypiają to w szoku jestem i podziwiam :-) Mój na razie chyba 5 nie przekroczył ciurkiem, ale za to śpi i w nocy i w dzień, zasypia w samochodzie, w chuście, a nawet od wielkiego dzwona sam położony w łóżeczku jeśli nic mu nie potrzeba :tak:

Nadrobiłam trochę, ale z pamięcią krucho, więc tylko w skróćie napiszę:
- chrzciny chcemy wyprawiać dopiero w maju przyszłego roku, więc z cenami nie pomogę
- Kasia - nie lekarz tylko palant :angry:
- Tusiaczku - zaaplikuj sobie dużą porcję zakupów i zagryź dobrymi lodami - życie od razu wyda się piękniejsze :tak:
- Makota - mam nadzieję, że wrócą lepsze dni :tak:
- buzię przemywam albo przegotowaną wodą, albo solą fizjo

Aaaaaaaaa zapomniałabym dziś mały kończy miesiąc :-D

Kornela Adaś nie miał problemów z przybieraniem, on po przejściu z mm na pierś spadł z 2980 na 2750. Teraz przybiera po 240-270g tygodniowo. Teraz waży jakieś 4kg
Właśnie jemy po godzinnej drzemce, przebieram towarzystwo i spadamy na dłuuugi spacer, bo piękną pogodę mamy:tak:

Mój genialny mąż zaspał dziś godzinę.. I tym sposobem będę z dziećmi sama godzinę dłużej:crazy: Zdążyłam go jeszcze opierdzielić rano.

Delicol przed każdym karmieniem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry