reklama

Listopad 2009

Poł godzinki się taplał w baseniku na balkonie ale że zaczał cudować to zanurkował że aż kapelusz zamoczył...oczywiście wielki ryk i koniec taplania...po 17 pojde z nim na spacer na bujawki itp bedzie mniejsze slońce,b teraz usmażyc sie tylko można...

Gieośka chętnie wyjadę gdziekolwiek nad wodę ale D też liczy na odpoczynek bo uwierz bardzo cięzko i dużo pracuje...może się uda jakoś to pogodzić...

Jemu się wszystko nudzi co sekundę brak mi pomysłow na zabawy i chęci też i wszystkiego.Igor natomiast ma energi za 10 ...

reklama
Poł godzinki się taplał w baseniku na balkonie ale że zaczał cudować to zanurkował że aż kapelusz zamoczył...oczywiście wielki ryk i koniec taplania...po 17 pojde z nim na spacer na bujawki itp bedzie mniejsze slońce,b teraz usmażyc sie tylko można...

Gieośka chętnie wyjadę gdziekolwiek nad wodę ale D też liczy na odpoczynek bo uwierz bardzo cięzko i dużo pracuje...może się uda jakoś to pogodzić...

Jemu się wszystko nudzi co sekundę brak mi pomysłow na zabawy i chęci też i wszystkiego.Igor natomiast ma energi za 10 ...

Cleo domysam sie ze Twoj D liczy tez na odpoczynek ale Ty tez ciezko pracujesz ja wiem ze niktorym sie wydaje ze opieka nad dzieckiem to nic trudnego i to nie meczy...ale moze jak uda Wam sie wyjechac to niech D przejmie czesc Twoich obowiazkow zebys tez mogla odpoczac...MOj Kacper tez szybko sie nudzi zabawkami ale co mnie zdziwilo ostatnio ciagle moze sie bawic Majki mala pralka ktora dzwieki prania wydaje i sie beben kreci,nie znidzil sie gasienica gawedziala i ma jeszcze jedna taka duza zabawke ktora meczy ciagle,poza tym balony i kable..

Royanna on się zajmuje w weekendy dzieckiem ale wiesz jaki toodpoczynek...on sie z nim bawi to ja sprzatam,pranie ,gotowanie itp.wyjść nie wychodzę nigdzie raczej sama,żadne rozrywki nie wchodzą w grę tak samo...D pracuje czasami w soboty więc zaraz by była kłotnia że go zostawiam z małym w niedziele w jego jeden dzien wolnego...a no nic nie zrobie,musze jakos przetrwac ...ale jest ciezko ...mam doła bo niektorzy mieszkaja blisko mnie a nawet im się nie chce mnie odwiedzić...ale nie bede zapraszac na siłę...ach...wyprowadziłabym się z tej Wawy najcxhętniej w swoje strony ..gdyby nie praca D ...

cześć ciotki co nowego na forum??
jak zakończyła się sonda na moderatora??
za chwilkę spróbuję nadrobić ten listopad:-)
zdjęcia już nadrobiłam:-)
CLEO Igi też ma teraz taką fazę wykończyć się można ale cóż...

my już po wakacjach było SUUUUUPER jestesmy opaleni na brąz
pogoda nam dopisała idealnie ani jednego dnia deszczowego:-)
potem wstawię jakieś fotki:-)

spotkałysmy się z dziunką która jest super babką i lasencja z niej (nie wiem czemu tego avatara ie chce zmienić no nie wiem :-))
szkoda że tylko chwile sie widziałyśmy:-(
z Julki śliczna dziewczynka
Asia mega ruchliwa ślicznotka a jakie ma udeczka szok :-)
strasznie wam dziewczynki tego morza zazdroszczę.... :-)

Aga4444 słoneczko przygrzało w główkę za bardzo?;-) głupot nie gadaj, do laski mi DAAALLLEEEEKKKOOO:-D

Cleo współczuję słonko Ci strasznie :-( i zapraszam do siebie jak już zdecydujecie się gdzieś wyjechać, A z D z dziećmi na pół dnia/pół nocy się gdzieś wyrzuci a my poszalejemy:-D

Dziunka chetnie wpadne do Ciebie ,nich tylko D zarobi,bez kitu zostawie mu małego i butle i pojde gdziekolwiek gdzie mnie nogi poniosa w cholere byle gdzieś się wyszaleć wyszumieć :-D

Odnośnie tv i programów edukacyjnych
Znalazłam fajny artykuł, zaraz znajdę link.
A więc psycholog dr Rebekah A.Richert przebadała dzieci w wieku od 12-24 miesiąca życia. Udowodniła że oglądanie przez nie tv nie tylko nie przyspiesza aale może nawet opóźniać rozwój mowy. Dzieci nie potrafią się jeszcze uczyć z programów i bajek tylko są zaprogramowane aby obserwować mimikę, sluchać i naśladować dorosłych. A programy edukacyjne spełniają swoją rolę w przypadku przedszkolaków i starszych dzieci.

Asia na szczęscie zwykle nie zainteresowana telewizją;-)

O jest http://kopalniawiedzy.pl/plyty-DVD-...-jezyk-slownictwo-Rebekah-A-Richert-9829.html

Parę lat temu pisałam pracę magisterską na tematwpływu reklamy tv oraz samej tv na dzieci w róznym wieku. Są plusy i minusy, więcej minusów oczywiście. U nas w każdym pokoju Tv i ciągle wyłączone bo Oliwierek wiecznie by patrzył w nie a dla mnie najważniejsze są jego oczka ;D więc wyłączam tv w cholerkę ;D

reklama
jestem w domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;] i dobrze i zle ;-) ide nadrabiać forum i napisze wiecej haha ;P

edit:

zaraz oszaleje!!!!!!!!!!!!!!!! Igor ciągle coś chce!!!!!!!!!!!!!!!!! Najchętniej żebym koło niego była non stop!!!!! Naprawdę mam dość !!!!!!! Nie mam spokoju od 6 do18 non stop to samo !!!!!!!!! I wszystko sama sama sama żadnej osoby do pomocy

to samo mam ! tzn z tym ryczeniem jak wyjde z pokoju maly zajety i ktos inny jest to ok ale jak zobaczy mnie jak stoje w przedpokoju np to krzyk i wrzas ... z pokoju jak jest sam tez wyjsc nie moge :| i też jak ty Cleo mialam dosc wsyztskiego i pojechalam do siostry na tydzien w sumie nie odpoczełam ale z "ludzmi" poprzebywałam ...
a wybrać sie mozesz gdzie kolwiek oby razem we 3 ! jedzenie w torbe i na plaze ... maly i pospi se i ty wypoczniesz !

to w samochodzik ;P

i royanna ma racje ... my tez potrzebujemy spokoju i wypoczynku ...

aga4444 witamy ;P ja tez dzis wrocilam z urlopowania :D a fotelik spisał sie super! Paweł lubi w nim jezdzic i jestem zadowolona z niego bardzo :)

Dziunka chetnie wpadne do Ciebie ,nich tylko D zarobi,bez kitu zostawie mu małego i butle i pojde gdziekolwiek gdzie mnie nogi poniosa w cholere byle gdzieś się wyszaleć wyszumieć

do Białegostoku zapraszam :D

podróż w tamta stronę była ok w ta gorzej bo wracałam sama z Pawłem i babcia + trochę bagażu wiec ciężko było ale pouch spisał sie w 100 % :D pogoda była super !! grzało słonce cały czas niestety dużo nie opaliłam sie bo musiałam Pawła chować od słońca :p wiec sama siedziałam w cieniu ;) teraz jak wracaliśmy Pawełek spał 30 minut całej podroży a ostatnie 20 już jęczał bo mu było za gorąco i wogóle... poza tym Pawełek ma dziewczynę hehehe ::D:D jakaś dziewczyna przyszła do naszego przedziału :D i sie pytała ile ma lat i takie tam :d Paweł na jej widok az piszczał z radości :D:D później ona podeszła i dała buzi w policzek hehehe a jak wysiadała przyszła pomachać :D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry