reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Ja od południa sklep, przedszkole, plac zabaw, pakowanie nas (ogarnąć 4 osoby na chrzciny z pomagajaca Ola to sztuka...), podróż do rodziców i dopiero teraz weszlam. Dziś ogólnie 5rocznice ślubu mamy z chlopem moim kochanym :)
Mam wrażenie, zemoj brzuch robi sie coraz większy.... Kg schodzą, już może z 200g mam ciazowych tylko... I jak wciagne brzuch to też taki wystający zostaje, taki dziwaczny...poza tym dziś mnie rana kluje i boli, tam w środku, chyba trochę przeforsowalam się....
Ps. Rocznicę wczoraj mieliśmy, właśnie się kapnelam, ze już sobota

Małgorzata może tylko takie wrażenie z tym brzuchem? A jak sama skóra? Mnie brzuch fajnie się wchłoną ale skóra taka, wiadomo jaka.
Jeszcze krwawie ale zastanawiam się czy mogę chociaż brzuszki zacząć robić czy lepiej poczekać ???

Wszystkiego najjjjjjlepszego z okazji rocznicy ;-)

Katka ja jestem:D:D:D a już myślałam, że wszystkie dzieci śpią całe noce, a na śniadanie jedzą tosty.

No miło widzieć że nocna działa.

Małgorzatkar, to najlepszego:):) dzisiaj tez możesz świetować, bo dobre wesele rozkręca się po północy;):p

Katka wiem ze są jakieś ćwiczenia, które można już w połogu, ale musiałabys się zorientować konkretnie. Ja się nie wypowiem, bo ja z tych leniwych i czekających na cud:p A nie Przepraszam, rowerek uskuteczniam:D:D

Ostatnia edycja:
Katka witam, młoda zjadła i teraz czekam jak zaśnie, boję się ją zostawiać, bo zdarza jej się ulać, więc zawsze siedzę trochę przy łóżeczku niestety przy jedzeniu jej się nigdy nie zdarzyło zasnąć, zresztą ona je z butli i pochłania 120 ml w niecałe 10 minut :o oby niunia dała Ci pospać :tak:

malgorzatka - podziwiam Cię za to, że jesteś tak świetnie zorganizowana :tak:, gratuluję rocznicy, życzę Wam wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużo miłości i pociechy z dzieciaczków! 5 lat to już całkiem nieźle: D

ogólnie mam wrażenie, że dziewczyny, które mają już 2 albo więcej dzieci lepiej sobie radzą niż my pierworódki, wiem, że sporo rzeczy się zapomina jeśli chodzi o obsługę malutków, ale my dopiero się uczymy, wcześniej było o wiele mniej obowiązków, praca, ew. studia, a tak to miałyśmy labe, a wy już od jakiegoś czasu prowadzicie bardziej intensywny tryb życia :tak:
Ja ciągle nie mogę się ogarnąć, brakuje czasu, a czesem jak mam chwilę to nie mam siły, ani ochoty na gotowanie, sprzątanie etc., wierze, że to minie i z czasem się lepiej zorganizuje :tak: kiedyś jak jeździłam do siostry to się dziwiłam, że ma wiecznie bałagan, a przecież siedzi z dzieckiem w domu i to na dodatek w kawalerce, jednak trzeba czasem czegoś doświadczyć, aby zrozumieć :D mojemu M wcale nie przeszkadza bałagan i przez to też do sprzątania się nie garnie...

mam nadzieję, że młoda szybko zaśnie i pośpi choćby do 6... jak narazie się wierci, ale ostatnio jak jej nic nie dolega to ładnie zasypia w łożeczku :tak:

Dobranoc:*

A ja mowie witam i dobranoc ;)
bellina nie ma za co. Co do oczka my mamy niedroznosc kanalikow i mmm wykonywac masaz 3xdziennie po minucie, al sie nie da. Jednakze juz 1xdziennie daje poprawe.
Nikogo prawie nie ma bo duzo dziewczyn ma chrzciny tak jak malgosia i elifit.
Jagodka w skrocie z nabialu nic nie moge.
na czczo ok 2 szkl cieplej wody pozniej platki owsiane z olejem lnianyn i olejem.kokosowym, 2 sn. Kielbaski, parowki, losos wedzony, jajka z dobrego zrodla. Obiad to zupa na warzywach bez zabielania, smietany i makaronu i kilka wariacji 2 dania. Na kolacje zupa z obiadu. Czas po ktorym widac zmiany to tydzien do 10 dni. Jezeli pytasz czy dziala to tak dziala. Malego nie boli brzuszek, nie robi kleksow, ale jego kupki sa co kilka dni. Jezeli zgrzesze to to od razu widac w ulewaniu, bolach brzuszka. Przepraszam, ale nie ogarniam dnia i nie mam kiedy dokladnie napisac..m

Karmienie nocne nr 2 ;-)

Tusiaczek ja podtrzymuje tradycję nocnej zmiany co by nie wymarła jak dinozaury ;-) moja tosty to tylko w płynnej postaci... Wybredna jakaś :-D

Seorise? A jak bierzesz do odbicia to ile razy beknie? Może podtrzymaj dłużej. Moja Natalka miała tak że musiała 2 razy beknąć bo jak nie to ulanie pewne. Sami to wyczailiśmy. I po jedzeniu dziecko połóż na boku ale to na pewno wiesz.

GiB witaj ;-)

Przy karmieniu numer dwa internet mi się wysypał i nie mogłem się zameldować, ale jestem przy trzecim ostatnim.
U mnie to zawsze taka trochę loteria z tym trzecim karmieniem. Bo albo Młodzież teraz padnie jeszcze na godzinkę lub dwie, albo uzna to za śniadanie i postanowi zacząć dzień.
Ciekawe jak będzie dziś...

Jakby nie było mówię już wszystkim dzień dobry i życzę miłego dnia.
Hmm właśnie oglądam pogodę w tv, nie zazdroszczę dziewczynom, które mają chrzciny w weekend:confused::eek:

Dzień dobry:)

próbuję Was nadrobić ale mam jeszcze 8str. Chciałam zapytać ile kupek dziennie robią Wasze dzieci, Wczoraj próbowałam się dostać do pediatry ale nie przyjmował Misiek nadal ma pieniste kupki:( W niedzielę mamy chrzciny a raczej dopełnienie chrztu martwię się czy z nim wszystko w porządku:( Proszę o odp Misio skończył 8 tygodni a kupki są po każdym karmieniu piersią co 3h jedynie w nocy ich nie ma.

reklama
Jagódka, co robisz z tym odciaganym mlekiem? Ja tez odciagam niemal co wieczór. I mrożę.

Mrożę. Tylko ja jedną porcję ściągam wieczór-ranek-wieczór:-(

Kurcze ja właśnie nie umiem się ogarnąć, kiedy sobie odciągać... Ja też mrożę. Kupiłam pojemniki z Aventu. Te pierwsze buteleczki - sierpniowe - będą na październik jak pójdę na studia. A może jeszcze wcześniej się zużyją bo dwa razy w tygodniu chcę iść na korki z niemieckiego od września. Więc nie wiem czy zawsze zdążę małą nakarmić przed wyjściem.

Ja ściągam wieczorem godzinę po ostatnim karmieniu i jak się da to przed pierwszym karmieniem rano - i to jest najbardziej płodne w mleko ściąganie.
No właśnie dziewczyny jak wy odciągacie?? Po wieczornym karmieniu ?? Robicie jakąś przerwę??

Limonko - jak wyżej
Jagodka w skrocie z nabialu nic nie moge.
na czczo ok 2 szkl cieplej wody pozniej platki owsiane z olejem lnianyn i olejem.kokosowym, 2 sn. Kielbaski, parowki, losos wedzony, jajka z dobrego zrodla. Obiad to zupa na warzywach bez zabielania, smietany i makaronu i kilka wariacji 2 dania. Na kolacje zupa z obiadu. Czas po ktorym widac zmiany to tydzien do 10 dni. Jezeli pytasz czy dziala to tak dziala. Malego nie boli brzuszek, nie robi kleksow, ale jego kupki sa co kilka dni. Jezeli zgrzesze to to od razu widac w ulewaniu, bolach brzuszka. Przepraszam, ale nie ogarniam dnia i nie mam kiedy dokladnie napisac..m
Kiełbaski i parówki w większości mają mleko:confused: Jajka to też nabiał przecież. Łosoś alergizujący, a wędzonego na zimno wcle nie można podobno.. Nic nie rozumiem:baffled:

Dzień dobry:)

próbuję Was nadrobić ale mam jeszcze 8str. Chciałam zapytać ile kupek dziennie robią Wasze dzieci, Wczoraj próbowałam się dostać do pediatry ale nie przyjmował Misiek nadal ma pieniste kupki:( W niedzielę mamy chrzciny a raczej dopełnienie chrztu martwię się czy z nim wszystko w porządku:( Proszę o odp Misio skończył 8 tygodni a kupki są po każdym karmieniu piersią co 3h jedynie w nocy ich nie ma.

Adaś robi 3-4 na dobę

Do góry