reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Tak na szybko. Floriana nie daj się, lekarze są niedouczeni. Nigdzie nawet nie próbuje się sugerować daty końcowej KP, a wg who, aap i innych liczących się organizacji wręcz zaleca się jak długo chce mama i dziecko. Tak samo z rozszerzeniem diety. Aktualne standardy pediatryczne z 2014r zalecają rozszerzenie diety po 6 msc. Nawet w tabeli z gratisa hipp jest napisane, że celem jest wyłącznie mleko mamy do 6 miesiąca. Każda mama ma prawo robić jak uważa i zacząć kiedy sama uzna, że dziecko jest gotowe. Lekarz, który wmawia, żeby się spieszyć ewidentnie nie jest na bieżąco.

reklama
Kornela możesz ale będzie sama słodycz.

Limonka moja Z tuli teterkę. A kaszka nie jest konieczna. Ale dla dziecka starszego dobra bbo syci

Emyly no heloł :) ciesze się że remont się kończy. Pochwal się rezultatem :)

Lilla maluj razy dwa albo trzy i powinno zostać ;)

Dobranoc

Ooo Lilla przypomniałas mi, że nie pomalowalam paznokci i nie wydepilowalam nóg na jutro... Ale poprasowalam stertę ubrań...i zapomniałam wstawić wieczorem kolejnego i tak jutro pranie będzie mi się suszyć przez cały dzień. Swoją drogą wy też na okrągło pierzecie?
Jutro ciasto jakieś musze stworzyć na imprezę, a impreza zacna, bo z mężem i Ola :) hihi o, i piccolo kupić trzeba, mąż był dziś w sklepie ale tylko jakieś trele morele było, s to niedobre jest. Zamierzam tez pół lampki wina wypić
Emily witaj!
Kornela możesz do mleka dodać kaszkę
Moja Zuzia tez drapala w siatkę łóżeczka turystycznego, ma takie u moich rodziców

Malgorzatkar na okrągło piore :/

Ja już dziś wsunęłam pół szarlotki to trzeba by zrobić coś jeszcze rafaello na krakersach chyba szybkie ciasto i sałatkę gyros.
Piccolo też muszę kupić nom.

Mój powiedział, że gyrosa mam nie robić, bo coś tam... No i nie mam pomysłu na sałatkę. Zrobię na pewno pierś z kurczaka w piwie, ciasto marchewkowe, mam chipsy, paluszki, sok...balony ;) zimne ognie tez mam, hmmm, można się bawić :-D

Ch ba nawet mam pora i marchewkę dodatkową tez. Dzięki :-)

Zuzia cmoka przez sen i się wykopuje spod kocyka, przykrylam kołderka zrobioną z rozka, może lepiej jej będzie.
Wydepilowalam nogi, w połowie padł depilator, ale po 5 min ruszył znów, więc mowie dobranoc i idę spać

Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?;)

Jestem na bieżąco z czytaniem ale niestety często gęsto zasypiam.... :(

Pranie /prasowanie nigdy się nie konczy:-D

Paznokcie u nóg pomalowalam na czerwono a te u rąk lepiej żeby się w Oczy nie rzucaly:'(

Co do nowego wątku nie mam zdania, lubię bardzo czytać o postępach naszych/waszych dzieciaczków ale niestety nie nadążam...3 dzieci w domu wiec ciężko być na bieżąco

Hania uwielbia swoje stópki, obraca się z pleców na brzuszek bez problemów ale odwrotnie ju gorzej.uwielbia starsze rodzeństwo, jest w nich zaopatrzona, wystarczy że ich usłyszy juz jest happy:)wcina owoce, obiadki aż się uszy trzęsą.kaszek jeszcze nie dawałam,musze jutro zakupić i powoli wprowadzać.w nocy je raz,czasami 2 ale zasypia między 19 a20.śpi w śpiworku, lekko przykryta kołderka,obowiązkowo pieluszka tetrowa.

Spokojnej nocki:)

Małgorzatka ja tez non stop piore, a impreza na pewno będzie super w takim towarzystwie :d
Elifit jula zazwyczaj tuli prztulanke ale czasem właśnie dorwie się do poduchy.
Kornela nie wypowiadam się odnośnie wszystkich kaszek ale o tej która mam czytalam. Ty uzywasz mleka Nestle wiec u ciebie być może można dodać zamiast miarki mleka miarkę tej kaszki. U mnie byłoby to zmieszanie dwóch różnych mlek a i do ilości tez bym nie była przekonana wiec wole dodawać do obiadku. Zresztą gdzieś w mecie jest porada eksperta z Nestle żeby właśnie tak robić lub podawać oddzielnie lub do deserku.

Malgorzatka właśnie mi uswiadomilas ze ja tez nie zrobiona jestem.

Julka niedawno obudziła się z mega wrzaskiem nie mogłam jej utulic tak się zalila. Juz dawno tak nie było. Chyba jej się cos przysnilo bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry