reklama

Listopad 2009

Ilona pewnie co kraj to obyczaj. U nas z kolei częśto na los dzieci odpowiednie służby są obojętne . A w NO wnioskując z tego artykułu nadgorliwość jest krzywdą dla dzieci

Mam ostatnio pecha... wrrr... w nocy do miski , która stała na balkonie napadało dużo wody. Wystawiłaam dziś pranie żeby doschło , wyszłam z Antkiem na balkon i zaczelam zbierac suche rzeczy. Ani sie obejrzałam az mój madry syn przechylił te ciezko miske i cała woda poleciała w dół 10 pieter. Nie mineło 5 minut i juz pukała sasiadka z dołu z awantura , ze jej pranie jest zalane z balkonem włacznie. Grzecznie ja przeprosiłam i powiedziałam , ze moge jej wyprac to co zmokło a balkon zetrzec.. a ta swoje ... Obróciła się na pięcie i poszła

Hehe, z Antka niezły agent:rofl2:

Ja zostałam bez pracy od 1.08 więc i Asia do żłobka nie pójdzie nad czym cholernie ubolewam.
A bez pracy bo szefowa wykorzystała fakt że miałam operację. Wyszło na to że prosto z sali operacyjnej powinnam trafic za biurko:angry: Jestem rozżalona, wściekła, czuję się na maksa oszukana.......................

reklama
Dzieciarnia śpi z półgodzinnym opóźnieniem co prawda, padły dopiero ok.20:10, a to dlatego ze przedłużyła im się kąpiel. Z zimnej już wody nawet wyleśc nie chciały:dry:

Nie wiem co się dzieje z Julią, ale ona harcowała zawsze do 22 a teraz zasypia już w 5 minut po położeniu się do łóżka:szok:

A ja wciągnęłam się w Trujący Bluszcz na TVN7, kiedyś to oglądałam ale teraz też muszę:rofl2:

Jak ładnie :)
https://www.babyboom.pl/forum/member-asienkam1986-76243-albums3012-albums-zuzia.html

Ostatnia edycja:
DZIUNKA MARTOLINKA szybko te wasze szkraby idą spać Jaśko idzie ok.21 i po chwili zasypia chyba że jest moja siostra cicia ma na imie Bogusia a Jaśo przechrzcił ją i mówi Bodzibaba - to wtedy o 22. I śpi najdłużej do 8.30. - 9. A wasze bąble jak długo śpią.

A jak robicie na noc mleko z kaszką ile miarek mleka ile kaszki ?

Witam się wieczornie, ja tak tylko na chwilkę..
Właśnie przyjechaliśmy od moich rodziców, mała nakarmiona i położona, więc mam luzik..
A więc tak, byliśmy na tych badaniach prenatalnych. Badanie było dzięki temu poronieniu za darmo, ale niestety, nie w 3D
unhappy.gif
No nic, trudno, ale i tak w sumie fajnie wszystko było widać..Miałam ekranik przed sobą i to co o pokazywał, ja także widziałam bez skrzywiania głowy..Dzidzia w całości, zdrowa, wszystkie narządy ok..masa to już 316 g;-) No i na bank potwierdzona dziewczynka
biggrin.gif
W sumie i dobrze.. jutro dam mojemu, żeby zeskanował fotkę z tego badania..
Ok, uciekam, buziaki kochane i do jutra;-)

Mój Oli jeszcze biega i pobiega jeszcze bo tata dopiero wrocił ;/

Pathanka mój Oli je mleczko na 150 ml wody daję 4 miarki z czubem kaszki. Gęste i sycące :) Teraz je mi większą flaszkę 210 ml wody i daję 5-6. Tylko woda musi byc troszkę ciepła bo jak jest taka chłodno-ciepła to szybko kaszka gęstnieje. Poza tym zalezy tez od kaszki, kaszka manna albo kaszka jabłkowa bobowity daję ich mniej bo szybciej zagęszczają.

DZIUNKA MARTOLINKA szybko te wasze szkraby idą spać Jaśko idzie ok.21 i po chwili zasypia chyba że jest moja siostra cicia ma na imie Bogusia a Jaśo przechrzcił ją i mówi Bodzibaba - to wtedy o 22. I śpi najdłużej do 8.30. - 9. A wasze bąble jak długo śpią.

A jak robicie na noc mleko z kaszką ile miarek mleka ile kaszki ?

Moja śpi tak średnio do 8. Zdarza się do 9, albo ja budzę np. o 7.

A co do mleka - ja dawałam 3 łyżki do 10 miarek mleka.

Bodzibaba:-D

Witam się wieczornie, ja tak tylko na chwilkę..
Właśnie przyjechaliśmy od moich rodziców, mała nakarmiona i położona, więc mam luzik..
A więc tak, byliśmy na tych badaniach prenatalnych. Badanie było dzięki temu poronieniu za darmo, ale niestety, nie w 3D
unhappy.gif
No nic, trudno, ale i tak w sumie fajnie wszystko było widać..Miałam ekranik przed sobą i to co o pokazywał, ja także widziałam bez skrzywiania głowy..Dzidzia w całości, zdrowa, wszystkie narządy ok..masa to już 316 g;-) No i na bank potwierdzona dziewczynka
biggrin.gif
W sumie i dobrze.. jutro dam mojemu, żeby zeskanował fotkę z tego badania..
Ok, uciekam, buziaki kochane i do jutra;-)

Cieszę się że wszystko super!

A Mołek podobno bliźniaki ma miec? Coś wiecie na ten temat?

Asia się wycwaniła i wystrychnęła mamę na dudka:wściekła/y: budziła się co chwilę i wołała "mama, mama" a jak ją w końcu z lenistwa wzięłam do siebie i poczuła moją kołdrę to śpi jak kamień:wściekła/y: to samo było wczoraj:baffled: czyli postawiła sprawę tak: "Albo mi dajesz w nocy mleko i śpię w łóżeczku albo piję wodę i śpię u Ciebie".

reklama
O rany, my po usypianiu.. Z 1,5 godziny trwało :)

Kupiłą dziś Ali w Leclercu ksiażkę "Tomek i Samolot" o taką: Tomek i przyjaciele. Tomek i samolot - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl.
I jakoś tak nie spojrzałam na cenę, bo nie sadziląm, ze cena ksiażki może mnie zaskoczyć...
Przy kasie jakiś taki duży rachunek mi wyszedł, no ale trudno. Po drodze do domu patrzę, a ta książka 54 zł !!!:szok: Malo tego, odkleiłam cenę, żeby M zawalu nie dostał. On w domu ogląda, a tam w rogu nadrukowana cena: 74,90 !!!:szok::szok::szok:

Matko kochana... To w sumie powinnam sie ciesyć ze tylko 54 zł :baffled:. Oddałabym ale Alicja już ją czyta...

A ja wciągnęłam się w Trujący Bluszcz na TVN7, kiedyś to oglądałam ale teraz też muszę:rofl2:
Dziunka u mnie w liceum był taki zwyczaj, ze na dzień wagarowicza przynosiliśmy 1-2 filmy i oglądaliśmy w klasach. Nauczyciele stwierdzili, ze to lepsze niż wagary. No i raz dziewczyny przyniosły dwa fimy "Ace Ventura zew natury" i "Trujący Bluszcz". Oglądała z nami matematyczka...

Najpierw płonęła z zażenowania jak Ace Ventura wymiotował ptaszkom do gniazda , żeby miały co jeść...

A potem nerwowo waliła kluczami w ławkę jak jakiś kość bzykła laskę na masce samochodu w "Trujacym Bluszczu" :))))).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry