reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Dzieńdoberek :-)

Taka piękna pogoda dodaje mi sił :happy:

Bokkie witaj w śród listopadówek. No niezły czas reakcji masz;-) A byłaś już u gina potwierdzić czy wszystko jest ok?
Izka_sz
powodzenia w podglądaniu płci :-) I nie denerwuj się wizytą bo przecież na pewno jest wszystko ok :tak:
Gabi super że możesz sobie w klimatyzowanym pomieszczonku posiedzieć :happy:

A ja ostatnio tak się zajadam truskaweczkami aż się zastanawiam czy mogę zaszkodzić dziecku taką ilością :confused: Mam nadzieje że nie przesadzam :-D
Dzidziołek w brzuszku już nieźle sobie rozrabia i kopniaczki są co raz mocniejsze :-) Mężuś jest wręcz zazdrosny że on nic jeszcze nie czuje jak przyłoży rękę :-D Ale mu ciągle powtarzam że już niedługo i on będzie mógł się cieszyć tymi małymi kopniaczkami :-)

reklama
Witajcie listopadóweczki :-)
Moje przeziębienie mineło na szczęście bez lekarstw :happy2: a za oknem cudna pogoda, jeśli całe lato będzie takie upalne to się nieźle pomęczymy. Chciałam ubrać dziś sukienkę wygrzebaną z szafy a tu w biuście się nie mieszczę :szok: no i wszystkie koszulki takie krótkie, brzusio wystaje :-) njawyższy czas zmienić garderobę.
Pozdrawiam

Cześć dziewczynki!
Ja też zajadam się truskawakami, trochę są kwaśne ale i tak dobre.
Dombar super, że przeziębienie minęło. Pozostaje tylko wygrzewać się w słońcu, jak ktoś ma na to siły:rofl2:. A co do ciuszków to obecnie mam jedne spodnie w które się dobrze mieszczę. (Ale za to moje ulubione;-).)
Bokkie super niespodzianka. Pewnie byłaś zdziwiona. Za to nie będziesz musiała tyle czekać:-D.
Idę jutro na badanie na toksoplazmozę. Dzisiaj zaspałam. Mam nadzieje, że będą wyniki do srody bo wtedy mam wizytę u gin.

Monik raczej nie widzę przeciwwskazań w objadaniu się truskawkami, moja ginekolog powiedziała,żeby właśnie jeść jak najwięcej owoców,np właśnie truskawek na które jest teraz sezon,najważniejsze,żeby nie być na nie uczulonym oraz dużo surowych warzyw,żeby zrezygnować ze słodyczy i tylko pochłaniać cukier właśnie w owocach,ja nagromadziłam trochę zapasu podczas siedzenia w domku,więc dzieciaczek spokojnie może sobie siedzieć i jeść:-),a ja mam kontrolować wagę,żeby nie przesadzić:-), mogę nawet zrobić sobie małą dietę jabłkową, bo jabłka mają wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Ja, jeszcze nie czuję,żadnych ruchów:-(
Dombar fajnie,że wróciłaś do zdrowia i nie musiałaś łykać lekarstw,teraz tylko tak trzymać:-)
Ja jeszcze pomykam w swoich bluzkach, które kiedyś były luźne,a teraz są akurat dopasowane.
Pozdrowionka!

Gabi9
Moj ginekolog a w zasadzie internista karze czekać aż przejdzie tutaj u mnie jest trochę inaczej niż w Polsce, w pracy mi już niedługo zostało tylko 5 tygodni i wolę zostać do końca roku szkolnego, bo tutaj 9 lipca konczy się szkoła. 2 lipca natomiast ma drugie usg i może dowiem sie jaka będzie płeć dziecka, ale to też nie jest pewne bo w Anglii wprowadzili legalna aborcje do 24 TC, a w 20 TC jest drugie usg i lekarze sie boją,że płec dziecka mogłaby decydować o tym czy usunąć dziecko czy nie.

Co Wy myslicie o tym że w 24TC można usunąć ciąże--DLA MNIE TO MASAKRA chory kraj!!!!!!

witam:-)
oj goraco u nas, az ciezko wytrzymac
Ja dzis robilam sobie badania, takze na obecnosc toksoplazmozy, zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieje ze wsdzystko bedzie ok, w czwartek wyniki a w poniedzialek do lekarza
Bokkie witam w naszym gronie, ja znam przypadki, gdzie dziewczyna dowiedziala sie ze jest w ciazy jak pojechala rodzic, a druga dopiero w 5 miesiacu jak jej sie okres zatrzymal, to dopiero musi byc niespodzianka

Witajcie Dziewczyny!!!
Mnie Maleństwo już też o sobie daje znać. Przynajmniej tak mi się wydaje. To moja pierwsza ciąża, no i nigdy wcześniej takich odczuć nie miałam. A rozrabia jak tylko może, raz czuję pukanie z jednej strony, potem z innej... Chyba będzie z Dzidziolka więrcipiętek. :)))

Co do truskawek, to dziś znalazłam na ogródku pierwsze owoce. :)) Dobrze umyłam i zjadłam ze smakiem. Niedługo będzie ich mnóstwo, a jeszcze trochę później pojawią się maliny i wiśnie. Będzie co zajadać całe lato. :))

A co do pogody, to faktycznie w domu parówa... Dobrze, że jest ogród i wygodny fotel do siedzenia, bo w domu bym zwariowała!!!

reklama
Ale wam zadroszcze dziewczyny tych doznań zwiazanych z ruchami dzieciatka, wiem, że później im większa dzidzia,to sa to i uciążliwe kopniaki,ale ja już też chcę poczuć małego urwisa, bo jak na razie,to tylko nie chce współpracować z moją ginekolog podczas badań i jej ucieka:-)

Do góry