reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Pola fajnie że masz smoka, u nas ten wynalazek się nie przyjął, a budzenie z płaczem też się zdarza. Wtedy sprawdza się noszenie wyłącznie:banghead:

Lilla jak chcesz zejść z koloru do naturalnego proponuję Nizoral:thumbup:

reklama
Obudził mnie o 6 rano! To przecież środek nocy [emoji49]
Ja się tak nie bawię [emoji36][emoji30][emoji25]

My tez bez smoka, na razie nie ma nocnych pobudek z płaczem, ale to pewnie kwestia czasu...

Edit: zrobił wieeeelką kupę i poszedł spać.
Uffffff

Ostatnia edycja:
niestety ale juz dzien dobry
młody wstał o 6 na karmienie.. no i juz przeciez za pozno aby pojsc dalej spac. w nocy butle zjadł eż tylko polowę.. nie wiem... może mu tyle starcza???? aaa nie pochwaliłam się. odkąd dokarmiam w ciągu 2tygodni młody przybrał pół kilo!!!! no i teraz sie martwię czy to nie za dużo :) jhehhe pewnie nadrabia. tyle tyją noworodki a nie duże szkrabki. może dlatego je mniej??? nie no bez sensu, waży dopiero 7100g. a długi na 70cm. nosi ciuszki na 74 a wszystkie za szerokie.
nie długo drzemka może też się położę.

z innych tematów. dostaliśmy kredyt na mieszkanie. nie długo pójdziemy podpisać. klucze dostaniemy gdzieś ok 10stycznia.... no i się zacznie. stan deweloperski, więc sam beton. a trzeba szybko wykonczyc.

u nas budzenie z płaczem też jest. o czym pisałam. pomaga tylko na rączki i smok. bez podniesienia sie nie uspokoi....

Pobudka o 5:30 nakarmilam i porzuciłam żeby mąż się zajął- po wczorajsxej aferze nawet nie jeknął =)

Lilla Mel nie ma problemu ze zmiana otoczenia. Lubi jeździć zwiedzać nie boi się nowych miejsc. Ale mamy ogromny problem z zasypianiem. Ona walczy czasem nawet półtorej godziny nim zaśnie i nie ma znaczenia gdzie, bo w domu to samo. Płacze, cieszy się chce się bawić wije się itp. Nie może pozycji znaleźć czy to na rękach czy w łóżeczku czy bujaku. A proces usypuania.staram się dobrze robić. Nawet przy cycku nie zasypia tylko wpada w taki letarg.

U nas był problem pobudek z wrzaskiem ale skończył się. Jak budziła się.w ten sposób.to odrazu ją przystawialam i zaraz uspokajała się, a często dalej szła spać.

Tusia u nas też smoczek jest do niczego.

A ja nigdy nie farbowalam właśnie ze względu na wygodę :)

Kum wykończeniówka jest najgorsza ale jednocześnie najprzyjemniejsza :) serce rośnie jak robi się ostatnie pociągnięcie pędzla :)

Dzień dobry?

Tak ten pytajnik był celowy.

Zuza od godziny się darła, obudziła Aru a cyca miała w poważaniu.

Na dworze ciemno leje aj :(

Kum super z mieszkaniem. Teraz inspiracji szukaj :)

My też bez smoka. O już panna trze oczy.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

Katka - Nowy Rok bedzie laskawszy ;)
Kum - gratuluje wlasnych 4 katow
Lilla - fajnie, ze zyjecie ;) pogoda iscie pazdziernikowa... W jakiej knajpie macie impre po chrzcie?

Mamy mobilkow ;) - pilnujecie zeby dziec nie walil glowa w podloge przy raczkowaniu?

Te koszmary to skok. Pisze juz chyba 15 raz, ze mamy to samo. Strasznie lubie spac z Dasiem, ale musze go odkladac, bo sie nigdy nie wyspie, a on nie zasnie w swoim lozeczku.

Czuje swiateczny nastroj i widze poprawe zdrowia na forum- wspaniale ;D

Dawno mnie nie bylo na glownym wiec mam problem znadrobieniem

Wpadne jeszcze z zyczeniami :p

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Wyspalam sie:-)
Na dworze porazka,leje jakby jesień byla a nie zima. Nie podoba mi się to-foch.

Kum gratuluje mieszkanka. Super jest planować,wybierac do swojego gniazdka. Sama radość. Tylko syfu przy tym tez niestety sporo,ale dacie rade.

Cos miałam napisac i uciekli mi.

Idę prac sukienkę na wigilie:-)

Cze Kochane,

długo nic się nie odzywałam. Ale ciężko mi z piersiami, nadal walczę, tabletki mam kupione norprolac jak już nie dam rady tak definitywnie to zażyję. Jednak sytuacja u nas się zmieniła.
Endo dziecięcy stwierdził że wystające żebro u Karcia to efekt szewskiej klatki jak to powiedział "albo rehabilitacja albo operacja" poczytałam o tym na necie załamka totalna. Czy któraś spotkała się z szewską klatką. za wszelkie info będę wdzięczna. Do tego zrobił usg bioderek bo ostatnio nie było jąder kostnienia teraz są ale prawe bioderko ma za duży kąt. Kolejna rzecz która mnie dobiła.

Z weselszy rzeczy KArolek ma pierwszego ząbka. Choinkę ubraliśmy w sobotę we trójkę zabawy i śmiechu mnóstwo szczególnie jak Karcio zobaczył drzewko i zaczął gaworzyć do choinki:D Przeciwciała aTPO spadają u KArcia:D jupiii::::))))

Kum gratki własnego M.

Ostatnia edycja:
reklama
Teściowa mi wyemigrowała z synem. Młodszy berbeć śpi. Chwilo trwaj.

Zabieram się za sprzątanie.
Wieczorem piękę piernik.

Graza trzymam za was kciuki żeby wszystko się ułożyło.
Na bioderka dobra jest chusta. Zapytaj ortopedy czy fizjoterapeuty czy możesz nosić.
Podziwiam że jeszcze karmisz ale rozumiem bo ja sama uwielbiam te chwile.
Gratki ząbka :)

Do góry